Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allahümme sallli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed

Allah razı olsun başak kardeşim çok güzel bir paylaşımda bulunmuşun.

Mübarek peygamberimiz çok güzel bir dille anlatılmış.İnşeallah o kutlu insanın kıymetini kadrini sünnetini bilip yaşayan ve kalbine işleyen kullarından oluruz.Amin velhamdulillahi rabbil alemin.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ONU SEVEN ONUN GİBİ OLMALI

MEVLAM BİZLERİ ONUN SÜNNETTİNE SIKI SIKI SARİLIP

ONUN AHLAKINI KENDİNE ÖRNEK ALIP ,VE BU AHLAKI TATBİK ETMEYE

ÇALIŞAN KULLARDAN ETSİN CÜMLEMİZİ...

VE BİZLERİ ONUN LİVAUL HAMD SANCAĞININ ALTINDA BULUNAN KULLARDAN ETSİN...

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNE MUHAMMED VE ALA ALİ SEYYİDİNE

MUHAMMED.S.A.V.

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah razı olsun gayretiniz ve çabanız için Çok çok güzel anlatmışsınız. Rabbim inşaallah kendisine kul habibinede en güzel şekilde ümmet eyler bizleri...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Vakit bulamadığım için yazamamıştım devamını...Yavaş yavaş son aklımda kalan görevlerimide yapıp bitireyim:)
-------------------------------
Geldik maksuda: Abdulmuttalip, Rasulüllah s.a.v.'in yanına girdiğinde mübarek gözü açılmış,gök tarafına bakıyordular. Baş parmakları mübarek ağızlarında idi.Abdulmuttalip yanına yaklaştığında parmağından süt çıktığını gördü.

Peygamber Efendimiz de dedesini görüp, müsebbiha yani iman parmağını kaldırıp Kelime-i Şehadet getirirmiş gibi işaret etti.

Abdulmuttalip bu mucizeleri görünce çok sevindi.Rasulüllah s.a.v.'i alıp Kabe-i Muazzamaya gitti.Muhammed a.s.'ı ona verdiği için şükür etti.7 Günden sonraMuhammed ismini koyduve şerefine ziyafet verdi.
-------------------------------

Hz Amine Muhammed isminin verilmesini şöyle anlatır: Rüyamda bir melek gördüm.Bana
"Ey Amine sen bütün mahlukatın efendisine yüklüsün.Doğduğunda ona Muhammed adını koyun.Ol Seyyid bu sebeble çok övülmüş olur!" dedi.

Ve yine melek şöyle söyledi: "Ey Amine! Hz Muhammed'i doğurur iken göreceğin acayip şeyleri kimseye anlatma!" dedikten sonra Hz Amine validemize bir nesne vermiş ve onu Rasulüllah efendimize takmasını söylemiştir.

Hz Amine anlatmaya devam ediyor: O vakit uyandım, yastığımın altında altından bir kağıt gördüm, onun üzerinde şöyle yazılmıştı;

"Alahım sen Hz Muhammed a.s.'ı her bir hasidin şerrinden ve fesad yerde oturan veya duran her bir mahluk'un iradesinden koru."

Hemen Amine validemiz rüyasında görmüş olduğu meleklerin sözleri üzerine,Rasülümüze Muhammed isminin konmasını Abdulmuttalib'e bildirmişlerdir ve Abdulmuttalib de bu ismi Rasülüllah s.a.v.'e koymuştur.

Allahümme Salli Ala Seyyidine Muahmmedin ve Ala Elihi ve Sahbihi Ecmain.

Temmet bi Avnillah...(Bitti)

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Baştan sona okudum.Çok sürükleyici.Emeğine sağlık.Bende yeni gördüm bu konuyu.Sağol başakcım ne güzel anlatmışsın.Devamı varsa bekleriz.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ORiJiNAL YAZARI : zeyno
Baştan sona okudum.Çok sürükleyici.Emeğine sağlık.Bende yeni gördüm bu konuyu.Sağol başakcım ne güzel anlatmışsın.Devamı varsa bekleriz.

Beğendiğinize sevindim Zeynep ablacım.Yeni şeyler öğrenmenizde katkım olduysa çok mutlu olurum. :)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
eline sağlık meleğim çok güzel bir çeviri akıcı ve sürükleyici

Rasulmuz hakkkında bazı bilmediğimiz yerleride var sayende öğrendik canıcım

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Allah razı olsun bilgileriniz için..

Üst Alt