Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Bakara, 183 - "Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, sizin üzerinize de oruç farz kılındı. Ola ki sakınıp korunursunuz "

Bakara, 184 - "Sayılı günlerdir. Sizden kim o günlerde hasta veya yolcu olur da oruç tutmazsa, başka günlerde kaza eder. Oruç tutmaya takati yetmeyenlere ise, her gün için bir yoksulu doyuracak kadar fidye vermek gerekir. Kim kendi isteğiyle fazladan hayır yaparsa, bu, kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır."

Bakara, 185 - "O sayılı günler, Ramazan ayıdır ki, insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı batıldan ayırmayı açıklayan Kur'an, bu ayda indirildi. Sizden kim o aya erişirse, onu oruçla geçirsin. Kim hasta veya yolculukta olur da oruç tutamazsa, başka günlerde kaza eder. ALLAH size kolaylık diler, size zorluk dilemez. Ki böylece sayıyı tamamlayasınız, sizi doğru yola ilettiği için ALLAH'ı yüceltesiniz ve şükredesiniz."

Bakara, 186 - "Eğer kullarım Beni senden sorarlarsa, şüphesiz ki Ben, çok yakınım. Bana dua ettiğinde, dua edenin duasını kabul ederim. O halde Benim emrime uysunlar ve Bana iman etsinler ki doğru yola gidebilsinler."

Bakara, 187- "Oruç tuttuğunuz günlerin gecelerinde hanımlarınıza yaklaşmanız size helal kılındı. Onlar sizin elbisenizdir. Siz de onların elbisesisiniz ALLAH sizin nefislerinize zulmettiğinizi bildi. Bunun üzerine tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Şimdi artık onlara yaklaşın. ALLAH'ın size farz kıldığını talep edin. Fecirde beyaz iplik siyah iplikten ayırt edilinceye kadar yeyin, için. Sonra orucunuzu geceye kadar devam ettirin. Mescidlerde itikâfta iken de hanımlarınıza yaklaşmayın. Bunlar, ALLAH'ın koyduğu sınırlardır. Bunlara yaklaşmayın. ALLAH insanlara ayetlerini işte böyle açıklar ki, O'ndan korksunlar."

Tüm Kardeşlerimizin Ramazan ayını kutlarız.

Yeniden Doğuş Yönetimi

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
1338035516_efendimizin-duasi.jpg

Ramazan ayı hepimiz için hayırlar getirsin inşallah.

Allah razı olsun..

derviş2

فَأَيْن&

Aldığı Beğeniler
46
Bu mübarek Ramazan'da, iştirak-i amel düstur-u esasiyle, herbir has kardeşimizin kırk bin dili bulunan bir melaike hükmünde, kırk bin dillerle, yani kardeşlerin adedince manevi dilleriyle ettikleri ve edecekleri dualar, rahmet-i İlahiye nezdinde makbul olmasını, o lisanlar adedince, Cenab-ı Hak'dan niyaz edirim. Bu mahiyetteki Ramazan'ınızı tebrik ediyorum.

Muhabbetlerimle...

tecelli

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
408
Gelişiyle memnun, gidişiyle mahzun edene 'Sevgili ' deniyorsa eğer; Ramazan Mü'mine SEVGİLİDİR ! ''Seni Tutmayanlar Sana Tutunamayanlar Utansın. . . ! '' -HOŞGELDİN EY ŞEHRİ RAMAZAN

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun
Hayirlar getirmesi duasiyla insaAllah
Baki Selamlarimla......

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Ebu Hureyra (r)'den rivayet edildiğine göre Rasulullah(s) şöyle buyurdu :
'' Ademoğlunun her amelinin sevabı on mislinden yedi yüze kadar katlanır. Allah buyurdu ki: Oruç hariç. O benim içindir, onun mükafatını ancak ben vereceğim. Çünkü kulum, yemesini ve şehvetini sırf benim için terk ediyor.''
Müslim,Sıyam,164.

Allah razı olsun...Hakkıyla değerlendirebilmeyi nasip etsin Rabbim​

Üst Alt