Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
namaz_secde1_1253539348.jpg

Eklense de başıma dünyada kaç baş varsa.

Başım onların hepsi için secdeye varsa”

Merhum Necip Fazıl ne güzel ifade etmiş.

Namazın her rüknü muhteşemdir, fakat secde belki de doruk noktasıdır Allah’u alem. Kulun Rabbi’ne arada hiçbir engel olmadan, doğrudan içini döktüğü ve kulluğun hazzını duyduğu bir nokta.
Rüku da Rabbin karşısında bir eğilmedir, fakat secde bambaşkadır. İnsanın madden ve manen Rabbisinin karşısında en küçük olduğu zaman dilimidir. İnsanın en değer verdiği başını O’nun karşısında yere koyması ve Rabbim Senin emrin üzere karşında secde ederek başımı yere koyuyorum, gerekirse bu başımı yine Senin yolunda koltuğumun altına almaya hazırım, demesi o insan için kulluğun gerekliliği olarak görülebilir.
İnsanlar dünyada madden ve manen çeşitli şeyler karşısında eğilebiliyorlar. Bu bazen para, bazen bir karşı cins, bazen ise makam şan ve şöhret olabiliyor. Bir insan Allah’a hakkıyla kul değil ise ya yukarıda sayılan şeylere veya başka bir şeye bağımlı olarak yaşar. Yani ne kadar özgürüm de dese aslında iç dünyasında özgür değildir. Ya paraya bağımlılığı vardır, ya da başka bir maddeye.
Fakat insan Allah’a secde ettiğinde adeta şunu demiş oluyor; “Rabbim ben Senin kulunum, biliyorum Sen istersen her şey olur ve istemezsen de hiç bir şey olmaz. Senden başka hiçbir güç yok ki ben onlara bağlı kalayım. Ben yanlız Sana secde ediyorum” der ve Allah’tan gayrı şeyler karşısında özgürlüğünü ilan etmiş olur.
Allah’a secde etmenin şükrünü bile hakkıyla eda etmemiz belki mümkün değildir. Gerçek ve tek secde edilecek ancak O’dur. Secdenin karşılık bulduğu tek yer de O’nun katıdır. Rabbim tüm inananlara hakkıyla Kendine secde etmeyi ve inanmayanlara da hakkıyla inanmalarını nasib etsin, secde kahramanlarının da sayısını attırsın inşaallah .
Amin

Ufuk Altınbaş

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
Rabbim hep bu idrak ile secdeye varmamızı nasip etsin inşallah

Allah razı olsun canımçok manalı bir yazıydı

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
amin ins
tesekkür ederim canim

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Allah'a en yakın olma hali...
kendinden en çok utanma anı...
"huzura gelmeye yüzüm yok ama başka gidecek yerim de yok" diyenin son mecali...

Teşekürler canım.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
rica ederim canim :gul:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Aminnnn,Aminnnn
Canim cok güzeldi emegine paylasan yüregine saglik kalbi tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun
Selam ve Dualarimla......

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
amin amin amin
ne güzel dua
teşekkürler canım

Infanta

Mim

Aldığı Beğeniler
0
Secde, ulvi makama teslimiyetin bir tezahürüdür. Bu konuda Aliya'dan bir alıntı aklıma geldi, paylaşmak yerinde olur sanırım.

"...

Teslimiyet insanın bir bütün olarak dünyaya ve kendi faaliyetinin neticelerine karşı iç tutumudur. Allah'ın idaresine teslimiyet, insanların iradelerine karşı bağımsızlık demektir. Allah'a itaat insana itaati meneder. Bu, insan ile Allah arasında ve dolayısıyla insan ile insan arasında yeni bir münasebet teşkil etmektedir. Onun için kaderi kabul etmek kendini en büyük ölçüde hür hissetmektir. Bu öyle bir hürriyettir ki, kaderi yerine getirmekle ahenk içinde olmakla kazanılır. Mücadelemizi insani ve makbul kılan, ona telkin ve huzur kanaatidir. Bize ait olan, gayret etmek, uğraşmaktır; netice ise Allah'ın elindedir.
...
EY TESLİMİYET, SENİN ADIN İSLAM'DIR."

Aliya İzzet Begoviç

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
Allah razı olsun cnım paylaşım için teşekkürler...

Üst Alt