Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Özerklik turu mu?

AK Parti, CHP ve BDP'li milletvekilleri bir heyet oluşturdu ve yurt dışına gitti. Heyet İngiltere, İrlanda ve İskoçya'da incelemelerde bulunacak. Bu ilginç birliktelik ve heyetin yurt dışı temasları "Özerklik turu" olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'de büyük fırtına kopartan DTK'nın özerklik ilanıyla ilgili tartışmalar sürerken üç partiden milletvekilleri bir enstitünün programı kapsamında Avrupa'da "özerklik incelemesi" yapıyor.

Geçen ay Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen “Çatışma Çözümü açısından Kürt Sorunu” başlıklı panel sonucunda oluşturulduğu ifade edilen heyet, AK Parti, CHP ve BDP'li milletvekillerinin yanı sıra akademisyenler ve gazetecilerden oluşuyor.

Heyet İngiltere, İrlanda ve İskoçya'da "kısmi özerklik ve Britanya merkezi hükümetinin bazı yetkilerinin devri" konusunda "saha çalışması" yapıyor.

Demokratik Gelişim Enstitüsü'nün düzenlediği 5 günlük programda, Londra'da Kings College'ın yanı sıra Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast ve İskoçya'nın başkenti Edinburg da var.

AK Parti, CHP ve BDP'li milletvekillerinin de yer aldığı heyet IRA, Güney Afrika ve İskoçya (kısmi yetki devri) örneklerini yerinde inceliyor.

İşte heyette yer alan milletvekilleri:

Lütfi Elvan (Ak Parti - Karaman),
Nursuna Memecan (Ak Parti - Sivas),
Mehmet Tekelioğlu (Ak Parti - İzmir),
Levent Gök (CHP - Ankara),
Sezgin Tanrıkulu (CHP - İstanbul),
Ayla Akat Ata (BDP - Batman),
Nazmi Gür (BDP - Van),
Levent Tüzel (BDP - İstanbul)

GAZETECİLER DE VAR

Taraf gazetesi yazarı ve Ankara Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Mithat Sancar,
Yenişafak yazarı Ali Bayramoğlu,
Radikal yazarı Cengiz Çandar,
Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur,
Milliyet yazarı Hasan Cemal

Heyetteki gazetecilerin "özerkliği" savunan isimlerden oluşması "özerklik incelemesi" yorumlarını güçlendiriyor.

Heyette Yılmaz Ensaroğlu da (SETA Vakfı İnsan Hakları ve Hukuk Koordinatörü) bulunuyor.

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
ne çıkabilir ki :rolleyes:

bu ülkede yeryerinden oynatacak onca şey oldu da bişey değişmedi böyle bi geziden gittim gördüm yazdımdan başka ne çıkacak.onaylatmak istenen bişey yoksa şayet:örgü:

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
“Avrupa birliği uyum yasaları içine sıkıştırılan bir madde ile Türkiye'nin bölünmesi onaylandı. Kürtlere federasyon olma hakkı tanındı. Avrupa birliği bu hakkı alan kürt federasyonunun bölgesini kalkındırması için Diyarbakır belediyesine kredi açtı.“ (Alıntı)

“..İsrail devleti ;kendi parasıyla kurduğu Barzani oluşumuna GÜNEY KÜRDİSTAN diyerek,KUZEY KÜRDİSTANIN neresi olduğunu dünyaya tebliğ etti.” (Alıntı)

“Bdp nin özerklik açıklamasına, AB "fonlama için hazırız " mesajını vermiş...!!!” (Alıntı)

Dini bir sitede, Kürtçenin yöresel bir dil olduğu unutulup, Ülke dilleri statüsüne konularak, Kürtçe yayın yapmaya, anket sonucu karar vermiş....

Muhalefet Parti meclis üyesi, “Diyarbakır, valisini kendi seçmeli.” diyebiliyorsa ki, diyebiliyor. (Alıntı)

İtin biri “Vergi ödemeyiz ama, Ankara bize yardım etmek zorunda...!” diye, özgürce konuşabilip, özgürlüğünün kısıtlandığından da dem vurabiliyorsa,...

Miş, miş, miş...

Hala bu Ülkede Vatansever ve Vatan hainlerinin ismi, Türk – Kürt diye birleştirilip; Her teröristin Kürt olduğu ama, her Kürt’ün terörist olmadığı ayrımı yapılamıyorsa…

Türkiye Cumhuriyeti On’ları fonlasında; On’lar da, bol - bol fonlanıp gezsin.

Tur yapacaklar tabii efendim.

On’lar yapmayacak da ben mi yapacağım?

Nasılsa, AŞ beleş, İŞ beleş, VATAN beleş…

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Hani bir laf vardır avam tabiri ile söylenen .. " Beleş mezar buldun mu yerleşeceksin " diye ..
Bu vatanın toprağı ancak mezar toprağı olarak beleş olur hainlere ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
On'lar; Vatandan hak iddiasıyla zaten paylaşmaya başlamışlar kağıt üzerinde...

Allah hepsinin hatta ve hatta hepsine, bu hakkı hayal olarak dahi almayı düşündürenleri kahretsin...

Üst Alt