Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Ramazan ayı her yönüyle mübarektir. Ramazanda insanlar daha yumuşak huylu olur, yardımlaşma artar. Fakirler bu ayda bayram eder. Zekat, sadaka, fitre bu ayda da ıtılırsa daha sevaplı olur.

Meyhaneler, kumarhaneler, içkili lokantaların ço u bu ayda kapatılır. Ramazanda Müslümanlar fiilen İslamiyeti yaşasa nasıl bir sosyal hayatın ortaya çıkaca ı görülür. Hasta da olsak bu ayda oruç tutmamak çok zorumuza gidiyor. En a ır işlerde çalışanlar bile oruç tutmanın zevkini tadar.

Oruçlu insan açtır, susuzdur; su da var, çeşitli yemekler de var. Kimse bir şey yemiyor, orucunu bozmuyor. Sanki yeryüzü bir kışla, Müslümanlar Allahın askeri, yeme diye emir verilmiş, yemiyoruz. Akşam ezanı okununca ye emri gelir, herkes yer, içer. Bu Allaha itaatin apaçık bir örne idir. Müslüman için en yüce makam Allaha itaattir. Bu yönde nefsini terbiye eden Müslüman her meyhanenin, her kumarhanenin kapısındaki HARAM yazısını okur. Öyle yerlere girmez.

İbadetin manası, Allah emretti i için yapmaktır. Yoksa orucun birçok maddi faydaları vardır; ama faydası için oruç tutulmaz. Allah emretti i için oruç tutulur. Önemli olan Allaha itaattir. Açlık hissi bastırdıkça bastırır, midemiz kazınır, gözümüz kararır, başımız döner. Hayır ben oruçluyum. deriz. Her türlü yemeye, içmeye hayır. Ben oruçluyum, Allaha itaat ediyorum.

Kadir Gecesi, Ramazan ayının içine saklanmıştır, ta ki Müslümanlar her geceyi Kadir bilsinler. Her geceyi Kadir Gecesi bilmek, her günü bayram etmek insanın ruhunda gizli bir arzudur. Midemiz gıda istese de beynimiz ilim, kalbimiz iman istiyor.

Ramazanda organların bütününe oruç tutturmak lazım; elimiz, gözümüz ve bütün organlarımız harama uzanmayaca ı gibi alışkanlıklarımızı da tek tek elden geçirmek lazım. Kötü alışkanlıkları imanın gücüyle söküp atmalı, her halimizi ibadete çevirmeliyiz. Yani yaptı ımız her işi İslama uygun hale getirmeliyiz. Yeryüzü de bir camidir. Kâbe mihrap, Peygamberimiz sünnet-i seniyyesiyle imam, bizler de cemaatiz. İşte camide nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa hayatımızın her anında da öyle hareket etmeliyiz.

Sanki iftar edilece i zaman Allah bizi gözetliyor. Kullarım bana itaat etti, şimdi iftar ediyorlar. Oruç tuttu umuz için elhamdülillah, Allahın yarattı ı nimetlere elhamdülillah. Hamd etmek, dertlerin ço unu alıp götürüyor. İman bir çekirdek hükmündedir. O çekirdekte sanki tûba a acı var. Bu sebepten iman, insanın dünyasını cennet ediyor. Allahı, Ramazanı, ibadetlerin bütününü seviyoruz. Gerçek sevgi de bu olsa gerek. Ne kadar bahtiyar insanlarız ki oruç tutuyoruz, buna mukabil Allah da bize bayramı nasip ediyor. Dualarımız müşterektir. Tüm Müslümanların Ramazan-ı Şerifi ve gelecek Ramazan Bayramı mübarek olsun...

