Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
olew6lfvbbcq9wu71jrq.jpg

24 Adet
  • 1 paket toz maya
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

İçi için:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:
Haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı;
Toz maya ve unu bir kaseye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın. Toplam 15 adet parça elde edin. Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bunlardan 5 adedini üst üste koyduktan sonra en üsye de tereyağı sürün. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru çıkarın. Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın. Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Her iki ucundan bükerek ay haline getirin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Aşçının Notu:Un az gelirse 1-2 çorba kaşığı ilave edebilirsiniz.

Nur'un Notu: Bizim ay çörekleri, dolunaya benzemiş :hihi: Biraz önce yedim, gerçekten çok lezzetli, kesinlikle öneririm. Hamuru tek tek açıp baklava gibi aralarını yağlayıp tekrar açmak, börek tadı vermiş.
Yok ben uğraşamam şimdi, hazır olsa da yesek diyenler çaylı muhabbete :D

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
ben goremıyorum ama guzel olmustur kokusu buraya kadar geldı
ALLAH razı olsun..

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
ben uğraşamam:) uğraşmak istesem bile. merdaneyle hamur acamıyom :Smiley (74):

hmmm çaylı muhabbetli Patatesli Ay Çöreğini:yemek: yemeğe
nereye gelıyım?

Nicomediayamı
:ucancadi:

Sen hamuru yoğur,iç harcı hazırla ben hamuru açarım :D
Çaylı muhabbet'e özel üye olduğunda dahil olabileceksin, ama Nicomedia'ya gelirsen doyasıya yersin :ok::D

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
ellerine saglik annenin:D
hemen geleyrum cayli muhabbette
:yemek:

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
çok ta güzel kızarmışlar ellerine sağlık
okadar zor değil açmak incecik yufka gibi açmaya gerek yok bende yapıyom
iyi açamayınca bazan 8 parçaya bölüyonya ondan sonra elimle çekiştiriyom büyüyo:hihi:

Üst Alt