Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Hatemul Asam ın ,şekikil beğiden öğrendiği sekiz şey..

1- Baktım ki herkesin bir sevdiği vardı.Mezara kadar onunla beraberdir,mezara ulaştığı zaman ondan ayrılır.kendime hasenatları sevgili edindim ki mezara girdiğimde benimle beraber olur..

2- Şu ayeti kerimeye baktım.RABBİNDEN KORKUP NEFSİNİN HEVASINDAN SAKINAN İNSANLARIN YERİ CENNETTİR.)bildim ki ALLAH in sözü haktır,nefsimi hevadan uzaklaştırmaya gayret gösterdim ALLAH in taat ve ibadetine sarılsın diye..

3- Baktim ki insanlar şereflerini mallarında,soy,asaletinde ve mevki makamlarında görüyorlar,oysa ALLAH ü teala şöyle buyuruyor.ARANIZDA EN ÜSTÜNÜNÜZ EN MÜTTAKİ OLANINIZDIR.ALLAH indinde üstün olmak için takva ile amel ettim.

4- İnsanlara baktım ki yanında değerli eşyası bulunan herkes onu kaldırıyor,onu saklıyor.oysa ALLAH ü teala buyuruyorki.YANINIZDAKİLER TÜKENİR,ALLAH IN YANINDAKİLER İSE BAKİDİR.Bana muhafaza etsin diye değerli eşyalarimi ALLAH yolunda harcadim.

5- insanlara baktım ki,birbirlerinin üzerine konuşuyor,birbirlerini lanetliyor bunun sebebi ise HASED tir.oysa ALLAH ü teala şöyle buyuruyor.DÜNYADAKİ RIZIKLARINI BİZ ARALARINDA TAKSİM ETTİK.onun için kimseyi kıskanmadım ve HASED etmedim..

6- İnsanlara baktım ki,birbirlerine düşmanlık edip,birbirlerini öldürüyorlar.oysa ALLAH ü teala şöyle buyuruyor.ŞEYTAN SİZİN APAÇIK DÜŞMANINIZDIR,SİZDE ONU DÜŞMAN EDİNİNİZ.Bunun için bende insanlarla düşmanlığı bırakıp sadece şeytan ile düşman olmaya karar verdim.

7- Baktım ki insanlar,kendi rızıklarını temin etmek için nefislerini zillete düşürüyorlar ve haram şeylere giriyorlar.oysa YÜCE ALLAH buyuruyorki,YERYÜZÜNDEKİ HERŞEYİN RIZKI ALLAH A AİTTİR.Bende rızkımın ALLAH ü teala tarafından verileceğine inanıp ALLAH ın üzerimdeki hakkının eda etmeye çalıştım ve rızkımı ona havale ettim.

8- Baktım ki insanlar,mahluklara güveniyorlar,birbirlerine,çocuklarına yada mallarına güveniyorlar.oysa MEVLAM şöyle buyuruyor.KİM ALLAH A TEVEKKÜL EDERSE ALLAH ONA KAFİDİR.Bunun için bende bugibi şeylere güvenmeyi bırakıp...yalnız ve yalnız ALLAH ima tevekkül ettim..

..............
RABBİM BİZLERİ RIZASI İÇİN SEVEN KULLARINDAN ETSİN....AMİN...

vekil-800.jpg

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun..

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
*Şu ayeti kerimeye baktım.RABBİNDEN KORKUP NEFSİNİN HEVASINDAN SAKINAN İNSANLARIN YERİ CENNETTİR.)bildim ki ALLAH in sözü haktır,nefsimi hevadan uzaklaştırmaya gayret gösterdim ALLAH in taat ve ibadetine sarılsın diye..

[BLINK]*RABBİM BİZLERİ RIZASI İÇİN SEVEN KULLARINDAN ETSİN....AMİN...*[/BLINK]

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ALLAH cc razi olsun MEVLAM amil olmayı nasip etsin

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Rabbim razı olsun Necmeddin abi çok güzel bu 8 maddeyi yazıcıdan çıkarıp odamın duvarına astım bile gerçekten bu sözler insanın yüreğine yazılması gereken sözler......

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN NECMEDDİN ABE................

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7

3- Baktim ki insanlar şereflerini mallarında,soy,asaletinde ve mevki makamlarında görüyorlar,oysa ALLAH ü teala şöyle buyuruyor.ARANIZDA EN ÜSTÜNÜNÜZ EN MÜTTAKİ OLANINIZDIR.ALLAH indinde üstün olmak için takva ile amel ettim.

HAK HUZURUNDAKİ GERÇEK DEĞERİMİZ, YAPTIĞIMIZ İBADETLERLE ÖLÇÜLÜR VE HESAP GÜNÜ KİŞİYİ KİŞİDEN AYIRACAK TEK ÖLÇÜT "İBADET" TİR....YAŞADIĞIMIZ DÜNYADA İSTERSENİZ EN ULAŞILMAZ MEVKİDE BULUNUN.....

bu öğütleri paylaştığınız ve hatırlattığınız için teşekkür ederim......

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
mihriban aslinda aklimda kalan böyleydi..yani yazida biraz eksiklik varsa.
benden kaynaklaniyor.
çünkü aklima gelen bu kadar di.

MEVLAM bizleri salihlerden eylesin
RABBİM bizleri rizasindan ayirmasin

evet dediğin gibi bir arkadasa daha anlatmistim...oda odamin duvarina astim dedi.

RABBİM bizleri hidayet yolunda sabit olan kullarindan etsin..

Üst Alt