29.10.2005
Zaman Gazetesi
Hekimoglu Ismail

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı Hekimoglu
Hamd etmek, dertlerin ço unu alıp götürüyor. İman bir çekirdek hükmündedir. O çekirdekte sanki tûba a acı var. Bu sebepten iman, insanın dünyasını cennet ediyor. Allahı, Ramazanı, ibadetlerin bütününü seviyoruz. Gerçek sevgi de bu olsa gerek. Ne kadar bahtiyar insanlarız ki oruç tutuyoruz, buna mukabil Allah da bize bayramı nasip ediyor. Dualarımız müşterektir. Tüm Müslümanların Ramazan-ı Şerifi ve gelecek Ramazan Bayramı mübarek olsun...

Elveda Ya Şehr-i Ramazan

Bir buruklukla gidiyor Ramazan Arkasından Bayram geliyor ...

Mevlam bizleri nice Ramazan-ı Şerife ulaşmayı nasip etsin..

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ramazan da yapılan ibadet hayır sadaka ve hasenatlar inşaallah kesilmeden diger aylarda da devam eder.......gaye saedece bu ay olmamalı devamlılık önemli.....Rabbim bizlere devamını getirmeyi nasip etsin inşaallah....

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet kardeşim evveli rahmet ortası magfiret sonuda cehennemden azad olan bu güzel ay elimizden uçup gitmekte .
sonuna sayılı günler kaldı yavaş yavaş müslümanlar bayram havasını solumaya başladılar evlerde maddi ve ma nevi hazırlıklar hızla sürmekte 11 ay sonra kimler bu ayı yakalıya bilecek orasını ancak mevalayüzülcelal bilir..

mevla cümlemize bu mubarek ramazanı şerifi hayırlı mubarek kılp daha nice senelerede aynı şekilde ulaştırsın bizleden razi olarak ayırsın hakkımızda şefaatçi kılsın şikayetçi eylemesin..AMİNNN

RAMAZÂN-I ŞERÎF BAYRAMI

Bayramlar, İlâhî rahmet, ve nur ya murlarıyla, günah kirlerinden temizlenmiş, dînî ve manevî vazîfelerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışmış kullarına, Mevlâmızın bir mükâfâtıdır...

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu günlerin yeme, içme ve Allahı zikir günleri oldu unu bildirmiştir. Bayram, sırf e lenceyle geçirilecek bir tatil de ildir. Mümin, bayram gününü, yeme, içme, ziyâret gibi di er davranışlarını dînî havayı bozmayacak şekilde devâm ettirmelidir. Bayram günü temizlenmek esastır. Bu sebeple gusletmek, yeni elbiselerini giyip, güzel kokular sürünmek, tırnakları kesip, saç tıraşı olmak sünnettir. Hadîs-i Şerîfte şöyle buyrulmuştur: Bu gün Allâhü Teâlânın müslümanlar için bayram kıldı ı bir gündür. Bu günde guslediniz. Kimin güzel kokusu varsa, ondan sürünmesi, kendisine zarar vermez ve misvâk kullanınız.

İbn-i Ömer (r.a.) dan rivâyet edildi ine göre, sevgili peygamberimiz, bayram günü, güzel elbiselerin giyilmesini teşvîk ederdi. Efendimizin, pamuktan desenli bir hırkası vardı. Onu her bayramda giyerlerdi. Bayram namazından döndüklerinde Sahâbe-i Kirâm kendilerine: Ey Allahın Rasûlü! Allah sizden kabul buyursun. derlerdi. O da: Evet, Allah bizden ve sizden kabûl buyursun. diye mukâbelede bulunurlardı. Yine, Ramazân-ı Şerif bayramında namaza gitmeden önce bir miktar tatlı yemek, evden çıkarken gizli olarak tekbir getirmek, arasat meydanına toplanır gibi teennî ile mescide yürüyerek girmek âdâb-ı islâmiyedendir. Ebû Râfi (r.a.) rivâyet ediyor: Rasûlüllah (s.a.v.) bayram namazına yaya olarak gider, gitti inden başka bir yolla geri dönerdi.

