Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah(cc)'ın Selamı rahmeti, bereketi ve magfireti üzerinize olsun...

sevgili kardeşlerim mübarek aya girerken hangi gün sahura kalkacagımıza dahil bilgisi olan ve yahut bulundugu mekanda Ayın doguşunu gözlemleye bilen varmı veya müslüman kardeşlerden gördüklerine dahil kesin bir cevap alabilen varsa lütfen bu iki gün içinde aktarsın....

dünyanın neresinde olursa olsun bunu gözleyip bize aktarcak olan kardeşlerimizden Allah(cc) razı olsun.....

takvimlere göre yarın gece kalkılacak ama birçok yılda diger müslüman ülkelerde bir önceden tutatanlar birgün sonra tutanlar çıkıyor ..bunu saglam kaynak lardan ögrenip lütfen kardeşlerimizi aydınlatalım...

Oruca birgün geç veya birgün erken başlamayalım Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip esin inşaallah......

selam ve dua ile kalın şimdiden Hayırlı bereketli Ramazanlar dilerim...

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Arap takvimlerinde Ayin 4unde,diger Takvimlerde ayin 5inde basliyacagini gordum....

bugun yarin kesin belii olur insa'Allah....
Bu konuda cihan abimizinde yorumlarini bekliyoruz,malum kendileri MISIRda.... :)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bu iki gün içinde Ay'ı (hilal) gören olursa siteye bir zahmet aktarsın onu bekliyoruz..

Cihan kardeş nerelerdesin iş sana düştü... :)

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
bu ranin ulamalari ...

oruca bu sabaha kalkacagimizi soylediler...
yani misirda oruc bu gece sabaha dogru basliyor ise..:):):)

oyle olduguna gore benim hilalai gormeme gerek kalmadi ..:)

ama duydum turkiyede takvime bakarak yine hareket edeceklermis...
yani carsamba gunu sahura kalkacaklarmis..:)

bu ramazan ayi bizlere huzur getitir insaallah...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
AMİN CİHAN HUZUR GETİRİR İNŞALLAH.ORASI ÖYLEYSE BİZDE BURDA ÖYLE YAPARIZ

Ubeydullah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Selamun aleyküm arkadaslar

Az önce arabistandan aldigim haberlere göre hilal görünmüstür arkadaslar.
Ben emin olmak icin bi kac arab kardesimle daha görüstüm ve hepsinden kesin cevap aldim.
Bu sebeple Ramazani serifiniz mübarek olsun Rabbikm hayirlara vesile kilsin insaALLAH.Bu Ramazanda Tüm kardeslerimiz icin dua edelim lütfen.

Kesin olarak bi kere daha yazayim yarin yani 04.10.2005 tarihi ramazani serifin biridir.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu....

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Ubeydullah kardeş Allah razı olsun ancak bu konu cidden prolem senelerdir diger arap ülkeleriyle bizim ülkemiz arasında Ramazanın başlangıç tarihiyle ilgili ihtilaf var ve bu sorun bir türlü çözülemiyor her neden se.
Şimdi siz hilal göründü diyorsunuz peki biz buna göremi yoksa cemaate göremi oruç tutacagız.

Ben şahsen her zaman cemaate uymayı tercih ediyorum ancak cemaatte tartışmalı bir konu Ramazan orucunun farzlarından biride vakit bu durumda cemaatte bu farza uyanlar oluyor.
Ee peki türkiyedeki milyonlarca insanın durumu ne olacak .

Ben yinede Türkiyedeki bu milyonlarca cemaate uyacam ve bu ihtilafa sebep olanlarıda Allah'a havale ediyorum.

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
müslüman olarak tanınan üç kişinin ben hilali gördüm demesi ile oruca niyet edilir ve başlanır.....uygun olan budur.....

Ubeydullah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Selamun aleyküm

Kardesler görüslerinizde ve süphelerinizde haklisiniz.
Süphesiz bu konu senelerdir insanlari ihtilafa düsüren bir konu olmustur.
Isteyen elbette cemaata uyar isteyende bu habere uyar.Yanliz sunda süpheniz olmasin haber kesin ve sahihtir.
Ha isin simdi diger yönü var tabiiki.
Iste ben sunu yaparsam böyle olur böyle yaparsam söyle olur.
Sahit olarak bir mü'minin sehadet etmesi yeterlidir.Zira rasulullah (s.a.v) zamaninda bir insan medineye geliyor ve bakiyorki insanlar oruc tutuyor.Tuhafina gidiyor ve soruyor:"Sizler Oruclumusunuz ?" medineliler evet diyorlar.Adam diyorki ben su su tepenin ardinda hilali gördüm ve bugün oruc degil bayram ediyorum.
Bu konuyu rasulullah (s.a.v) efendimizin huzuruna tasiyorlar ve rasulullah (s.a.v) efendimiz:"Sen ALLAH'in (c.c) birligine ve Muhammed'in (s.a.v) onun kulu ve rasulu olduguna sehadet ediyormusun?" diyor.Adam evet ya Rasulallah ben buna sehadet ediyorum diyor ve peygamber (s.a.v) ashaba iftar (Bayram etmelerini) emir ediyor.

