Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
On Güzel Haslet

Fakih İmam Ebu"l Leys merhum buyurdu "On haslet vardık ki, kulu hayırlı insanlar menziline yetiştirir ve Allah"ü Teala nezdinde nail kılar. 1. Çok sadaka vermek. 2. Kur"an-ı Kerim"i çok okumak. 3. Kendisine ahireti hatırlatan, dünyadan rağbet ve hevesini kesen kimselerle çok görüşmek. 4. Akraba ve yakınlarını ziyaret, (sıla-i rahim) etmek. 5. Hastaları ziyaret etmek. 6. Servet ve varlıkları kendilerini ahiret işlerinden alıkoyan zenginlerle az görüşmek. 7. Uğranılacak akibetleri(ölüm,kabir,sual,hesap,mizan,sırat,cennet ve cehennemi) çok tefekkür etmek. 8. Arzu ve emelleri kısaltmak ve ne zaman olduğu bilinmeyen ölümü çok hatırlamak. 9. Çoğu zaman sükut edip az konuşmak. 10. Mütevazi olmak, gösterişsiz elbise giymek, fakirleri sevmek ve onlarla arkadaşlık yapmak, yetim ve miskinlere yakınlık göstermek, onları okşamak ve sevindirmek.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ınsallah rabbım bızlerıde hayrlı ınsanlar menzılıne ulastrr
canım ablammmm cok guzel bır paylasım SaolasınAllah razı olsun dualarda bulusmak duasıyla.....

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Kendi nefsimi sorguladım da; yapmadıklarım da mevcut,dilerim Rabbim hidayete erdirir cümle dileyen kullarını; ben diliyorum,her kim kalbini yoklar da kendi için güzel huylar dilerse allah kabul buyurur mutlaka...........

çok sağolasın Rumeysa,dilerim allah'ın emrettiği tüm güzel hasletlere sahip olabilelim,sahip olabilmek için uğraşalım ve en sonunda o güzel huylara ulaşalım.....

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam emeğine sağlık...

Üst Alt