Bayram günleri müslümanların birbiriyle kaynaştı ı, karşılıklı sevgi ve kardeşli in zirveye ulaştı ı günlerdendir. Akraba, eş-dost ile bayramlaşma, kabir ziyâretleriyle âhireti hatırlama, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatarak herkesin bayram yapmasını temin etme, bayramın güzelliklerindendir.

Bayram günü ana ve babasının ellerini öpen ve onlara ikrâm edene Allâhü Teâlâ da ikrâmda bulunur. Bayram günü anne babasının kabrine giden kişinin, her adımına sevab verilir.

Bayram geceleri ibâdetle geçirilmesi îcâbeden müstesnâ vakitlerdendir. Cenâb-ı Hak bayram gecelerinde, Ramazân-ı Şerîfin tamâmında affetti i kişi sayısınca günâhkârı affeder. Kurân okumak, Rasûlüllaha salât ü selam göndermek sûretiyle bu gecenin ihyâsı mümkündür.Evlâ ve efdal olan namaz kılmaktır. Rasûlüllah (s.a.v.) buyurdular ki: Kim her iki bayramın da gecesini, Allahtan sevap umarak, ibâdetle geçirirse kalplerin öldü ü günde, kalbi ölmez. (Kütübü sitte 17/175)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Ramazanlar ah ramazanlar......
insanlara duygu yükleyen,yardım ve iyilik hissi veren,açın halinden anlamayı ögreten mübarek yardımlaşma ayı.........
çok üzgünüm,fakat bu ramazan da hiç kimsede huşu içinde ibadet ve maneviyat göremedim.bun aben de dahilim elbette....
ahir zaman da insanların gerçek duyguları öldü mü aceba?
neden kimse kimseyi gönülden sevmiyor?kimse Hak rızasına ermenin peşinde degil?
Ey Allah'ım bizleri delalete düşmekten,şer içinde olmaktan koru Yarabbim...

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı silaucan
insanlara duygu yükleyen,yardım ve iyilik hissi veren,açın halinden anlamayı ögreten mübarek yardımlaşma ayı.........
çok üzgünüm,fakat bu ramazan da hiç kimsede huşu içinde ibadet ve maneviyat göremedim.bun aben de dahilim elbette....

genelleme bence doğru değil....islamı yaşayan ve birbirini sevenler her zaman vardır ve var olacaktır biiznillallah....Hakkın rızası olmasa burda işimiz olmazdı ... :(

insan üşüdüğü zaman herkesin üşüdüğünü sanar...... =)

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı *perwerder*
Ramazan da yapılan ibadet hayır sadaka ve hasenatlar inşaallah kesilmeden diger aylarda da devam eder.......gaye saedece bu ay olmamalı devamlılık önemli.....Rabbim bizlere devamını getirmeyi nasip etsin inşaallah....

Çok doğru önemli olan bu aydan sonra da kazandığıız güzel özellikleri devam ettirebilmek, abim çok güzel idade etmiş...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı *perwerder*
Orjinal Yazarı silaucan

genelleme bence doğru değil....islamı yaşayan ve birbirini sevenler her zaman vardır ve var olacaktır biiznillallah....Hakkın rızası olmasa burda işimiz olmazdı ... :(

insan üşüdüğü zaman herkesin üşüdüğünü sanar...... =)

niye üstünüze alındınız ki? ben çevremde gördüklerimi ve üzüntümü dile getirdim,yoksa Allah'ın izniyle İslam bayrağı her daim dalgalanacaktır,ahir zamanda bu bayrağı taşıyanların sadece sayısı azalacak ya onu kastettim.....saygılar....

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
üzüntüleriniz de hem fikiriz...hem üstüme alındığım falan da yok...sadece siz kendi gözlemlerinizi aktarmışsınız ama bir genelleme olduğu için uyarmak istedim.....herkes dediğiniz zaman genelleme olur...ondan =)

[ (bu ramazan da hiç kimsede huşu içinde ibadet ve maneviyat göremedim)
(neden kimse kimseyi gönülden sevmiyor?kimse Hak rızasına ermenin peşinde degil?)]

Üst Alt