Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49

ÇOÇUKLARI ÖPMENİN KARŞILIĞINDA NE KADAR SEVAP ALACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

SEVGİLİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(s.a.s.)BUYURUYORLAR:

"ÇOCUKLARINIZI ÇOK ÖPÜN.ÇÜNKÜ HER ÖPÜCÜK İÇİN SİZE CENNET'TE BİR DERECE VERİLİR Kİ,İKİ DERECE ARASINDA BEŞ YÜZ SENELİK MESAFE VARDIR.MELEKLER ÖPÜCÜKLERİNİZİ SAYARLAR VE SİZİN DEFTERLERİNİZE SEVAP YAZARLAR ."

AYRICA ÇOCUKLARA KARŞI MERHAMETLİ OLMANIN SEVABI HAKKINDA DA CİHAN SERVERİ(s.a.s.) ŞÖYLE BUYURUYOLAR:

"ÇOCUKLARI HAKKIYLA SEVMEK VE ONLARI KORUMAK,CEHENNEMDEN KURTULUŞA VESİLEDİR."

"KİM AĞLAYAN ÇOCUĞUNU SUSTURUNCAYA KADAR GÖNÜLLERSE,CENAB-I HAK ONA CENNET'TE MEMNUN OLACAĞI KADAR NİMET VERİR."

TEVBE VE TEVEKKÜL İLE...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Bugünün küçükleri, yarinin büyükleri olacaktir. Kur'an-i Kerîm'in ifadesi ile "Dünya hayatinin süsü" (Kehf 18/46) olan çocuklarimiz, yarinlarimiza yön verecek ciGerparelerimiz, deGerli varliklarimizdir.

Çocuklar korunmaya, sefkat ve merhamete muhtaçtirlar. Sevgili Peygamberimiz, bir hadisi seriflerinde, "Küçüklere merhamet etmeyen bizden deGildir&" (Buhârî) buyurarak çocuklara karsi davranislarimizin temeline merhamet unsurunu yerlestirmistir. Bu hadisi serifte ön plana çikarilan yaklasimi daha çarpici bir üslupla gündeme getiren su olay da oldukça dikkat çekicidir:

"Bir gün Allah'in elçisi, torunu Hz. Hasan'i öpmüstü. Yaninda sahabeden biri vardi. Dedi ki; 'Benim on çocuGum var, hiçbirini öpmedim.' Bunun üzerine. Peygamberimiz (s.a.v), "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. insanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez" (Buhârî) buyurdu.

insanlar arasindaki en güçlü baGlar sevgi yoluyla gerçeklesir. Bu sebeple Peygamberimiz, sevdiGimiz kimseye bu duygumuzu ifade etmemizi tavsiye etmektedir. Tipki bunun gibi, çocuklara karsi duyulan sevgi ve merhamet duygusunun da onlara bir sekilde hissettirilmesi gerekmektedir. Bunun en güzel uygulamasini bizzat Hz. Peygamber'in hayatinda görüyoruz.

ÇocuGu hayata hazirlamak, ona güzel ahlâk kazandirmak, temel dinî bilgileri öGrenmesini saGlamak ana babanin çocuGuna vereceGi en güzel seylerdir. Bu, anne babanin çocuGuna karsi görevi, çocuGun da ana-babasi üzerindeki bir hakkidir. Sevgili Peygamberimiz, "Bir baba evladina iyi bir terbiyeden daha güzel bir miras birakamaz" (Tirmizî) buyurmustur.

Çocuklarimiza karsi takinacaGimiz tavirlarin temelinde Peygamberimizin bize tavsiyeleri ve uygulamalari yer almalidir. Zira her konuda olduGu gibi çocuklarimiz konusunda da en güzel örneGimiz sevgili Peygamberimiz'dir.

Bir anne-baba için en önemli vazife, çocuklarinin terbiyesini hakkiyla yerine getirmektir.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ÇOCUKLARI HAKKIYLA SEVMEK VE ONLARI KORUMAK,CEHENNEMDEN KURTULUŞA VESİLEDİR."

Peygamberimiz (s.a.v), "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. insanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez" (Buhârî) buyurdu.

RABBIM bizleri hakkı ile sevenlerden eylesin

sude

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Amin...Rabbim ebeden razı olsun sizden ..
Meleğim baksana bu bebiş nasıl öpülmez ya mucuk mucuk :D

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Çocukları öpmek ve okşamak, sevginin, şefkatin ve merhametin en belirgin alametlerinden sayılır. Rasülullah Efendimiz, bu davranışı hiç ihmal etmez, ashabına da göstererek, en güzel örneği sergilerdi. Bütün ashabına ve ümmetine de bunu tavsiye ederdi. Hz. Enes'ten yapılan şu rivayet, Hz. Peygamber'in çocuklara olan merhametini çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır: Namaza başlayınca ben uzatmak istiyorum, fa-kat bir çocuğun ağlamasını duyunca da namazı hafif tutuyorum. Çünkü biliyorum ki, yavrusunun ağlamasından ötürü annesi sıkıntıya düşer.(1) Hz. Pey-gamber'in Kokusu cennetin kokusundandır. (2) dediği çocukları kucaklayıp öptüğüne dair misaller çoktur.
On sene hizmetinde bulunan Hz. Enes, Rasülullah Efendimizi şöyle anlatıyor:
Çoluk çocuğuna karşı Hz. Peygamber'den daha şefkatlisini görmedim. Oğlu İbrahim'in Medine'nin bir tarafında oturan bir süt annesi vardı. Süt annesinin kocası demirci idi. Beraberinde biz de olduğumuz halde, Rasü-lullah çocuğunu görmek için sık sık oraya giderdi. Varınca de-mircinin duman dolu evine girer, oğlunu kucaklayıp öper, koklar ve bir müddet sonra dönerdi 3.

1) Buhari, Ezan 65. Ebu davud, salat 123, İbni mace,
ikame 49, Ahmed müsned , 3/205
(2) Heysemi, mecmauz-zevaid, 8/156, Münavi,
Feyzul-Kadir, 4/42.
(3) Müslim, fedail 63.

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
ÇOCUKLARI HAKKIYLA SEVMEK VE ONLARI KORUMAK,CEHENNEMDEN KURTULUŞA VESİLEDİR."

Peygamberimiz (s.a.v), "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. insanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez" (Buhârî) buyurdu.

RABBIM bizleri hakkı ile sevenlerden eylesin
aminnnnnnnn

dost21

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ellerine sağlık paylaşımın için saol

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Allah razı olsun kardeşlerim..
Rabbim bu ahlakla ahlaklanan kullarından eylesin bilzeri..amiin

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
muhte$em bir konu...
insan cocukLari sevmeLi.. sevgi göstermeLi...
ya bu minik yavrucakLar seviLmezmi :) insanin aLip kaLbinin bas kö$esine yerLe$tiresi geLiyor...

payLa$im icin t$kLer...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
hakketen oyle cıcegım dogru dıyorsun
eklemeler ıcınde ayrıca tesekkur edıyorum:)

Üst Alt