Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Onadogru.gif

Metin Karabaşoğlu
Karakalem

Sürekli değişen, her an yenilenen bir dünyada yaşıyoruz. Ne çocuklar hep çocuk kalıyor, ne gençler hep genç. Yapraklar yeşeriyor ve düşüyor; çicekler açıyor ve soluyor; yıllar geçiyor ve gidiyor. Her an değişim, her an yenilenme, an be an gelip geçmeler içinde yaşıyoruz. İşte böylesi bir dünyada hiç değişmeyen şeyler de var: sorular. Kim olduğumuza, neden burada olduğumuza dair sorular: " Ben kimim? Nereden geldim, nereye gidiyorum? Neden buradayım?" Elinizdeki kitap, her çağda "aktüel" kalabilmiş bu ezeli sorulara karşı, mütevazi bir cevap arayışıdır.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
OHBE ARTIK CEVAP YAZABILIYOM

HEKIMOGLU ABI KITAB HAKKINDA BIRAZ BILGI VERIRSEN SEVINIRIM
YANI OKUMA SEKLLI KOLAYMI ZORMU
ANLAMA SEKLI FELAN FILAN

BEN GENELDE TÜRKIYEYE GITTIGIMDE 1 SENELIK KITAB ALIR GELIRIM ONLARI OKURUM KENDI TÜRK KÜLTÜRÜMÜ ANCAK KITABLAR VE BÖYLE PORTALLER SAYESINDE VE ICIND EBULUNDUGUM CEMIYET SAYESIDNE ILERLETEBILIYORUM

BANA BIKAC TAVSIYEDE BULUNURSNA SEVINIRIM ;)

ESKIDEN EMINE SENLIKOGLUNUN ROMANLARINI FELAN OKUYORDUM CÜNKI ANALAMASI KOLAY GELIYODU ARTIK BASKA TÜR KITABLAR OKUMAK ISTIYOM BILGI VERICI FELAN

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Yaradılışımızın gayesi nedier.

Allah yolunda mallarını harcayanların hali, yedi başak bitiren, her başağında yüz dane olan bir tek tohuma benzer. Allah, dilediğine kat kat verir. Allah vasi (lûtfu ihsanı bol olan)dır. Her şeyi bilendir.
Bakara Sûresi / 261. Ayet

Varlığın özü, kâinatın gözbebeği, yaratılmışların en şereflisi olan insan, canlılar arasında en üstün varlık olup Allah'ın yeryüzündeki halifesidir. Allah'ın kanunlarının muhatabı, tebliğcisi ve uygulayıcısıdır.
Akıl ve iradeyle donatılan, beden ve ruhtan ibaret şerefli bir varlık olan insan Allah'a kul olmak ve O'nun kanunlarını yeryüzünde yaşamak ve yaşatmak üzere verdiği sözü yerine getirme sorumluluğuyla yaratılmıştır.

İmtihan mekanımız dünya, imtihan sorumuz ise kulluktur. İnsanı ve yaşadığı dünyayı bu imtihana göre yaratan Rabbimiz kulluğu nasıl yapacağımızı, imtihandan başarıyla çıkabilme yollarını da insanlara vahiy yoluyla öğretmiş, insanı başıboş bırakmamıştır: "İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?" (Kıyamet-36)

Allah dünyayı ve ondaki bütün nimetleri insan için, insanı da kendisi için yaratmıştır. Öyleyse insanın yaratılış gayesi Allah-ü Teâla Hazretlerini hakkıyla tanıyıp O'na itaat etmesi ve O'nun marifet ve muhabbetine mazhar olmasıdır.

İnsanın "nereden geliyorum, nereye doğru gidiyorum?", "ne için varım?, varlığımı anlamlandıran gerçek nedir?" sorularına vereceği cevap hayatını şekillendiren anahtar olarak elindedir. Gerçeği arayan insanlara Kur'an lisanıyla cevapları verilir:

"Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet -kulluk- etsinler diye yarattım." (Zâriyât-56)

Yaratılışın en yüce gayesi, insanın yaratan Rabb'ini bilmesi, O'na iman, ibadet etmesi ve O'nu anmasıdır. Yeryüzünde yaratılan güzellikler hep O'nu daha iyi tanıyabilmek ve şükredebilmek içindir.

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
ORiJiNAL YAZARI : yarali-gönül
OHBE ARTIK CEVAP YAZABILIYOM

HEKIMOGLU ABI KITAB HAKKINDA BIRAZ BILGI VERIRSEN SEVINIRIM
YANI OKUMA SEKLLI KOLAYMI ZORMU
ANLAMA SEKLI FELAN FILAN

BEN GENELDE TÜRKIYEYE GITTIGIMDE 1 SENELIK KITAB ALIR GELIRIM ONLARI OKURUM KENDI TÜRK KÜLTÜRÜMÜ ANCAK KITABLAR VE BÖYLE PORTALLER SAYESINDE VE ICIND EBULUNDUGUM CEMIYET SAYESIDNE ILERLETEBILIYORUM

BANA BIKAC TAVSIYEDE BULUNURSNA SEVINIRIM ;)

ESKIDEN EMINE SENLIKOGLUNUN ROMANLARINI FELAN OKUYORDUM CÜNKI ANALAMASI KOLAY GELIYODU ARTIK BASKA TÜR KITABLAR OKUMAK ISTIYOM BILGI VERICI FELAN

Tamam yarali Tam istedigin gibi bir kitap...
Butur kitaplar herkesin anliyacagi sekilde yaziliyor.

Hem akici hem Bilgilendiren kitaplar....

Yanliz bir kitabi okudun, o kitabi 2-3 ay sonra tekrar okumaya calis...tabi haftalik aylik okujdugun kitap sayisina bagli.
Boylelikle az kitaptan daha cok istifade etmis olursun ;)

Yavas okuyorum diyorsanda MEGAHAFIZANIN yapmis oldugu bir calisma var,onu kesinlikle al derim...

Mesela ben DK 150 kelime okuyan biriydim,simdi Allaha sukur 300-400 arasi okuyorum....tabi orantili sekilde anlamanda kolaylasiyor..... ;)

Hadi bakalim kolay Gelsin

NOT:Turkiyeden alacagin kitaplari once kitapciya sormayi unutma...Malum onlar Kitaplari raflara koymadan hepsini okuyorlar...en iyi bilgileri onlar verir :)

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
evet zaten soruyorum
ama ben bazen anlamada güclük cektigim icin cok hizli okumuyorum
beynime sindire sindire okuyorum
su MEGAHAFIZA ne onu anlamadim ?(

Üst Alt