Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe

Nur Yüzlü Peygamberim (SAV)

image-C7B3_4DAE9C28.jpg

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Hiç şüphesiz senin için bitip tükenmeyen bir mükâfat vardır. Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin. (Sen de) göreceksin, onlar da görecekler. Hanginizde delilik olduğunu yakında” (Kalem, 3,4,5,6 )

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Kıyâmet gününde mü’min kulun terazisinde güzel ahlâktan daha ağır bir şey bulunmaz. Allâh Teâlâ çirkin hareketler yapan, çirkin sözler söyleyen kimseden nefret eder.” (Tirmizî, Birr, 62/2002 )

Rasûlullâh (sav) ile devamlı berâber olanlar arasında bile, edeblerinden dolayı O’nun nûr cemâlini doyasıya seyredebilenler pek azdı. Hattâ, sohbet hâlinde iken, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer dışındaki ashâbın hep önlerine baktıkları, Hz. Peygamber’le sadece bu iki sahâbînin gözgöze gelebildikleri rivâyet edilir. Onlar Muhterem Efendimiz’e bakıp tebessüm ederler, Fahr-i Kâinât Efendimiz de onlara iltifat edip tebessüm buyururdu. (Tirmizî, Menâkıb, 16/3668 )

Bu durumu, daha sonra Mısır fâtihi ünvânı ile tarihe geçen Amr bin Âs (ra) âhir ömründe şöyle dile getirmiştir:

“Rasûlullâh Efendimiz’le uzun zaman birlikte bulundum. Fakat O’nun huzûrunda duyduğum hayâ hissi ve O’na karşı beslediğim tâzim duygusu sebebiyle, başımı kaldırıp da doya doya mübârek ve nûrlu yüzlerini seyredemedim. Eğer bugün bana; Bize Rasûlullâh’ı tavsîf et, O’nu anlat.” deseler, inanın anlatamam.” (Müslim, Îmân, 192)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
en-Nâfi’:
Hayır ve menfaat verici şeyleri yaratan, iyiliğe ve maksuda ulaştıran, kulunu hayra ve iyiliğe yönelten kapıları açan, ahretine faydalı olacak şeye kavuşturan demektir.

t%C3%B6vbe.jpg

www.2g1d.com

'' İki günü bir olan, ziyandadır '' RESULALLAH (SAV)

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun çok değerli bir paylaşımm :( Rabbim,efendimizin şefatine nail olanlardan eylesin bizleri..

Yalnızlığım

Dünyadan uzak.

Aldığı Beğeniler
63
Öyle bir devim ki,ben, hakikatta pireyim,
Bir delik gösterinde,utancımdan gireyim.Üstad-ım.

Yüzüm-üz yok bakmaya deyip kolayına kaçmış(ım) gibi utanmazlığı-mı utandır-mak yüzümüz yok demeye (ba)hane olmuş-ken viraneliğine adledilmiş yüzsüzlüğe arsızlığımız mı düçar?

Dilencilere ah etmem utanmaz diye.
Ben hâyâ dilenirim o para kimene?.
Edebin zerresinde zerreyim.
Bir silgi verinde bütün siyahları sileyim!.
Mahsumluğuna;yoksulluğum eğer boynunu,bune cür'et?
Ey edeb(i) Aşk!;yüzsüzlüğüme bir yüz'ünle nazar et.

Utan(maz)sa yalnızlığım?!.

ALLAH razı olsun enqin.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bakacak ne yÜzÜmÜz var nede amelİmİz,fakat rabbİm ona habİbİm dedİ,İnŞeallah rabbim cÜmlemİzİ İkİ cİhan sultaninin Şefaatlerİne naİl kİlsİn..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Onların arasinda olacak yüzümüz ve amelimiz yok, ama, sevdamiz var bizim de insAllah. ... Sefaatini hak edebilecek, yarin mübarek Gül yüzüne bakabilecek bir hale getirsin ....(AMin)

Cok güzel konular hazirliyorsun kardesim emegine saglik insAllah...
Allah razi olsun insAllah...

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Güzel ve etkileyci yazı..
Resulullah (sav) efendimize bakacak yüzümüzmü var dersenin..
Bizlerde bir yüzsüzlük var..
asrı saadetteki gibi olamayız onlarda ar perdesi vardı bizlerde o edep o ahlak malasef..

Üst Alt