Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Pakistan'da bu sabah meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısı artık binlerle ifade edilecek. Haritadan silinen köyler var. Bu foto raflar her şeyi anlatıyor:

18257.jpg

ÖLÜ SAYISI BİNİ AŞACAK

Pakistan'daki depremde 1000'den fazla kişinin ölmüş olabilece i bildirildi. Devlet Başkanlı ı sözcüsü, Afganistan ve Hindistan'da da hissedilen depremde binden fazla kişinin ölmüş olabilece ini söyledi.

Polis, Kuzey-Batı Sınır Eyaleti'nin sadece bir bölgesinde 100'den fazla kişinin ölmüş olabilece ini bildirmişti.

18255.jpg

HARİTA'DAN SİLİNEN KÖYLER VAR

Kuzey-Batı Sınır Eyaleti polis yetkilisi Malik Muhammed Saad, ilk tahminlere göre, eyaletin bir bölgesinde 100'den fazla kişinin öldü ünü söyledi. Saad, kurtarma operasyonları için ordudan yardım istendi ini belirtti.

18256.jpg

Pakistan hükümet yetkilileri, depremde 30 kişinin öldü ünü açıklamış, İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Şerpao da depremde çok sayıda köyün yıkıldı ını, yüzlerce ölü olabilece ini söylemişti.

18254.jpg

HİNDİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 132

Merkez üssü Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeydo usunda bulunan, Afganistan ve Hindistan'ı da vuran depremin Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde 132 kişinin ölümüne yol açtı ı bildirildi.

18258.jpg

HİNDİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 132

Merkez üssü Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeydo usunda bulunan, Afganistan ve Hindistan'ı da vuran depremin Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde 132 kişinin ölümüne yol açtı ı bildirildi.

18253.jpg
18252.jpg
18251.jpg
18250.jpg
18249.jpg
18248.jpg
18247.jpg
18246.jpg
18245.jpg

haber7

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
olenlere rahmet ailelerine yakinlarina bassagligi diliyorum ...

goruntuleri izledim biraz cok uzuldum ....
cok buyuk bir depreme benziyor...:(

olen muslumanlarin.. rabbim sehadetini kabul eylesin ..:(

H

hayrunisa

Guest
;(rabbim yardımcısı olsun tüm müslüman kardeslerimizin.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ahhh dünyanın faniligi..

Kurtulan kurtuldu, peki gerisi ne oldu???

Rabbim taksiratlarını af eylesin, Dogru yoldan ayırmasın...

Son nefesimize kadar, son nefesimiz de dahil İman-ı Kamil ile bu dünyadan

göç nasip eylesin...

Aminnn ;(

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Güney Asyayı vuran 7,6 büyüklügündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının, 30 bini aşabilecegi belirtiliyor

208579.jpg

İSLAMABAD - 7,6 büyüklü ündeki deprem en büyük yıkımı Pakistanda yaptı. Depremin merkez üssü, Pakistanın başkenti İslamabadın yaklaşık 95 kilometre kuzeydo usundaki daglık Keşmir bölgesi. Keşmirin, hem Pakistan hem de Hindistana ait bölgelerinde, bilanço giderek artıyor.

Pakistan İçişleri Bakanı ölenlerin sayısını 19 bin 136 olarak açıkladı. Yerel Ulaştırma Bakanı Tarık Faruk ise, sadece merkez üssü Keşmirde, yaklaşık 30 bin kişinin öldügünü; binlerce kişinin de yaralandıgını söyledi. Faruk, köyler ve kasabaların tamamen yıkıldı ını, Muzafferabadın harabeye döndügünü belirtti.

Fotograflarla depremin ardından

İslamabadgda çöken 2 binanın enkazından şu ana kadar 90 kişi kurtarıldı.

Hindistanda da ölenlerin sayısı artıyor. Keşmirin Hindistana baglı bölümünde hayatını kaybedenlerin sayısının 600'e yaklaştıgı belirtiliyor.

208532.jpg

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ancak henüz depremden etkilenen birçok bölgeye hala ulaşılabilmiş degil. Tıbbi malzemelerin yanısıra, bölgede gıda ve su sıkıntısı çekiliyor.

Artçı sarsıntılar da sürüyor. Pakistanlı yetkililer, bölgede son olarak 6 büyüklü ünde bir artçı sarsıntı meydana geldi ini açıkladı. Bu sarsıntının can kaybına yol açmadı ı belirtildi.

BÖLGEYE YARDIM YAĞIYOR
Ölü sayısının 18 bini aştı ı deprem nedeniyle, ülkeye yardım mazemeleri ve kurtarma ekipleri gönderiliyor. Birleşmiş Milletler yardım çalışmalarını organize etmek için acil durum elemanlarını bölgeye yollarken, İngiltere'den yardım malzemeleri ve ekipleri de bölgeye gönderildi. İngiltere, arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yardım görevlileri ile özel e itilmiş köpekleri de bölgeye yolladı

208528.jpg

ABD, Pakistan'a acil 100 bin dolar gönderece ini açıkladı ve ABD helikopterlerinin bölgede kullanılabilece ini belirtti.Başkan George Bush, ABD yardımının yolda oldu unu da açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri de depremin ardında bölgeye ilk yardım gönderen ülkelerden. Japonya da bölgedeki çalışmalara destek olmak amacıyla Pakistan'a 50 kişiden oluşan bir yardım ekibi gönderdi, Japon Kızılhaçı, tıbbi yardımda bulunma kararı aldı.

Öte yandan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh de Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerrefi aradı ve yardım önerisinde bulundu.

208576.jpg

TÜRK KIZILAYI BÖLGEDE

Türk Kızılayı da deprem nedeniyle Pakistana, kurtarma ekibi ve yardım malzemesi gönderdi. Genelkurmay Başkanlı ı, arama kurtarma ekibi ile yardım malzemelerini Pakistana götürmek için 4 uçak tahsis etti. Genelkurmay Başkanlıgının, arama kurtarma ekibi ile yardım malzemelerini Pakistana götürmek için tahsis etti i 3 uçak Etimesgut Askeri Havalimanından bu sabah hareket etti.

Güney Asya depreminde, kurtarma çalışmalarının genel koordinasyonunu sa layaca ı belirtilen 8 kişilik kızılay ekibinin yanı sıra, 28 DAK, 33 Sa lık Bakanlı ı, 20 Sivil Savunma Genel Müdürlü ü ile 4 GEA personeli de Pakistana hareket etti. Ekiplerle birlikte bölgeye, acil yardım malzemeleri ve çok sayıda ceset torbası da gönderildi.

İstanbuldan yola çıkan uçakta ise 33 kişilik sa lık ekibi, 2 ambulans ve 1 çekici bulunuyor. Askeri uçaklar, İranın hava sahasının kullanımına izin vermemesi nedeniyle nedeniyle dün geceden beri bekletiliyordu. Bu arada, 2si sa lık görevlisi 8 kişilik GEA ekibi, Türk Hava Yollarının tarifeli uça ı ile Pakistana gitti.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 06:30 ET 09 Ekim 2005 Pazar

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
olenlere ALLAH rahmet eylesin ..

islam aleminede sabir diliyorum ... ;(

iLkay*

YD Üyesi