Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
bir soru olacaktı:

Bismillahirrahmanirrahim ve BİSMİLLAH ıkısının anlamı nedir..
biri bize bismillah demeyın o tam anlamı karsılamıyor dedi hatta daha ıler gıderek bısmıllah seytanın oğlu bile dedi araştırdım boyle bırsey yok ama ehlı olan ınsanlar yada kaynakları emın olunan yazıları paylaşıp cevab larsanız cok memnun olurum..

Allah c.c razı olsun

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Net bir bilgim yok ama anlam değişeceğini tahmin etmiyorum. Bende araştıracağım bunu inşAllah.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
BİSMİLLAH Bismillahirrahmanirrahim kisaltilmis seklidir..
ben öyle biliyorum yaniliyorsam af ola

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Bismillahirahmanirrahim: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile..
Bismillah: Allah'ın adı ile..

Yerini karşılar mutlaka..böyle biliyorum ama bende merak ettim..araştırmak gerekli..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.sevgi değer kardeşlerim okul yıllarımda(İ.H.LİSESİ) öğretmenlerimiz bizlere BİSMİLLAH demenin besmelenin kısaltılmışı oldununu öğretti söylenebilir ama besmelenin tamamını söylemenin efdal olduğu aşikardır.bence kısaltmaları bırakıp gerçekleri dile getirelim :Smiley (71):.kısala kısala bir hal olduk :))zaten
şöyle yaparsak kardeşlerim(BİSMİLLAH) (B )ayırıp İSMİ arada ( A) varmış gibi ALLAH çıkar buda Allahın ismi VEYA adı ile başlarım demektir.Allah'a Emanet Olunuz.

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
öncelikle Selamun Aleykum Arkadaslar:
Çooook uzun bir aradan sonra geri dönebildim elhamdülillah.
Ama hala burda özel üye olduğumu görünce çoook mutlu oldum:alkis:
Malum sebeblerden dolayı uzak kaldım tabikide:Smiley (74)::örgü:

Bu soruyu sılebılırız cunku bunu soyleyen kısının bır din düşmanı olduğunu öğrendik bu sebten ötürür bunun gerçeklik payı yok. tek amacı besmeleyi küçük çocukların dilinden silmekmiş.küçük çocuklar uzun söylemedıklerı için kısıltırlar ya ondan rahatsız olduğu için böyle bişey uydurmuş.bizde araştırdık ve öğrtendik Elhamdülillah.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Hoşgeldiniz :)

Bu soruyu silmektense güncel tutalım ki, doğruları herkes öğrensin inşallah. Bende, siz konuyu güncelleyince gördüm ve öğrenmiş oldum :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

Allah razı olsun..

^HakikaT^

Ve ellefe beyne gulubihim

Aldığı Beğeniler
93
Takım
Diğer
öncelikle Selamun Aleykum Arkadaslar:
Çooook uzun bir aradan sonra geri dönebildim elhamdülillah.
Ama hala burda özel üye olduğumu görünce çoook mutlu oldum:alkis:
Malum sebeblerden dolayı uzak kaldım tabikide:Smiley (74)::örgü:

Bu soruyu sılebılırız cunku bunu soyleyen kısının bır din düşmanı olduğunu öğrendik bu sebten ötürür bunun gerçeklik payı yok. tek amacı besmeleyi küçük çocukların dilinden silmekmiş.küçük çocuklar uzun söylemedıklerı için kısıltırlar ya ondan rahatsız olduğu için böyle bişey uydurmuş.bizde araştırdık ve öğrtendik Elhamdülillah.

Risâle-i Nur’un ilk eseri Sözler’dir. Hatta Risâle-i Nur bir ölçüde Sözler olarak da tanınır. Sözler’in ise ilk bölümü Besmele’ye dairdir. Nasıl ki Kur’ân Besmele ile başlar, o*nun hakikatli bir tefsiri olan Risâle-i Nur da Birinci Söz’de Besmele’nin sırlarını açıklayarak başlar.

İşte Besmele’ye ait Birinci Söz’ün ilk paragrafı:

“Bismillâh her hayrın başıdır. Biz dahi başta o*na başlarız. Bil ey nefsim! Şu mübârek kelime İslâm nişanı olduğu gibi, bütün mevcudâtın lisân-ı haliyle vird-i zebânıdır. Bismillâh ne büyük tükenmez bir kuvvet, ne çok bitmez bir bereket olduğunu anlamak istersen, şu temsilî hikâyeciğe bak, dinle. Şöyle ki:”

Bu birkaç cümleden teşekkül eden küçük paragrafta derin mânâlar ve sırlar gizli. Anlayabildiklerimizi sizlere takdim ettim.

Bence yanlış bilgileri taktim etmeyelim sizlere buna dair konularıda taktim edebilirim araştırmalarımızı biraz daha dikkat ve incelikli olsun gönül dostları.

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
bizde araştırdık ve yanlış oldugunu soyledık..farklı bırsey değil yaptıgımız.
Bunu burda sorarkenkı amacımız buradakı bılgılı arkadaslardan dogruyu ogrenmektı.buradakı arkadaslarda arastırmayı sevıyorlar bıze cabucak yardımcı olurlar dıye sormustuk..ve bır sene sonra döndüğümüzde ilk bu konuya dönüp yanlıs oldugunu belırtmektı.

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Hoşgeldiniz :)

Bu soruyu silmektense güncel tutalım ki, doğruları herkes öğrensin inşallah. Bende, siz konuyu güncelleyince gördüm ve öğrenmiş oldum :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

Allah razı olsun..

Hoşbuldum ve tşk edıyorum..
Amın ecmaın ınsallah

Üst Alt