Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
bugün bana ulaşan haberi sizlerle paylaşmak istiyorum...

Mercan Rakı'ya müftü fetvası

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm üreticileri, üzümlerinin rakı üretiminde kullanılmasının günah olup olmadı ı konusunda endişeye kapılınca çareyi müftüden fetva istemekte buldu. Tariş Üzüm Birli i Başkanı Ali Rıza Türker, bir süre önce Tariş-Koç ortaklı ı çatısı altında piyasaya sürdükleri Mercan Rakı'nın günah olup olmadı ı konusunda Alaşehir Müftüsü Ahmet Gültekin'e, "Rakı içmek dinimizde günah. Ancak biz bu içkiyi sadece üretece iz, içmeyece iz. Buna ra men rakı üretip satarsak günaha girer miyiz?" diye sordu. Türker, ürettikleri rakıyı aynı zamanda ihraç edip Türkiye'ye döviz kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

'GÜNAH KİŞİSELDİR'

Müftü Gültekin, Türker'e, günahın kişilere mahsus oldu unu hatırlatarak, "Kurumsal günah olmaz. Türkiye devletine günah yazılmadı ı, tüzel kişiliklere günah yazılmadı ı gibi Tariş Üzüm Birli i'ne de günah yazılmaz" yanıtını verdi. Müftünün cevabıyla rahatlayan Ali Rıza Türker de Alaşehirli üzümcülere, "Yaptı ımız iş haram de il. Devam edebilirsiniz" mesajı verdi.

haber bu kadardı...

siz neler düşünüyorsunuz ..ama ben müftü beye sormak isterim ZINAYA DA FETVA VAR MI?

...
...
gerisini yazardım ama artık dilim varmıyor ?(

malcolmx

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İslâm içki ticaretini menetmiş,müslümanın gayr-ı müslim ile de olsa içki alışverişi yasaklanmıştır.Şu lânet,ticareti de içine almaktadır. "Peygamber(s.a) içki yapanı,yaptıranı, içeni, taşıyanı, kendisine taşınanı, da ıtanı(sâkî,garson),satanı,parasını yiyeni,satın alanı ve kendisi için satın alınanı lânetlemiştir."**

Hayreddin Karaman "Helâller ve Haramlar"s:45
**Tirmizî,K.el-Büyû,58;İbn Mâce,K.el-Eşribe,6.

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Bu komik fetfaya cevap yazmaya bile de mez ne demek devlete günah olmaz doru devlet tüzelbir kişilik ama onu kuran ve yönetenler insan .
Müslüman bir insan bir kurumu yönetirken nasıl olurda referans olarak ALLAH'ın kanunlarını alması gerekmadi ini düşüne biliriz açokcası bunu gayriciddi bir ifade olarak görüyorum ve komik buluyorum.

Ü

üsame

Guest
Müftü böyle bir fetva veriyorsa gerisini siz düşünün artık

Ne hale düştük Yarabbi

Sonumuz hayır olsun inşallah

muzdelife

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bence üretimi yapanlar fertler olduguna göre müftünün fetvası yanlış kariyerine
gölge düşürmüş derim.

salihin_cy

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
"La ilahe illallah " kelimesinin manasını ö renmek durumundayız...

Yoksa...makam ,mevki,mal,şöhret namına...

Şirke düşmemiz kaçınılmaz...

Alemlerin Rabbi Allah'a cc sıgınırım....

y@sin_@y99

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir rivayete göre bir kişinin fetva verebilmesi için gerekli olan 40 tane ilim bilmesi gereki..............(tam aktaramadım ama)

Sanırım bu mühtü sizin bizim gibi Sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisini okumuş gibi görünüyor "La Havle"

Üst Alt