Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay fincanı süt
12 çorba kaşığı un
125 gr erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
kırmızı biber
kekik
tuz

üst malzemesi :

kaşar peynir (ya da beyaz peynir)
sivri biber, doğranmış
domates, doğranmış
sosis, doğranmış
kırmızı biber
maydanoz
kekik

HAZIRLANIŞI
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.yanlız rendelenmiş kaşarı pişmeye yakın koyun sonra yanıyor kıtır oluyor :)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
birde söylemeyi unutdum eğer yakınınızda fırın varsa pizza hamurunu fırındanda alabilirsiniz ikisi arasında pek fark olmuyor fırın hamuru biraz fazla kabarıyor sadece :)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ELLERİNE SAĞLIK ESLEMCİM İNŞ DENİYECEĞİM

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Yapmayi bilmem ama yemesini iyi bilirim...Annem cok güzel Yapar ;)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı Hekimoglu
Yapmayi bilmem ama yemesini iyi bilirim...Annem cok güzel Yapar ;)

hayret abi sen nasıl yapmasını bilmezsin bizde seni mutfakda hamarat bilirdik :D :D

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
bende vaktim oldugunda deniyeyim bunu ..
kolay biseye benziyor..

dunya kadar para veriyoz el kadar pizzalara... =)

tesekurler paylasimin icin ... =) =)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
süpersin ya benim de canım epeydir pizza çekiyordu ama bir türlü fırsat bulup ne yapabildim ne de yiyebildim,hafta sonu bir deneyeyim bakalım,sonucunu bildiririm :p

HAZIRLANIŞI
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.yanlız rendelenmiş kaşarı pişmeye yakın koyun sonra yanıyor kıtır oluyor

canım ya 125 gr. margarinden hiç bahsetmemişsin? ?( sadece fırın tepsisimi yağlanacak bu yağla......

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Cihan senin yerinde olsam kardesim hamuru hazir alirdim ve pizzayi kendim yapardim cok hesapli olur..
bazen cok yogun olunca hazir hamur kullanirim ama kendim yaptigimda hamuru cok sade yaparim
Bir kilo un ilik su tuz biraz zeytinyag ve hamur mayasi kullanirim
önemli olan zaten üstüne gelecek malzemeleri

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ayyyyy birisi yapsada yesek ne güzel olurdu ya.......

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bende yapmasını bilmem ama yemesini iyi bilirim.Daha önce hazırını alıp bişirmiştim hiçte iyi olmadı en iyisi mi kerdin yapmak. :)

Üst Alt