Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“(İbrahim): Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur.”
(Şuara, 80)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Oruç tutun, sıhhat bulun!..”
(Ebu Nuaym, Kitabu’t Tıb, Ebu Hureyre)

1877 senesinde Dr. Edward Dyun adlı doktor, Amerika’da ilk defa “oruçla” tedavi usulüne başlamıştır ve o, bu başarısını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu sihirli tedavi, Dr. Dyun’a öyle tesir etmiştir ki, “Oruç Tedavisiyle” ilgili kitabında şunları söylemektedir:

“Bu kitap, ilaçlarla tedavi eden bir doktorun hayat tecrübeleri esasıyla yazılmıştır. Ben bütün ilaçların insan sağlığına tamamen faydasız olduğuna emin olduktan sonra, nihayet –oruçla- tedaviyi iyice denedim ve kesin olarak söyleyebilirim ki, bütün hastalıkları, insanın yaratılışına tam uygun fıtri bir tedavi usulü olan –oruç-la kolaylıkla tedavi etmek mümkündür.”

Bilim dünyası açıklamıştır ki, oruç tutan insan, bütün hayat enerjisini, hücrelerini yenilemek için harcar ve beyin, diğer bütün organların adına çalışarak kişiyi bilinçli ve zinde tutar. İnsanın geçici halsizliği ise, açlıktan değil, vücudun kendini yenileme programındaki çalışma kampına alınmasından kaynaklanmaktadır.

(Fatma Aladağ, Şebnem Dergisi, Ağustos-2011)

Kısa Günün Kârı

Bu Ramazan’ı ailece yaşayalım, çocuklarımızı Ramazan ayının nimetlerinden mahrum etmeyelim.

derviş2

فَأَيْن&

Aldığı Beğeniler
46
Âmin. Allah (cc) razı olsun inşâallah.

EyLüL

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,270
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun teşekkürler

mavi rüya

Bir Dost

Aldığı Beğeniler
64
Takım
Galatasaray
Oruç tut Sıhhat bul...

Allah razı olsun...

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Oruçla Tedavi

bakara%20185.jpg

Cenâb-ı Hak Celle Celaluhû buyuruyor:

“(İbrahim): Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur.”

( Şuara, 80 )

Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular:

“Oruç tutun, sıhhat bulun!..”

( Ebu Nuaym, Kitabu’t Tıb, Ebu Hureyre )

bakara%20183.jpg

1877 senesinde Dr. Edward Dyun adlı doktor, Amerika’da ilk defa “oruçla” tedavi usulüne başlamıştır ve o, bu başarısını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Bu sihirli tedavi, Dr. Dyun’a öyle tesir etmiştir ki, “Oruç Tedavisiyle” ilgili kitabında şunları söylemektedir:

“Bu kitap, ilaçlarla tedavi eden bir doktorun hayat tecrübeleri esasıyla yazılmıştır.

Ben bütün ilaçların insan sağlığına tamamen faydasız olduğuna emin olduktan sonra, nihayet –oruçla- tedaviyi iyice denedim ve kesin olarak söyleyebilirim ki,

bütün hastalıkları, insanın yaratılışına tam uygun fıtri bir tedavi usulü olan –oruç-la kolaylıkla tedavi etmek mümkündür.”

Bilim dünyası açıklamıştır ki, oruç tutan insan, bütün hayat enerjisini, hücrelerini yenilemek için harcar ve beyin, diğer bütün organların adına çalışarak kişiyi bilinçli ve zinde tutar.

İnsanın geçici halsizliği ise, açlıktan değil, vücudun kendini yenileme programındaki çalışma kampına alınmasından kaynaklanmaktadır.

( Fatma Aladağ, Şebnem Dergisi, Ağustos-2011 )

mahya2.jpg

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Hâlık: Her şeyi yoktan var eden, yaratan, yarattığı her şeyin bütün ayrıntılarını bilen ve mahlûkuna takdir ettiği ömür içerisinde, onun göreceği her hâli, hadiseyi tespit ve tayin eden demektir.

bakara20243jpg8dcbe1.jpg

" İki günü bir olan ziyandadır. "
RESULALLAH Sallallahu Aleyhi ve Sellem
www.2g1d.com

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah Engin kardesim emegine rahmet ömrüne bereket tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun
Hem hakikattir mide boş iken kafa bile daha iyi çalışıyor imiş.

Üst Alt