Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Hepimizin bildiği ancak; benim yine de, hatırlatma babında paylaşmak istediğim bilgilerdir : İnternet ortamında yazdıklarımız, düşündüklerimizdir… Bizi bize, bizi başkalarına anlatır.

Yazdığımız her harften biz sorumluyuz… En mühimi de, paylaştığımız yazılar, bilmediğimiz hatta hiç tanımadığımız kişiler tarafından okunuyor, okunabiliyor…

İyi niyetle yazdıklarımız, “Söz, ağızdan çıktıktan sonra,…” bizleri esir ediyorsa ki, edebiliyor da, “Ayıkla pirincin taşını” senaryosunu sergileyebilmektedir.

En mühimi Kurum ve Kuruluşlar hakkında yazdıklarımız, belki aynısını, belki de tam tersini evimizde konuştuklarımızdır… Güvenilen dost ile yapılan paylaşım, orada kalırken; tanımadıklarımız ile yapılan paylaşım, niyete göre yol alır, gider…

Yazdığımız paylaşımlarda ve özellikle Kurum ve Kuruluşlar hakkında yapılan yazışmalarda; yazdıklarımızın O kurum ve Kuruluşlar tarafından da, okunabiliyor olma olasılığını göz ardı etmemeliyiz…

Unutmayalım; söz uçar, yazı kalır…

Aşağıda, bu kanunla ilgili kısa bir bilgi verisi paylaşmak istedim.

Kalın sağlıcakla….

*********************************​

http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/

Resmî Gazete Sayı : 26530

KANUN : İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN

Kanun No. 5651 Kabul Tarihi : 4/5/2007
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amaç ve kapsamı; içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumlulukları ile internet ortamında işlenen belirli suçlarla içerik, yer ve erişim sağlayıcıları üzerinden mücadeleye ilişkin esas ve usûlleri düzenlemektir.

MADDE 2 –
ğ) İnternet ortamında yapılan yayın: İnternet ortamında yer alan ve içeriğine belirsiz sayıda kişilerin ulaşabileceği verileri,
h) İzleme: İnternet ortamındaki verilere etki etmeksizin bilgi ve verilerin takip edilmesini,
l) Yayın: İnternet ortamında yapılan yayını,

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun kapsamının genişletileceği, eser sahibinden izin almadan bilgi kullanan internet sitelerine ağır yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

İnternet konusunda ihlal çok fazla ve yaptırım yok. Onun ilgili yaptırım ve ağır cezalar geliyor. Özellikle internette ‘kopyala-yapıştır’ yöntemiyle yapılan ihlallere karşı da yeni müeyyideler uygulanacak. Baktığımız zaman hak ihlalinin en çok internette meydana geldiğini görüyoruz. Bir eseri, sahibinden izin alınmadan kopyalamak, çoğaltmak ve yayımlamak yasaktır ama bu internette daha çok oluyor. Bu “kopyala-yapıştır” meselesi nedeniyle önümüzdeki günlerde çıkacak yasa ile insanların çok canı yanacak. Artık şahsınıza ait olmayan bir eseri kopyalayıp yapıştıramayacaksınız. Yapıştırıp onu kullandığınız zaman cezai müeyyideler olacak.”

İnternet sitelerinin reklamdan para kazandığına dikkat çeken Parmaksız, “Nemalanma varsa telif de vardır. Yasa ile nemalanma ya da eser sahibinden izin almadan kullanılan bilgileri tespit ettiğimiz taktirde, o site kapatılacak ve ağır para cezaları gelecek. Müeyyidelerde para cezası var, hapis cezası var ve internet sitelerini kapatma var. İnternet sitelerine birkaç günlük süre de tanınıyor. Ama düzeltmezse cezai müeyyide daha da artıyor” diye konuştu.

Yürütme
MADDE 14 – (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
22/5/2007

**************************​

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
uyarı için teşekkürler kardeşim ALLAH razı olsun

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Dikkate alınması gereken bir hatırlatma..Allah razı olsun..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Teşekkürler paylaşım için
Güzel bir konuya değindin bacısı.

:aro:

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Özellikle, bu günlerde; hepimizin ciğerinin dağlandığı bir dönemde paylaşmak istedim...
Çünkü ben de, pek çok insan gibi canım yandığında dilimi kontrol edemem, edebilene de hayran kalırım.

MarMaRa

Yasaklı Üye
Yasaklı
Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Özellikle, bu günlerde; hepimizin ciğerinin dağlandığı bir dönemde paylaşmak istedim...
Çünkü ben de, pek çok insan gibi canım yandığında dilimi kontrol edemem, edebilene de hayran kalırım.

Allah razı olsun

tüm paylaşımların okumaya değer sağol varol..

Üst Alt