Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ebu Akil

VEFANIN VE SADAKATİN BÖYLESİ...

" Örnek mi istersiniz ? Yol Gösterici mi Arıyorsunuz ? "
« : 05 Ağustos 2006, 16:15:04 16:15* »

--------------------------------------------------------------------------------

Ebu Akil

VEFANIN VE SADAKATİN BÖYLESİ...

Ciddi bir savaştı. Ebu Akil ağır yara almıştı...
İbn-u Ömer diyor ki ''Ebu Akil'i ölüyor diye bekliyordum. Kılını kıbırdatamayacak vaziyetteydi...''
Sonra bir ses ortalığı velveleye verdi. Birden çadırın önünden geçen sahabinin dudaklarından şu ses döküldü :

(Ya'lel Ensar!) Ey bozguna uğrayan Ensar! Toparlanın. Yeniden hücuma geçin!

Ebu akil birdenbire hortladı. ''Duymuyor musun beni çağırıyorlar!!!''
....

Kolunun kendisine iliştiğini gördü bir ara; kılıcının kolunu aldı, ayağıyla koluna bastı, kopardı; 'Ya Allaaaaah!' dedi.
....

Ölümü yüreklere kan gönderiyordu, devrildi koca şehit!
Gitti ama doğranmış et gibi, tanımak mümkün değil. Dudakları kıpırdıyordu biraz…

Yanına sokuldum. Seslenecek hali yoktu. Sonra dedim ki : ''Müjdeler olsun Ebu Akil, Allah düşmanı öldürüldü.''

Tebessüm ediyordu…

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer

" Örnek mi istersiniz ? Yol Gösterici mi Arıyorsunuz ? "
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2010, 01:45:47 01:45* »

--------------------------------------------------------------------------------

Sa’d b. Ebî Vakkas bize şöyle nakleder:
"Abdullah b. Cahş, beni elimden tuttu ve hızla bir yere doğru sürükledi... Büyükçe bir taşın altına gelmiştik. Bana, ’Sen dua et, ben amin diyeyim; ben dua edeyim, sen amin de’ dedi. Önce ben dua ettim ve duamda şunları söyledim:

"Allah’ım, benim karşıma güçlü bir kâfir çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra onu mağlup edip selebini (ganimetini) alayım ve Rasûlullah’ın karşısına gazilik şerefiyle çıkayım.." O, benim bu duama derinden "amin" dedi. Ancak onun bakışları, daha başka bir buuda kaymıştı. Ve zaten az gören gözleri âdeta etrafında olup bitenleri görmüyordu. Dua etti ve duasında şunları söyledi:
"Allah’ım, benim karşıma da güçlü bir kâfir çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım ve önce gazilik ünvanını alayım. Ardından, o beni şehid etsin. Ağzımı, burnumu, gözümü, kulağımı kessin ve Sen’in huzuruna öyle geleyim. Sen bana sor: ’Abdullah, ağzını, burnunu, gözünü, kulağını ne yaptın?’ Ben de Sana cevaben diyeyim ki: ’Allah’ım, ben onlarla dünyada iken çok günah işledim. Huzuruna öyle günahkâr azalarla gelmek istemedim ve onları dünyada bırakıp öyle geldim."......​

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH cc nuru ile kaplasın yüregini,çok güzeldi..RABBIm onlarin ahlaki ile ahlaklandirsin cümlemizi.

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer

"Boyunduruğun yere konulduğu bu dönemde seni ve beni çağırıyorlar.".

Dışardan Ma’n b. Adiy’in sesi geliyordu. Ma’n, gür sesiyle "Ey Ensar Topluluğu, Huneyn’de olduğu gibi bir kere daha kendinizi gösterin" diyordu. Ebû Akîl, bu sesi duyar duymaz birden yataktan fırladı. Kendisine mani olmaya çalıştım; yaralı olduğunu, bu vaziyette savaşmasının imkânsızlığını anlattım. Ama o, beni dinlemedi. "Ensar çağrılıyor, ben de Ensardanım" dedi. Çadırdan çıktığı gibi düşman saflarına daldı. Arkasından takip ettim. Bir aralık, koşmasına mani oluyor diye eğildi ve ayağıyla basarak yaralı kolunu koparıp attı. Ve tekrar düşman saflarına daldı...

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ebul Heysem-i Teyyahaninin "Aşık" Oğlu...

"Seslenseniz duyar mıyız..
Hayır hayır biz daha akabede biat etmedik ama"...

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ömer ibn-i Hattab r.a'ın Asar-ı Nebiye Hürmeti..

"Neslinin gönlünden Rasul-i Kibriyanın sevgisi sökülürken , sen neredeydin? "

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer

"Neslinin gönlünden Rasul-i Kibriyanın sevgisi sökülürken , sen neredeydin? "

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer

İki arkadaş yüz yüze gelir, birbirlerine bakarlar :
- Sen evvel gidersen selam söyle.
- Sen evvel gidersen, sen de selam söyle.

Acizane

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Enes bin Nadr R.a ve Izdırap

Hangimiz vardır da; sürçmüş, düşmüş, hatalara girmiştir de ‘’Keşke şunun yapmasaymışım’’ dememiştir. Bu bir ızdırabtır.

Enes bin Nadr, Enes Bin Malik’in amcasıdır. Enes ailesi Allah ve Resulüne dilbestedir.

Üst Alt