Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
Katılmanız için aykırı goruş yazmadım sadece yazdıklarınızın altına dipnot koymanızı ıstıyorum bu yazılar benım goruşumdur ıslamın görüşü değildir.

Bırı bu yazdıklarınızı okuyunca ya bak bu kadar kıtabta gecıyor bu kadar alim yazmış deyıp bunu kabullenecektır.

bunun için yazılarımızın altına notları ekleyelım .

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
Katılmanız için aykırı goruş yazmadım sadece yazdıklarınızın altına dipnot koymanızı ıstıyorum bu yazılar benım goruşumdur ıslamın görüşü değildir.

Bırı bu yazdıklarınızı okuyunca ya bak bu kadar kıtabta gecıyor bu kadar alim yazmış deyıp bunu kabullenecektır.

bunun için yazılarımızın altına notları ekleyelım .

BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİLKİ ZATEN...İSLAMIN GÖRÜŞÜ TAA EBU BEKİR EFENDİMİZDEN BERİ VAR TARİKAT...

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
ayet bu "Ey inananlar, Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya yol arayın ve O'nun yolunda cihad edin ki, kurtuluşa eresiniz."

tefsirlerine bakalım

Fizilalden

"... Sizi ona yakınlaştırabilecek her yolu arayınız."

Allah'tan korkun, sizi O'na yakınlaştıracak her yolu deneyin ve o doğrultuya yöneltecek her nedene sarılın. Bir rivayette İbn-i Abbas şöyle demiştir:

"O'na yaklaştıracak bir yol arayın" ayeti "ihtiyaçlarınızı ondan isteyin" anlamındadır. Gerçekten insan, Allah'a muhtaç olduğunu hissettiği anda ihtiyacını istediği, ne zaman onun ilahlığı karşısında kuluna yaraşır bir konumda bulunur. Böylece kurtuluşa en yakın olan doğru bir konumda olur. Her iki yorum da, ayetteki ibareyi uygundur. Ayet, kalbin kurtuluşunu ve vicdanın canlanışını ifade etmekte ve beklenilen kurtuluş ile son bulmaktadır:

Elmalılıdan

Allah'ın emirlerini yerine getiriniz ve bununla da kalmayınız, Allah'a yaklaşmak için daima vesile arayınız, her fırsattan istifade ile kendi gönlünüz ve isteğinizle farzlar ve vacipler dışında güzel güzel işler, Allah'ın rızasın a uygun ameller yaparak kendi tarafınızdan da kendinizi Allah'a sevdirmek isteyiniz, isteyerek, yalvararak çalışınız ve uğraşınız" demektir. Ve bunda "Mümin kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder" kudsî hadisinin mânâsının yerleştirilmiş bu l unduğu açıktır. "Vesîle cennette bir makamdır" hadis-i şerifi vesilenin ahirete ait önemini anlatır. Kısaca vesile, lazımdır. Ve onu bulmak için isteyip aramak ve başvurmak da gereklidir. Çünkü vesilenin vesilesi de iman ve ittika (korunma) ile istek v e iradedir. Ve şu halde asıl vesile Allah'a yaklaşma kasdı ve sevme arzusudur. Ve işte bu kast ve niyet ile sebepleri araştırma, güzel ahlâk ve güzel amel gibi Allah'ın rızasına uygun hoş vesileler hazırlamakla kulluk için koşmayı emretmektedir. Ve bun u n içindir ki, buna, mücahede emri katılmıştır. İman, ittikâ ile; ittikâ, vesileyi aramakla; vesileyi arama da, mücahede ile tamam olur.

İbni Teyyimiyeden

İbn Teymiye bu konuda şöyle der; "Her kim Allah ile mahlukatı arasında -hükümdar ve teba'ası arasındaki aracılar gibi- aracılar oluşturursa, kişi kafir ve müşriktir.

Besâiru'l Kur'an da

İşte vesile budur. Vesile Allah’a Allah’ın istediği kulluk şekille*riyle yaklaşmaya çalışmaktır. Değilse kimilerinin iddia ettikleri gibi ve*sile Allah’la kul arasına, kulları arasına aracılar, şefaatçiler, mürşidler sokmak, Allah’a yaklaşabilmek için bunlara yakın olmaya koşmak de*ğildir. Çünkü Zümer sûresinin beyanıyla bu anlayış hattâ şirktir, sap*madır Allah korusun.

“O'nu bırakıp da O’nun berisinde evliya bulup on-lara, bizi Al*lah'a yaklaştırsın diye kulluk ediyoruz” derler.

(Zümer 3)

Tefsir-i Kebir Mefâtihu’l-Gayb den

"Ta'lîmiyye"[347] şöyle demektedir: "Âyet, Allah'a ulaşmanın, ancak O'nu bize tanıtan bir muallim ve O'nun bilgisine bizi irşâd eden bir mürşid sayesinde mümkün olacağına delâlet etmektedir. Bu böyledir, zira Cenâb-ı Hak, kendisine ulaşmayı mutlak mânada emretmiştir. O'na iman, gayelerin en yücesi, maksadların da en şereflisidir. Binâenaleyh, burada da bir vesilenin bulunması gerekir."

