slm.arkadaşlar:artık birkaç yıl öncesine göre sanal alemde büyük tehdit ,saldırı,güvenlik riski var.korsan casus ve trojan yapımcıları birkac kodla iki uzantı yaratıyor.usb flash belleklere ve harddisklere spam,trojan,rotkit,malware,vs yazılımlar atıyor.bu yazılımlara kendi mail veya pc paylaşım portlarını entegre edip bazı acemi bilgisayar kullanıcılarını basit ve kolay bir biçimde tuzaklarına salıyorlar.bu durumda bizler hemen antivirüs,spayware,security programlarına sarılıyoruz.başka seçeneğimiz yok çünkü.örneğin geçende benim pc ye bir exe virüsü bulaştı.bütün exe programlarımı silmek zorunda kaldım.adamlar için herşey basit.suçlular.ama bir önlem almamız gerekir.bence son günlerin en büyük sanal saldırıları çıkarılabilir medya(flash bellek,card reader,iphod,mp3 ,mp4 çalarlar,memory card) aygıtlarına yönelik.ancak şunu belirtmekte fayda var.nedense bu çıkarılabilir aygıtları trojan,rotkit,malware,vs atıyorlar.bunlardan zararlıları silmek fevkalede basit.yapacağımız tek şey bu aygıtların tüm gizli data bölümüne ulaşmak.ve burada şu uzantıları silmek
autorun,bat,cmd,dll vs) ....bunu yapabilmemiz için denetim masasından klasörlere tıklamak.burada sadece iki onay kutusunu devre dışı bırakıp uygula-tamam demek. bu kutular:klasör seçeneklerinde görünüm bölümüne gireceğiz.kaydırma çubuğu yardımıyla gizli klasörleri göster,aşağıda isekorunan işletim sistemi dosyaları yazan yerdeki onay kutusunu kaldırıp uygula tamam demek.işem bu kadar .şimdi asıl önemli olan kısım: bilgisayarıma girip çıkarılabilir aygıtımız her ne ise onu açıp şu uzantıya sahip iki dosyayı sağ tıklayıp silmek.(bat,dll,cmd,exe,autorun) bunları siliyoruz .işlem bu kadar.arkadaşlar şunu da söyleyeyim:ben bir defasında flash belleği pc ye taktım.aynı bu söylediğim işlemleri yaptım.55 tane 1981 yılında yazılmış trojanı görüntüledim.ama güçlü yazılmışlardı silemedim.o sırada(avast,nod32,panda,f secure,norton,kaspersky,adaware,bit defender) dahil her programı denedim .inanması zor.ama hiçbiri silemedi .hatta bazıları bulamadı.spayware doctor buldu ama lisanslı değildi .silemedi ...