Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Geçmişten günümüze insanlar birbirleri ile degişik şekillerde mücadele etmişlerdir.kimi zaman şirk hakim olmuş kimi zaman da tevhid hakim olmuştur.geçmişten günümüze kadar degişmeyen bir şey var .Mekanlar aynı oyuncular degişmiş.Yine aynı mücadele farklı şekillerde yapılmaktadır.Mesela yüce dinimiz ''fitnenin ne kadar kötü bir şey oldugunu çok güzel bir şekilde açıklamıştır. Yüce Kur'an da ''fitne ölümden daha şiddetlidir''buyurularak.....
İnsanlar arasına ayırım koyarak oluşan huzur ortamından medet bekleyen ve bunun rantını elde etmek isteuyen çevreler vardır.Duyarlı insanlar yapılan fitne ve fesatlara sagduyu ile yaklaşırken aciz insanlar da hemen kandırılabilmekte ve insanlar anarşiye sürüklenmektedir.Bu net ortamında da sanal ve özgür ortamı yakalayan zihniyetler amaçlarına çok kolay ulaşabileceklerini zannetmektedir.Bu gibi kimselerin zihniyeti tamamiyle ''çamur at izi kalsın'' felsefesine dayanmaktadır.herkesin bu konuda fikirlerini açıklamasını ve çetvari degil de cihatvari bir şekilde yorumlarını bekliyorum.Hepimiz birbirimize sagduyuyu ögretelim.Çünkü hemen herkesin sagduyuya ihtiyacı var.Neden mi böyle bir konu açma geregi duydum: Hemen her sanal ortamda bende gireyim de ortamı bulandırayım ve insanların huzurunu kaçırayım diyen namertler mevcuttur.Böyle demokratik ortamda bu gibi kimseleri eritelim.Daha bu ortama gireli çok fazla bir zaman olmadı ama gayet güzel bir huzur ortamı gördüm.Dilerim bozulmaz.
Bütün kardeşlerimi Allahın selamıyla selamlıyorum.Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ala diynil islami vel kemalilhamdülilahi rabbil alemiyn.

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Maximillian
Hemen her sanal ortamda bende gireyim de ortamı bulandırayım ve insanların huzurunu kaçırayım diyen namertler mevcuttur.Böyle demokratik ortamda bu gibi kimseleri eritelim.Daha bu ortama gireli çok fazla bir zaman olmadı ama gayet güzel bir huzur ortamı gördüm.Dilerim bozulmaz.
Bütün kardeşlerimi Allahın selamıyla selamlıyorum.Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ala diynil islami vel kemalilhamdülilahi rabbil alemiyn.

Duygulara çok güzel tercüman olumuşsun sevgili Maximillian...

Aynı durumdan hepimiz rahatsız ve muzdaribiz...

Günümüzde insanlar olayları çok ince hesaplarla provake etmenin sinsi planlarını yaparken;

Bizlerin bu çıkışlara karşı oldukça duyarsız ve tepkisiz kaldıgımız herkesçe sabittir...

Sanal ortamda bu sinsi planların çok iyi işledigine deginmişsin; katılmamak mümkün degil...

Bunların canlı örneklerini hergün yaşıyoruz...

Huzur ve Sükûnete atılan her darbe bizi amacımızdan bir adım daha uzaklaştırmıştır...

Bizler site sakinleri olarak olabildigince Demokratik bir ortam oluşturmanın, her kesimden her insana seslenmenin ve kucak açmanın mücadelesi içindeyiz... Huzur içimizde, gaye belli hizmet ortada...

Ozaman neden hâlâ birileri meydanı boş buluyor??

Herkes üzerine düşeni yapsa bu gibi hassas konularda sagduyulu davransa Demokrasi kendiliginden şekillenecektir...

Teşekkür ederim Maximillian çok stratejik bir konuyu gündeme getirmişsiniz...

Yüreginize Saglık... Sevgi ve Muhabbetle...

Ü

üsame

Guest
Orjinal Yazarı KIRIKMIZRAP
Orjinal Yazarı Maximillian
Hemen her sanal ortamda bende gireyim de ortamı bulandırayım ve insanların huzurunu kaçırayım diyen namertler mevcuttur.Böyle demokratik ortamda bu gibi kimseleri eritelim.Daha bu ortama gireli çok fazla bir zaman olmadı ama gayet güzel bir huzur ortamı gördüm.Dilerim bozulmaz.

Duygulara çok güzel tercüman olumuşsun sevgili Maximillian...

Aynı durumdan hepimiz rahatsız ve muzdaribiz...

Günümüzde insanlar olayları çok ince hesaplarla provake etmenin sinsi planlarını yaparken;

Bizlerin bu çıkışlara karşı oldukça duyarsız ve tepkisiz kaldıgımız herkesçe sabittir...

Sanal ortamda bu sinsi planların çok iyi işledigine deginmişsin; katılmamak mümkün degil...

Bunların canlı örneklerini hergün yaşıyoruz...

Huzur ve Sükûnete atılan her darbe bizi amacımızdan bir adım daha uzaklaştırmıştır...

Bizler site sakinleri olarak olabildigince Demokratik bir ortam oluşturmanın, her kesimden her insana seslenmenin ve kucak açmanın mücadelesi içindeyiz... Huzur içimizde, gaye belli hizmet ortada...