Buna şu şekilde cevap verebiliriz: Allah Teâlâ, kendisine iman edilmesinden sonra "vesîle" talebinde bulunmayı emretmiştir. O'na iman etmek, O'nu bilip tanımaktan ibarettir. Böylece bu, O'na iman edip O'nu tanıdıktan sonra, kendisine götüren bir vesîleyi talep etme ile ilgili bir emir olmuş olur. Binaenaleyh bunun kendisini tanımaya götüren bir vesileyi talep etmekle ilgili bir emir olması imkânsız olur. Öyleyse bundan murad, O'nun rızasını elde etmek için kendisine ulaştıran vesîleyi aramaktır ki, işte bu da ibâdet ve taatlarla olur.

EVET BEN 5 TEFSİRDEN KAYNAK GETİRDİM SENDE BIR TANESINDEN AMA SAĞLAM BIR KAYNAK OLARAK GETIR OLDUĞUNA DAİR

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
"Ta'lîmiyye"[347] şöyle demektedir: "Âyet, Allah'a ulaşmanın, ancak O'nu bize tanıtan bir muallim ve O'nun bilgisine bizi irşâd eden bir mürşid sayesinde mümkün olacağına delâlet etmektedir. Bu böyledir, zira Cenâb-ı Hak, kendisine ulaşmayı mutlak mânada emretmiştir. O'na iman, gayelerin en yücesi, maksadların da en şereflisidir. Binâenaleyh, burada da bir vesilenin bulunması gerekir."

anlatmak istediğimi kendiniz bir tefsirden yazmışsınız mürşid irşad eden yani allah dostları..inanan kişi inandığına doğru yada yanlış elbetteki delil getirecek bu şekilde sabaha kadar devam ederiz ben okuduklarım ve alimlerden dinlediklerimle konuşuyorum tekrar ediyorum bunlar benim görüşüm değil dinin görüşü..

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
Yazdığınız tefsirde "onun bilgisi" derken tek başına ulaşılmayan manevi yolculuk buda ilk nefsin terbiyesi sonra mevlanın sıfatlarına ve zatına ulaşmakla devam eden bir yolculuktur..bu kademelere ulşmak yani onun "rabbimizin bilgisine" ermek ancak oralara ulaşmış olan allah dostları gönül eri kişilerin vasıtasıyla olur..

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
ÇOK KOMİKSİN BILIYORMUSUN LAFI CIMBIZLA ALMAYI DENIYORSUN AMA BECEREMIYORSUN O DEĞINDIĞIN KONUYU TASAVUF EHLİ IDDA EDIYOR
Tefsir-i Kebir Mefâtihu’l-Gayb BU TEFSIRDE BUNU ÇÜRÜTECEK CUMLEYI AKTARIYOR NEDEN SONRASINI OKUMUYORSUNDA USTTEKINI OKUYORSUN ADAM DIYORKI BOYLE DIYORLAR ONLARA KARŞI CCEVABIMIZ BUDUR YANI DEMEK ISTIYOR CURUKTUR BU KANI IDDA GORUŞ OLAY HADISE DIYOR
SEN KALKMIŞ NE EDIYORSUN O ÇÜRÜK IDDAYI SAVUNANI DELIL GETIYORSUN

Vallahi de billahide güldüm Allah ta sneı guldursun :)

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
“O'nu bırakıp da O’nun berisinde evliya bulup onlara, bizi Allah'a yaklaştırsın diye kulluk ediyoruz” derler.

(Zümer 3)

dedığınıze bu ayet cevab verıyor o halde

Somut delılınız yokmu bu ayetın tefsırınde bu mufessır bu şekılde demıştır dıye sız olayı soyut hadıselere çekıyorsunuz neyse ben anlatmak ıstedığımı anlattım gerısı sızın bıldığınızdır kalın selametle Allah yar ve yardımcımız olsun

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
Benim altını çizdiğim kelime ayetin meali ve cevap veren kim ki ? dedim ya konu sabaha kadar uzar sen inanmak istediğin gibi inan kardeşim..

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
zümer suresinde ki ayette evliya yani allahtan gayri dost derken o evliya olarak nitelendirilen kişiyi mabut olarak görmektir ona bakarsanız allah dilemedikce peygamberler bile şefaat edemez.. ömer nasuhi bilmen tefsirinde o evliya denen zatları mabut olarak gördüklerini kast ediyor ayet diye açıklama var yani tapınmak gibi belirtilmiş ama tasavvuf konusu ap ayrı vesile kılmak sonuçta yine o halis kul vesilesiyle istenen mevladan isteniyor..fatiha suresindeki gibi..

Üst Alt