Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
ÖPÜYORUM GÖK GÖZLERİNDEN

MEHMET BAS

Kaşgar'ın kapkara saçlarınını okşuyorum Manjurya'dan Çin Seddi'ne sürüyorum atlarımı Güzel Türkistan'ın gök gözlerinden öperek Kutluyorum Turan ellerinin bayramını

Muştular deriyorum bahar güllerinin dallarından Akmescit yoluna Kazan'a Demirkapı'ya Kafkas dağlarında uçan kartallara Kazak bozkırlarına Semerkant'a Buhara'ya Çegan Tepesine, Seyhun ve Ceyhun'a, Hazar'a Erişelim diye bir kutlu bayrama Mekke'nin Medine'nin Kudüs'ün yazgısı alnımda Bağdat çiçekler misali kokuyor burnumda

Kutluyorum bayramını şehr-i İstanbul'un Bülbüller ötüyor Konya'da Erzurum'da Bursa'da Gül kokuyor Şiraz'ın İsfahan'ın Tebriz'in bahçeleri Aşk ile köpürüyor Fırat'ın Dicle'nin suları Kabil'den Kandehar'dan Karaçi'den bir ses yükseliyor Bir ses yükseliyor tarihin duvarlarından Bir kitap gibi okuyorum Tunus'u Cezayir'i Endülüs'ü Selam ediyorum Kahire'ye Filistin'e Beyrut'a

Öpüyorum Kıbrıs' in mavi gözlerinden Yemen çöllerinde can veren şehitlerin ellerinden Selam ediyorum Çanakkale'ye Sarıkamış'a Sakarya'ya Selam ediyorum Alparslan'a Süleyman Şah'a Alaattin Keykubat'a Yesevi nefesli dervişler gelip geçiyor hayal aynamdan Öpüyorum Sari Saltuğun Yunus Emre'nin Hacı Bektaş'ın ellerinden

Açıyorum ellerimi tüm zamanların sahibine Bir bir kanatlanıyor dilimde dua kuşları Rüyalar denizinde çalkalanıyor gemilerim Yeniden açılıyor tarihin ihtişamlı sayfaları Yeniden başlıyor hilalin hükmü Diniyor Asya'nın Afrika'nın kanayan yaraları

Üst Alt