Ebu Akil
VEFANIN VE SADAKATİN BÖYLESİ...
" Örnek mi istersiniz ? Yol Gösterici mi Arıyorsunuz ? "
« : 05 Ağustos 2006, 16:15:04 16:15* »
--------------------------------------------------------------------------------
Ebu Akil
Ciddi bir savaştı. Ebu Akil ağır yara almıştı...
İbn-u Ömer diyor ki ''Ebu Akil'i ölüyor diye bekliyordum. Kılını kıbırdatamayacak vaziyetteydi...''
Sonra bir ses ortalığı velveleye verdi. Birden çadırın önünden geçen sahabinin dudaklarından şu ses döküldü :
(Ya'lel Ensar!) Ey bozguna uğrayan Ensar! Toparlanın. Yeniden hücuma geçin!
Ebu akil birdenbire hortladı. ''Duymuyor musun beni çağırıyorlar!!!''
....
Kolunun kendisine iliştiğini gördü bir ara; kılıcının kolunu aldı, ayağıyla koluna bastı, kopardı; 'Ya Allaaaaah!' dedi.
....
Ölümü yüreklere kan gönderiyordu, devrildi koca şehit!
Gitti ama doğranmış et gibi, tanımak mümkün değil. Dudakları kıpırdıyordu biraz…
Yanına sokuldum. Seslenecek hali yoktu. Sonra dedim ki : ''Müjdeler olsun Ebu Akil, Allah düşmanı öldürüldü.''
Tebessüm ediyordu…
" Örnek mi istersiniz ? Yol Gösterici mi Arıyorsunuz ? "
« : 05 Ağustos 2006, 16:15:04 16:15* »
--------------------------------------------------------------------------------
Ebu Akil
Ciddi bir savaştı. Ebu Akil ağır yara almıştı...
İbn-u Ömer diyor ki ''Ebu Akil'i ölüyor diye bekliyordum. Kılını kıbırdatamayacak vaziyetteydi...''
Sonra bir ses ortalığı velveleye verdi. Birden çadırın önünden geçen sahabinin dudaklarından şu ses döküldü :
(Ya'lel Ensar!) Ey bozguna uğrayan Ensar! Toparlanın. Yeniden hücuma geçin!
Ebu akil birdenbire hortladı. ''Duymuyor musun beni çağırıyorlar!!!''
....
Kolunun kendisine iliştiğini gördü bir ara; kılıcının kolunu aldı, ayağıyla koluna bastı, kopardı; 'Ya Allaaaaah!' dedi.
....
Ölümü yüreklere kan gönderiyordu, devrildi koca şehit!
Gitti ama doğranmış et gibi, tanımak mümkün değil. Dudakları kıpırdıyordu biraz…
Yanına sokuldum. Seslenecek hali yoktu. Sonra dedim ki : ''Müjdeler olsun Ebu Akil, Allah düşmanı öldürüldü.''
Tebessüm ediyordu…