Bismillahirrahmanirrahim
Peygamberimiz (a.s.v)'mi En Cok Seven Nesil
Cenab-i Hak buyuruyor...
"Müminler, ancak Allah'a ve Rasulüne gönülden inanmis kimselerdir... Onlar, o Peygamber ile ortak bir is üzerindeyken ondan izin istemedikce birakip gitmezler... (Rasulüm!) Su senden izin isteyenler, hakikaten Allah'a ve Rasulüne iman etmis kimselerdir... Öyle ise, bazi isleri icin senden izin istediklerinde, sen de onlardan diledigine izin ver; onlar icin Allah'tan bagis dile; Allah magfiret edicidir, merhametlidir..." (Nur, 62)
Rasulullah (sav) buyurdular...
"Ümmetim icinde beni en cok sevenlerin bir kismi benden sonra gelenler arasindan cikacaktir... Onlar beni görebilmek icin mallarini ve ailelerini feda etmek isteyeceklerdir..." (Müslim, Cennet, 12)
Enes bin Malik (ra) anlatiyor..
Rasulullah (s.a.v) Efendimiz'e bir adam geldi ve...
"–Ya Rasulallah! Kiyamet ne zamandir?" dedi.
Efendimiz (s.a.v)...
"–Kiyamet icin ne hazirladin?" diye sorunca o da...
"–Allah ve Rasulü'nün muhabbetini…" cevabini verdi...
Bunun üzerine Rasul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz...
"–Öyleyse sen sevdiginle beraber olacaksin..." buyurdular...
Enes (ra) bu rivayetin devaminda der ki..
"Islam'a girmekten baska hicbir sey bizi Allah'in Nebasi'nin "Muhakkak sen sevdiginle berabersin..." Sözü kadar sevindirmemistir... Iste ben de Allah'i, O'nun Rasulünü, Ebu Bekr'i ve Ömer'i seviyorum ve her ne kadar onlarin yaptiklari amelleri yapamadiysam da onlarla beraber olmayi umuyorum..." (Müslim, Birr, 163)
...Kisa Günün Kari...
Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e Salavat-i Serif getirelim...
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala ali Seyyidina Muhammed...!!
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...
Peygamberimiz (a.s.v)'mi En Cok Seven Nesil
Cenab-i Hak buyuruyor...
"Müminler, ancak Allah'a ve Rasulüne gönülden inanmis kimselerdir... Onlar, o Peygamber ile ortak bir is üzerindeyken ondan izin istemedikce birakip gitmezler... (Rasulüm!) Su senden izin isteyenler, hakikaten Allah'a ve Rasulüne iman etmis kimselerdir... Öyle ise, bazi isleri icin senden izin istediklerinde, sen de onlardan diledigine izin ver; onlar icin Allah'tan bagis dile; Allah magfiret edicidir, merhametlidir..." (Nur, 62)
Rasulullah (sav) buyurdular...
"Ümmetim icinde beni en cok sevenlerin bir kismi benden sonra gelenler arasindan cikacaktir... Onlar beni görebilmek icin mallarini ve ailelerini feda etmek isteyeceklerdir..." (Müslim, Cennet, 12)
Enes bin Malik (ra) anlatiyor..
Rasulullah (s.a.v) Efendimiz'e bir adam geldi ve...
"–Ya Rasulallah! Kiyamet ne zamandir?" dedi.
Efendimiz (s.a.v)...
"–Kiyamet icin ne hazirladin?" diye sorunca o da...
"–Allah ve Rasulü'nün muhabbetini…" cevabini verdi...
Bunun üzerine Rasul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz...
"–Öyleyse sen sevdiginle beraber olacaksin..." buyurdular...
Enes (ra) bu rivayetin devaminda der ki..
"Islam'a girmekten baska hicbir sey bizi Allah'in Nebasi'nin "Muhakkak sen sevdiginle berabersin..." Sözü kadar sevindirmemistir... Iste ben de Allah'i, O'nun Rasulünü, Ebu Bekr'i ve Ömer'i seviyorum ve her ne kadar onlarin yaptiklari amelleri yapamadiysam da onlarla beraber olmayi umuyorum..." (Müslim, Birr, 163)
...Kisa Günün Kari...
Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e Salavat-i Serif getirelim...
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala ali Seyyidina Muhammed...!!
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...
Son düzenleme: