Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

kocapinar

sistem uzmanı

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Ya arkadaşlar ben buraya bu konuyu açmakla doğrumu yapıyorum bilmiyorum
uzun zamandır herşeyden soyutlandım bir seneye kadar çok güzel ibadet hayatım vardı okadar huzurluydum ki her namaz kılışta çok haz alıyordum ama şuan bıraktım dönmeyi istiyorum ama hep bir engel günü birlik fikirlerim değişiyor anlıycağınız iyiden iyiye sapıttım ne yapmam lazım bana yardımcı olabilicek birileri varmı ben tekrar o güzel günlerime dönmek istiyorum neyse zamanınızı aldım belki hakkınızı helal edin sağlıcakla kalın allah c.c şimdiden razı olsun ...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim istemedikten sonra kimse bir şey yapamaz siz tevekkül edin elbette o sizi kendi yoluna döndürecektir ameller niyetlere bağlıdır niyetinizde samimi olmanız duası ile ....

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Amin kardeşim
önce şu soruyu sor kendine beni ibadetlerden soğutan şeyler neler.
unutmaki bu soğukluğun nedeni işlediğimiz günahlardır ve günahlar günden güne kalbi karartır
bir günahkarın sana ne faydası olur bilemem ama
bende okuduğumu duyduğumu söylemekle mükellefim
acizene tavsiyem ehli sünnet alimlerinin sohbetleri
ve yazdıkları kitapları hergün düzenli okumak
ruhunun nefsine galibiyeti sağlayacağını umut ediyorum
bizim elimizden başka ne gelir
dua elbet ...
Rabbim gazanı mübarek eylesin kardeşim ...

papatyam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
:uzgun:rabbim hidayet versin inşallah.dua ve tevekkül edin .yaradana emanet olun.

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
acizene tavsiyem ehli sünnet alimlerinin sohbetleri
ve yazdıkları kitapları hergün düzenli okumak
Bununla birçok kişinin -ki bu kişiler yakınlarım- bu şekilde fayda bulduğunu söyleyebilirim, sen namazı bıraksan namaz seni bırakmaz Allah'ın izni ile, sohbetler çok etkili.

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Ayrıca ne güzel ki bundan rahatsızsın, Rabbim yardımcın olsun, inşallah en kısa zamanda eski günlerine dönersin.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
güzel kardesim rabbim hidayet versin insaAllah deöişsin aminler olsun ama rabbim size iman ver miş bir hidayet lutfet miş ki iman ile sereflendirmiş ... sonra naamz bir hidayettir oruç tutmak ayri bir hidayettir ... kuran ayrş bir hidayettir rabbim hidayetimizi kat kat katlandirtsin insaAllah ne mutlu ki rahatsiz oluyorsunuz çünkü güzelliği görmüşsünüz nefs ki hepimzide var hepimzie engel ama vicdan ki üzülüyor bunlardan üzülmek pişman olmak bilr tövbe dir ...hem sohbetlerden yararlanmakk laizm hemde kendimzii çeki düzen vermek alzim neden bu güne kadar namaz kildiniz kim için ve ne için idi ana baba arkadaslarimzi kiliyor da biz kilalim diye mi idi kıldık yoksa inandiğimiz için mi müslümaniz müslüman oldugumuz için mi inaniyoruz önca ona bakmak lazim ki onu kontrol etmek laizm ki gzüel kardesim ki her yerde ve ver oartamlarda nefsimzie hükmedebilelim....

sonra rabbim bizi insan eylemiş basiboz yaratmamiş her bir seyin bile bir nizami görevi var iken insna bosuna yeyip içmeye gelmemiş... bir hayvan bile sahibi ona hürmet ediyor da sahip çikar iken insan neden gercek sahibine onca nimetler verene sükürsüz olsun .... ki biz insanız en serefli mahlukzu insaAllah ...ama nefs engel olabiliyor ama nefs de yaratılmasi ser değildir nede seytanın yaratılması ....takılıp düsebilir ibadetler aksa sa da tekrar dönebilmek önemli ...hz adem ra yasak meyveden yeseler de el açip ya rabbi biz nefsimzie zulmettik sen bizi merhametinle yargıla derken dua ve niyaz ile temizlenip tekrar hz adem ra olmadı mı ....burda ki en önemli husus ders ki gene rabbimzi veriyor sizleri iblis kandirsa bile geri doğduğunzu gibi tertemiz bir sekilde hz adem ra olabilirsiniz ... yeter ki el açalim ....

ve de kardeşim özellikle risale i nur sohbetelrini tavsiye ediyorum zaman öyle ki sadece kalbi korumakla yetmiyor .....kalbimizi susturabiliyoruz ** akil nefs sır hepsi nedne niçin diyor .. onlari dasusturmak en gzüel sekilde aklen tastik kalben iman bedenen amel için risale i nur sohbetelrişni tavsiye ediyorum kardesim ...

asil siz hakkınızı helal edin...rabbim düsüp kalsakta bizleri yolundan ayirmasin nefsimzile basbasa hatta göz açip kapayıncaya kadar biraktirmasin ve her zaman dua edelimde rabbimzi imanımzıı arttrsın öyle bir iman versin ki bizlere dünyadaki mesguliyet taslarına dikenlerine nefs çitlerine takılmayalım insaAllah ...
nefs de rabbimizi tanimak için yaratilmiştir iblis de o kadar acizdir ki bir eüzü besmele ile kaçiyor :)

yeterki biz onlara bakip kanmayalim insaAllah
rabbim her dakika her saniye imanımızı taze ve canlı kılsın ibadetlerde ki lezzeti güzelliği her daim tattırsın insaAllah

kış meleği

Allah'ın Aciz Bİr Kulu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Allah hidayet versin kardeşim

Üst Alt