Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Sözlük

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
Başlık pek olmadı ama demek istediğim şu aslında'

Şimdi bazıları buna bende dahil keşke osmanlı dönemin'de yaşasaydık diyor' çünkü diziler'den filmler'den ve tarih'lerden okudukların'da hep saray halkı ve osmanlının kültürlerini okuyorlar...

Bunu okuyanlar ne güzelmiş düzene bak keşke osmanlı dönemin'de yaşayanlar olsaydık diyor' aslında cumhuriyet tarihin'deki rahatlığı gören o döneme dönmek istemez' çünkü tarih kitapları tarih'e değecek bilgileri içerir.. Osmanlı döneminin şehirlerin'de yaşayan insanların arka sokaklarını anlatmaz..

Bu konuya nerden vardım kaynağım nedir ?

Kaynağım yok kendi kişisel fikirimle konunuyu işliyorum' Muhteşem Yüzyıl' dizi çekimlerin'de osmanlı aşığı olan bazı oyuncular vardı' bunlar'dan birisi demiş'ki' kesinlikle osmanlı zamanın'da yaşamak istemezdim dizi tarihi tam olarak yansıtmasada dizi olduğu için farklı şeyler yansısa'da ekranlara... Biz çekimler yaparken o hayatı hissediyoruz ve şuan'ki halimle kesinlikle osmanlı döneminde olmak istemezdim diyor' ve (lar) yani diyorlar'

Derin bir düşünce ile düşünürsek haklılar' bizimkisi sadece bir iç geçiriş olabilir'
O zamanda doğmuş büyümüş olsaydık bugünleri hayal edemeyeceğimizden belki o zamanlardan bu zamanlara geldiğimizde geçmişe dönmek isterdik' ama şuan'ki konumundan kimse osmanlı dönemine gitmek istemeyecektir..

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Osmanlı devletinde millet sistemi vardı yani topluluklar din yada mezhep şeklinde örgütlenirdi. Ama saraya yakın bir Rumun yan komşunuz olması kaçınılmazdı:) bu gibi konulara girersek konu çok uzar.. ben sadece şunu deyim

klozet yoktu.. doğru düzgün banyo yoktu.. kalori hesabı yoktu.. cep telefonu yoktu.. internet yoktu.. yok abi ben yaşamak istemezdim... Osmanlıyı Muhteşem yüzyıldan karamurattan ibaret sananlar buyursun yaşasın:)

Üst Alt