Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
Malzemeler: 3 adet yufka
1 adet yumurta
500 gr pırasa
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
tuz
fırın tepsisini yağlamak için margarin

Yapılışı:
Pırasaların ayıklayıp yıkayın. İster ince ince kıyın, esterseniz 2-3 parçaya böreke rondodan geçirin. Havuçları soyup rendeleyin.
Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin.
Pırasalar hafifçe öldüğünde üzerine rendelediğiniz havuçları ve tuzunu ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin. (Ben ocak başında çok vakit kaybetmemek için havuçları soteledikten sonra yarım su bardağı sıcak su katıp tavanın üzerini bir kapak ile kapatıyorum. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum.)
Pişen harcı soğumaya bırakın. Böreğin harcı için derin bir kapta
Fırın tepsisini iyice yağlayın (ben genellike margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın.
En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Güzel tariflerin icin tesekkürler Seyma kardesim
Cenab-i Hak razi olsun

Yalniz Forum Kurallari'miz geregince gün icerisinde 3 konudan fazlasi yasaktir bilginize
Selam ve Dualarimla.......

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Seyma'cım sayende sabaha kadar rüyamda yufka açtım fena çarptı gece gece açtığın konular :D

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Aç yatmışsın demekki :D

Ispanaklıyı biliyodum da pırasalısını hiç yemem heralde :uzgun::Smiley (71):

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Buyurasın katrem ilaçlar geldi :D

1329564-borek13weov3.jpg

peynirli_borek.jpg

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yan etkisi çok bunların yaa hanenize kilo olarak geri dönüyor :D

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
Güzel tariflerin icin tesekkürler Seyma kardesim
Cenab-i Hak razi olsun

Yalniz Forum Kurallari'miz geregince gün icerisinde 3 konudan fazlasi yasaktir bilginize
Selam ve Dualarimla.......

Öncelikle rica ederim :)
Ve Ayrıca kusura bakmayın özür dilerim kardeşim..uyarıları okumuştum ama konu acarken gercekten unuttum yoksa 3.konudan sonra devm etmezdim.

Üst Alt