Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
ÖLÜMÜ SEVMİYORUM" DİYENE PEYGAMBERİN CEVABI

Bir kimse Peygamber Efendimize gelip 'Ey Allah'ın Resulü, ben ölümü hiç sevmiyorum, acaba neden?' diye sordu. Resûl-i Ekrem:
- 'Malın var mı?' dedi.
- 'Evet. ey Allah'ın Resulü.' Cevabını alınca Peygamberimiz:
- 'Mü'minin kalbi malının yanındadır. Sen evvelce hayrata sarf ederek malını ahirete göndermiş ol ki arkasından senin gitmen güç gelmesin.' buyurdular.
Hazret-i Aişe dedi ki:
'Bir koyun boğazladık, tasadduk ettik (dağıttık).' Sonra -Ey Allah'ın Resûlü-dedim. 'Hepsini dağıttık, ancak bir omuzu kaldı.' dedim. O da bana:
'Değil mi ki Allah rızâsı için sadaka verilmiştir, emin ol ki hepsi bakidir. Yani koyun tamamıyla duruyor demektir.' buyurdular.
Cömertlerden Abdullah bin Ûbeydullah. İbn-i Mes'ud'a ****en bin dirheme bir hâne satar. Dünya düşkünü cimri ve nakıs kimselerden bazıları "canım, ne olur şu paranın birazını çoluk-çocuğa ayırsan." dediklerinde:
"Fi sebili'llah.' yani Allah yolunda dağıtarak âhiret azığı kazanacağım. Çoluk-çocuğuma gelince onlara da benden sonra azık olarak insan ve canlıların rızık vericisi olan Allah'ı bırakacağım.' cevabını vermiştir.
Abdullah Mervzi'nin çok para 'tasadduk ettiğini" dağıttığını görenler kınamaya kalkışınca:
"Yahu bu kınamadan vazgeçin. Bir adam evini taşıyıp göçtüğünde önceki evinde bir şey bırakmadığı malumunuzdur. Ben de âhirete göç ediyorum. Şu fâni limanda neyim varsa dağıtarak evimi taşıyacağım." sözü ile onları susturmuştur.
Kişinin malı kendisi ile beraber ahirete gelen amelidir.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Kişinin malı kendisi ile beraber ahirete gelen amelidir.

rabbim c.c. razi ve hosnut olsun
selametle ve afiyetle insaAllah

gülennur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
"Malda yalan mülkte yalan var birazda sen oyalan..."

Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım...

seygiyle...

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Ölüm güzel şey budur perde arkasından haber
Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber

Necip Fazıl Kısakürek

Emeğine sağlık Rabbim razı olsun inşallah.

Üst Alt