Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Bu PİLAV benim Ramazan davetimden yapmış olduğum bir çeşidim
klasik pilavın dışında ORTAASYA'da çok meşhur BUHARA pilavı deniyor

bazı yerlerde ACEM pilavıda deniyor..
ayrıca bu plavımızın pirinci
KIRGIZİZTAN-IN
kırmızı pirincindendir..

516281.JPG

PİLAVIMIZIN MALZEMELERİ ...

2 buçuk su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
Yarım kg kadar kuşbaşı et
Az miktar sıvı yağ
Az miktar tereyağ
Ve tuz

YAPILIŞI

İlk önce kuş başı etlerimiz güzelce kavrulur ayrı bir yere alınır..

Pirincimizde 1 yemek kaşı tuz ilavesiyle bol kaynar su içinde 1-2 saat bekletilerek bol soğuk su ile yıkanır bir süzgüde hazır bekletilir&

Sonra havuçlarımız güzelce yıkanıp rondanın ince yerinden rendlenir yan yan doğranan soğanlarımızda ilave edilerek az miktar sıvı yağ ve tereyağ ilavesinde kavrulmaya başlar..

Kavurmuş olduğumuz soğan ve havuç harcımızın içine bire bir olarak su ilavesi yapılır mesela ben 2 buçuk su barda pirinç ısladım ve 2 buçuk su barda da sıcak suyumuz tenceremize ilave eder kaynamasını bekleriz ve süzdüğümüz pirinçlerimizi kaynayan suya ilave ederiz ve pişmesini bekleriz ocağımızı kapatıp demlenmeye bırakırız

Gelelim kalıba yerleştirmeye bir kek kalıbının en altına önce kuşbaşı kavurduğumuz etimizi koyarız
Onun üzerine pişen pilavımızı güzelce koyar az miktarda kaşıkla bastırarak sıkışmasını sağlarız sonra bir servis tabağını kek kalıbımızın üzerine kapatıp ters yüz ederiz ve bunu soframıza sunarız..

BUYURUN AFİYET OLSUN

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
ablam ellerine kollarına sağlık ellerin dert görmesin

biraz sanki yanılş bilmiyorsam orta asya usulü maklube pilavına benziyor sanki...

kırgıziztan dan kırmızı princin getirtince ben de yapacam.. :tongue:

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Ayy canım çekti şimdi kardeş..olsada yesek..bende bu pilavın biraz değişiğini biliyorum.oda çok güzel oluyo..ismi türkmen pilavı..belki bilirsin kardeş..sağolasın..emeğine bereket.. =)

Üst Alt