Bu sehadet (sahitlik) kismidir.
Diger yandan cemaata uyma meselesine gelince bu gün bakiyorsunuz bu hilale bütün islam ülkeleri uyuyor yanliz türkiye haric.Simdi söyle bir soru doguyor kafamda.Bu kadar ülke yanlis biliyorda sadece ve sadece türkiyemi bu isi dosdogru biliyor?Ha insan diye bilir iste bizim teknik aletlerimiz var biz bunu hesapliyoruz ölcüyoruz.Tamam ölc hesapla ama ALLAH azze ve celle neyi nasil yapacagini senin hesabinami uyduracak?o ne dilerse onu yapar.Isterse ayi bugü degil bir hafta sonra gösterir.Diger yandan 2000 yili hac sezonunu hatirliyorum.Ozaman kurban bayrami Suudi Arabistanda 1 gün evvel türkiyede ise 1 gün sonra yapilmisti.E simdi oradaki diyanet hacilari oraya uydu ama türkiyedeki diyanet kendi hesabina uydu.Bu durumda oradaki hacilarinmi kurbani sahih degil yoksa türkiyedeki kurban kesenlerinmi kurbani sahih degil?
Yani orada uyuyorsun ama kendi memleketinde kendi bildigini okuyorsun!Bu da süphe uyandiran bir durumdur.

Ha usta kardesim demis bunu yapanlarin günahi boynuna.Evet haklisin bu ihtilafa neden olanlarin günahi vardir elbette bu iste.Yanliz söyle düsünün bide.Bugün oruca balslarsaniz bir kaybiniz yok.Hatta ALLAH'u alem dogru baslamis olursunuz (yani haber asilsiz olsa) ama diger yandan baslamasaniz bir gün orucu yemis olursunuz (Hatta bazi görüslere göre ve yukaridaki hadise göre bile bile yemis olursunuz).Diger yandan ramazan bittiginde (hilale göre) bayram olur ve siz o günü oruclu gecirir isenizde (bayram günü oruc tutmanin hükmünün haramligindan) haram islemis olursunuz.Bu durumda bir gün önce baslamak daha hayirlidir ve farz olmasa bile nafile olaraktan sevabinizi almis olursunuz.Ihitlafa düsmektense böylesi daha hayirlidir.
Tabii herkesin kendi bilecegi istir.Hayirlisini versin rabbim cümlemizide islah eylesin (Amin)

Ramazani serfiniz mübarek olsun

Selamlar saygilar....

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı Ubeydullah
Sahit olarak bir mü'minin sehadet etmesi yeterlidir.Zira rasulullah (s.a.v) zamaninda bir insan medineye geliyor ve bakiyorki insanlar oruc tutuyor.Tuhafina gidiyor ve soruyor:"Sizler Oruclumusunuz ?" medineliler evet diyorlar.Adam diyorki ben su su tepenin ardinda hilali gördüm ve bugün oruc degil bayram ediyorum.
Bu konuyu rasulullah (s.a.v) efendimizin huzuruna tasiyorlar ve rasulullah (s.a.v) efendimiz:"Sen ALLAH'in (c.c) birligine ve Muhammed'in (s.a.v) onun kulu ve rasulu olduguna sehadet ediyormusun?" diyor.Adam evet ya Rasulallah ben buna sehadet ediyorum diyor ve peygamber (s.a.v) ashaba iftar (Bayram etmelerini) emir ediyor.

vallahi... hadisi serif icin cok tesekurler abi ...
burada cok acik sekilde de belli ediyor...

yani bir musluman ..ALLAH'in varligina ve birligine inanan..
peygamber efedimizin onun rasulu ve elcisi olduguna inanan biri ..

o hilali gordu ise ...o anda oruc tutulacak demekki ...
yada bayram vakiti ise bayram olacak...

ben bu hadisi serifeden bunu anladim ....

tabi mesafelerde var....mekke ve medinenden uzak yerlerdeyiz...
bunun bir engeli olurmu bilemem...

bu guzel yazin icin tekrardan tesekurler abi ...

ALLAH c.c razi olsun ..

Üst Alt