Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
250310.jpg

Rabbinin Adıyla Oku!

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Yaratan Rabbinin adıyla oku!, O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak'tan) yarattı. Oku! Kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.” (Alak, 1,2,3,4,5)

Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir hasene vardır. Her bir hasenenin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 16)

Asıl Okuyan Kalptir

Şunu unutmamak gerekir ki Kur’ân-ı Kerîm gibi kâinât ve hâdisâtı da asıl okuyacak ve hikmeti keşfedecek olan kalptir. Baş gözü, kalp gözüne bir nevî gözlük mesâbesindedir. Çünkü göz, kalbin niyet ve mâhiyetine göre bakar ve görür.

Cenâb-ı Hak, kalplerimizi nefsâniyetin hoyratlığı içerisinde hantallaşmaktan muhâfaza buyursun. “Oku” emr-i celîli muktezâsınca, zerreden kürreye her şeyi okuyabilecek hassas bir gönül kıvâmı nasîb eylesin. Kâinat ve hâdisat mektebinin sır ve hikmet derslerinden gönüllerimize ulvî hisseler lutfeylesin… Âmîn! (Osman Nuri Topbaş, Altınoluk Dergisi, Aralık 2009, Sayı, 286)

Lügatçe

hasene: İyilik, iy hal, iyi iş, hayırlı iş.
mesâbe: Derece, rütbe; kadar.
mâhiyet: Bir şeyin aslı, esâsı, içyüzü.
muktezâ: 1. İktizâ etmiş, lâzımgelmiş. 2. Kanun icâbına göre yazılan yazı, derkenar.

Alinti

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeşim ömrüne bereket inş..

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Rahman razı olsun cihan bey kardeş... Emeğine sağlık...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah c.c razi olsn

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Paylasiminiz icin Allah razi olsun insAllah kardesim...

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Rabbim sizlerdende razi olsun ..
Okuyan gozlerinize saglik.

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
“Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir hasene vardır. Her bir hasenenin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 16)

AllaH (cc) razı OLsun paylaşım için teşekkürLer.
Selam ve dua iLe..:gul:

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
Oku” emr-i celîli muktezâsınca, zerreden kürreye her şeyi okuyabilecek hassas bir gönül kıvâmı nasîb eylesin.

ALLAH razı olsun

Üst Alt