Ozaman neden hâlâ birileri meydanı boş buluyor??

Herkes üzerine düşeni yapsa bu gibi hassas konularda sagduyulu davransa Demokrasi kendiliginden şekillenecektir...

Teşekkür ederim Maximillian çok stratejik bir konuyu gündeme getirmişsiniz...

Yüreginize Saglık... Sevgi ve Muhabbetle...

+++

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Daha bu ortama gireli çok fazla bir zaman olmadı ama gayet güzel bir huzur ortamı gördüm.Dilerim bozulmaz.
inşallah diyelim bizde
hiç işimiz olmaz bizim provakasyonlarla filan
Allah yar ve yardımcımız olsun

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Sayfalar kütüphanenin tozlu raflarında kaybolmuş, unutulmaya yüz tutmuştu.İnsan aramıştı daha sonra bulabilirmiydi aradıgı konuyu ......ama ülkemin insanlarının huzuru için kimse bir şey yazamamıştı.olsun insanlar bu konu hakkında fikir ileri sürmesindi.Gerçekten insanlar neyin fitne olup olmadıgını anlayabilmek için serbest kürsüde olaya bakış açısını dile getirecekti ve hala bana ne demeyen insanlar varoldugunu anlayacaktık.Gerçekten bana ne diyen kişi sayısı çokmuş
Selam ve dua ile

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Öncelikle hepimizi yakindan ilgilendiren bu önemli konuyu actigin icin tesekkür ederim kardesim.
Fakat hepimizde cok yakindan ilgilendiren bu konunun hakikaten ilgiz kalmasi ve kapanmaya birakilmasi beni cok üzdü.
Konuyu dünden bu yana takipteyim ve belkide bir duyarli kardesimiz yazar umuduyla beklemekteydim fakat gördümki malesef böylesine önemli konular kapanmaya yüz tutmus ve girgir $amatalar zirveye cikmis.
Bütün Site sakinlerini bu konu üzerinde fikir alis verisine davet ediyorum..

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Teşekkürler habibe abla ,ısrarla fikirler ileri sürülsün dememin nedeni ak ve karanın ortaya çıkması açıkçası bu site içerisinde bazı arkadaşların yazısını okudum .yorumlarına baktım.kimilerini pek samimi bulmadım.Sanki bu siteye sızmış bazı art niyetliler varmış gibi geldi bana.ve dün de ne kadar haklı oldugumu gördüm.bu konuya mesaj yazan arkadaşlardan bir tanesi nedense birden kayıtsız üye oldu.yani anladım ki üyelikten çekildi.kimileri de yazımı alıntı yapmak ve üzerine daha da hakaretler eklemek suretiyle malzeme yapmak istedi.bu da ister istemez bende yarası olan gocundu.ve yazıyı daha da şiddetlendirdi diye bir intiba uyandırdı.aslında ben bu konu ile site sakinlerinin daha da bilinçlenmesi ve aradaki bazı art niyetlileri ayıklaması için ve demokratik ortam bozulmasın ve bu gibi kimseler arada eritilsin diye yazmıştım.bir gün öncesinde başka bir isimle yazısı olan arkadaş birden kayıtsız üye olunca açıkçası şaşırdım.bazıları gitsin diye böyle bir konu açmadım.ve eger benim samimiyetimi inanılmıyorsa bir daha katkıda bulunmam.Bugün ve geçmişte ülkemiz üzerinde müslümanlar üzerinde çeşitli oyunlar oynanmakta huzur ortamı anarşiye dogru sürüklenmektedir.etnik farklılıklar kavga sebebi yapılmakta insanlar kamplaşmaya dogru gitmektedir. kaç tane darbe gördü bu millet .belki yurtdışında yaşayanlar da bunun sancısını daha fazla duymakta ve fitne fesat ortamından büyük zarar görmekteler.Zaman kenetlenmek zamanı birlik olmak,oyunları bozmak zamanı.ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek ,farklılıkarın kavga sebebi degil kaynaşma sebebi oldugunu anlatabilirsek o kadar güzel bir ortam hazırlamış oluruz.sanal ortam teblig için ,ikaz için artı güzel dostluklar için güzel bir nimet bunu kullanalım.şöyle bir gerilere gidelim de fitnenin islam alemine ne büyük zararlar verdigini düşünelim. o haklıydı bu haklıydı demeden ortak paydamızı belirleyelim.İslam tarihinde sıffin savaşı(ki bu savaşta cennetle müjdelenen insanlar karşı saflarda birbirleri ile savaşmışlardır.Akıl sır almıyor ama durum bu)cemel vakası,ifk hadisesi,...vb olayları düşünelim ve fitnenin ne kadar zaralı oldugunu zihnimizde canlandıralım.Bu konuya paralel artı katkısı olacak uzun bir konu daha belirlemiştim .Başlıgı da cennett ucuz degil Cehennem dahi lüzumsuz degil...Ana teması da ''sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete girivereceginizi mi sanıyorsunuz''
herkese selamet diliyorum.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
segili kardeşim.bu yazı yürek işidir deyip bitirmiyoruz,yüregine saglık deyip yine bitirmiyoruz.sana katılıyoruz ve bütün olaylara sagduyulu yaklaşaca ımıza söz veriyorum.

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
YORUMSUZ ARTIK HER ŞEY.......................................

Üst Alt