Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
genclik8lo.jpg

Kitap Adı : Peygamberimizin Diliyle Gençlik

Kitap Yazarı : Cemil Tokpınar

Kitap Tanıtımı :Hayatımızın en renkli, zevkli, ama bir o kadar da hassas ve tehlikeli olan gençlik dönemi hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Piyasada, gençliğimizle ilgili yığınla kitap bulmak mümkün. Hiç düşündünüz mü, Sevgili Peygamberimiz (a.s.m.) gençlerle ilgili neler söylemiş, hangi tavsiyelerde bulunmuş, gençlere nasıl davranmış? Bütün insanlığın en büyük öğretmeni olan Yüce Efendimiz (a.s.m.), gençlerle muhatap olurken, onları en iyi tanıdığını, fıtratlarını ve psikolojik yapılarını en iyi bildiğini göstermiştir. Gençlere öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle dolu bir yürekle davranmıştır ki, onlar etrafında pervane olmuş, ona can ü gönülden bağlanmışlardır. Yüce İslâm davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet Peygamberi olan Yüce Efendimiz (a.s.m.), onları şefkatle bağrına basmış, gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve bu imtihanı başarıyla sonuçlandırabilmeleri için tavsiyelerde bulunmuştur. İşte bu kitap, Peygamberimizin (a.s.m.) özellikle gençlere yönelik hadislerle derlenmiştir.

Kitap Hakkındaki Yorumum: "Peygamberimizin Diliyle Gençlik" kitabı çok güzel bir kitap.. Hayatımızda mutlaka model olarak gördüğümüz, kendisini örnek aldığımız, yolundan gittiğimiz bir insan vardır. Bizlerde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) örnek almaya, onun sünnetini yaşamaya gayret gösteren insanlardan olmalıyız. Hayatımızın her anında bizlere ışık tutan, bizleri eğiten, Peygamberimizin (s.a.v.) gençler hakkında ne dediğini öğrenmemiz hepimizin temel sorumluluklarındandır. Nasıl bir filozofun,yazarın gençlik hakkındaki düşüncelerini merak ediyorsak, aynı şekilde Allahın en sevgili kulu olan, bizim için nefsimizden daha değerli olan Peygamberimiz (s.a.v.)'in Gençler hakkındaki öğütlerini öğrenmemiz ve hayatımızda bu öğütlerini uygulamamız çok önemlidir. Cemil Tokpınara böyle bir eser yazdığı için teşekkürlerimi sunar, bu kitabı okumanızı ısrarla tavsiye ederim
.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bu kitabı dershane hediye etmişti :)
Çok güzel bir kitap tavsiye ederim..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
bende bunu ıkı yıl once aldım..bencede cok guzel bır kıtap..defalarca okunması gereken bır eser...tavsıye edılır...

abaci_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bu kitabı kütüphanemde bulunması gereken bir kitap ama maalesef görmedigim için alamadım!!

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
abaci kardes muhakkak bulursun cemil tokpınarın kıtaplarının oldugu kısıma bak yeter...hatta yenılenmıs olarak gordum en son..tavsıye ederım bende...

YeNi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Cemil Tokpinar Beyfendinin hemen hemen tüm kitaplarini okudum diyebilirim. Sabah Namazina Nasil Kalkilir ile basladim. Ve gercekten benimde Namaza baslamama sebeb oldu. Allah kendisinden razi olsun insaAllah. Genclere hitap eden bir yazis tarzi var. Böylesi kitaplarada genclerimizin ihtiyaci var. Tesekkürler.

Üst Alt