Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yaylım ateşinde ruhum.. ah dilim ne susar ne de anlatabilirsin; kimler duyar, kimler derman arar yarana.. kelam kafi gelmez, kalem mürekkebi yetmez iyisi mi kelepçeler dilime..

Kalbim fısk batağında, çamuru kirletiyor cesedim. ah turabım bilsen ne müteessirim, senden özür dilerim! elimi senden yaptı, gözümü senden yaptı, dilimi senden yaptı, yüreğimi senden yaptı, aşıma bir yerde zehir karıştı.. sana asi gelmek istemedim turabım, toprak senden özür dilerim..

Cümleler anlatınsana derdimi, lugat bana bir kelime ver.. niye hiçbiri işlemiyor canıma, niye sesime karışmıyor başka ses, niye ihtiva etmiyor kitaplar beni, kafamı niye hala duyabiliyorum!? ahh efkarım ahh getirme sonumu benim, emanetime kıydırma beni; iyisi mi kelepçeler elime..

Gözlerim mıhlı toprağa, mezarlarda kol geziyorum, Rabbim o ne huzurdur!.. anladık ölünce bize rahat yüzü, o ne şehrayindir yaza çeviriyor güzü.. evlerimiz mezar, mezarlar evimiz.. ey Azrail'im gel ocağıma incir ağacı ek! senden kaçan nefsimden ötürü özür dilerim!..

Musalla taşında geziniyor ellerim, sana mı benim sonum ey kutlu yer, senden mi son yolculuğum?! soğuksun, korkutucusun belki; ama iman eritmez mi mermeri? duyar mısın anamın, kardeşimin ağlayışlarını, iniltilerini?.. kınama, biz insanlar sevmeye pek meyilliyiz; bir hakkıyla Rabbimiz'i sevemedik.. itaatten kaçan zelil köle, iyisi mi kelepçeler bileğime..

Bu da kim, kim bu taşınan omuzlar üzerinde; saf saf olmuş insanlar, bir kara hüzün çökmüş gözlerine.. uzaktan izliyorum, gençti diyorlar, doyamadan gitti.. kim doymuş ki!? ilerde siyah yaşmağının altında bir çift göz var ki;aman Allah'ım canından can gitmiş gibi.. bakıyorum, çıkartamıyorum ama içerimi dağlıyor gözleri; yanardağlardan düşüyorum! üşüyorum.. helal olsun diyorlar, irkiliyorum, geliyorum kendime.. bir daha söyleyin adı neydi kızın, kulaklarım inanamıyor; ey insanlar bağırın kime helal ettiniz hakkınızı!? orada yatan ben miyim!? şükürler olsun Rabbim, şükürler SANA olsun! babam, anacığım kusura bakmayın bana; sizden özür dilerim..

Gidiyorum, işte yıllardır hasretini çektiğim sefer, çabuk götürün beni! derince bir yerde toprağın nemini kokluyorum, avuç avuç yiyesim geliyor; güneşimi kapatıyorlar, ışık görünmeze yakın, gündüzün ortası ama geceler doğdu bana! ahh güneş gölgeye geldi.. şimdi yola geldi işte, haddin varsa dirensene, hadi kelepçeler nefsime..

Katre-i Matem..

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
Allah razı olsun Katre harikaydı ölüm hiç bukadar yakınımda değildi

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Musalla taşında geziniyor ellerim, sana mı benim sonum ey kutlu yer, senden mi son yolculuğum?! soğuksun, korkutucusun belki; ama iman eritmez mi mermeri?

canim muhtesemdi yaaa

benim (c)aldim bunu baska biyere ekliycem okis:)

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah seni Cennetine koysun emi:gul:

Üst Alt