Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor

21774db3a914bbcda.jpg

Recep Allah’ (cc)ın ayıdır. Çünkü Recep, Hakk’ın mağfiretine mahsus bir aydır. Bu ayda Allah (cc) peygamberlerin dualarını kabul etmiştir…

“Allah’ (cc) bazı günleri ve ayları diğerlerine üstün ve mübarek kılması O’nun (cc) “dilediğini seçer” olmasındandır.” (Zadü’l Meâd)

“Rabbin ise, dilediğini (dilediği gibi) yaratır ve seçer…” (Kasas, 68 )

“Şüphesiz ki, gökleri ve yeri yarattığı günde, Allah’ın Kitabı’nda (Levh-i Mahfuz’da), Allah katındaki ayların sayısı on iki aydır; onlardan dördü haram (aylar)dır…” (Tevbe, 36)

Allah’ın (cc) seçtiği dört aydan birisi de üç aylardan biri olan Recep ayıdır.

Resulullah (asm) buyuruyorlar:

“Recep, Allah’(cc)ın, Şaban benim ve Ramazan ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ)

Peygamber Efendimiz’e (asm):

“Ya Resulullah! Recep Allah’ (cc)ın ayıdır ne demektir?” diye sorulduğunda şöyle cevap buyurmuşlardır:

“Recep Allah üTeala’nın (cc) ayıdır. Çünkü Recep, Hakk’ın mağfiretine mahsus bir aydır. Bu ayda çarpışmaya izin yoktur. Bu ayda Allah-ü Teala peygamberlerin dualarını kabul etmiştir. Yine bu ayda Allah (cc) evliyasını düşmanların elinden kurtarmıştır. Bir kimse Recep ayında oruç tutsa Allah (cc) ona üç türlü mağfiret eder. Geçmiş günahlarının tümünü affeder, ondan sonra ki hayatında onu korur ve o kişi mahşer yerinde susuzluktan emin olur. (Gunyet’üt Talibin)

Bediüzzaman Hazretleri:

“Her hasenenin (iyiliğin) sevabı başka vakitte on ise, Recep-i Şerif’te yüzden fazladır. Şaban-ı Muazzam’da üç yüzden ziyadedir. Ramazan-ı Mübarek’te bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadir’de (kadir gecesinde) otuz bine çıkar.” (Şualar) buyurmuşlardır....​

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
ALLAH razı olsun..hayırlı ve verimli bir şekilde geçirmek duası ile inşaALLAH..

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Allah Allah aklım karıştı ben o hadisi Recep benim Şaban Allahın ayıdır şekliyle biliyordum... unutmasamda baksam bu çelişki yanlış hatırlamamdan mı kaynaklanıyor bir çözüversem inş...

Bi-iznillah emeğine bereket olsun Allah razı ve memnun kardeşcim.. niyet ve gayret için sağolasın.:gul:

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
Allah Allah aklım karıştı ben o hadisi Recep benim Şaban Allahın ayıdır şekliyle biliyordum... unutmasamda baksam bu çelişki yanlış hatırlamamdan mı kaynaklanıyor bir çözüversem inş...

Bi-iznillah emeğine bereket olsun Allah razı ve memnun kardeşcim.. niyet ve gayret için sağolasın.:gul:

duan için amin amin binlerce kez amin...
ecmain inşaALLAH...

güzel günlüne sağlık kurban ...:gul:

İmam-ı Azam diyor ki;

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi....

Tarihimiz bizlere örnek ve önder olacak ilim, irfan ve hikmet sahibi binlerce büyük insanla doludur....
Bu ilim ve irfan kahramanları cehalet semamızda parlarlar....
Onlar birer çoban yıldızı ve sabah yıldızı gibi bizim manevi dünyamızı aydınlatır, bizlere yön ve yol gösterirler....

ilim,irfan ve hikmet yıldızın daima parlasın,

Yüceler Yücesi Mevlam bildiklerimizi öğretmeyi, bilmediklerimizi de öğrenmeyi nasip etsin inşaALLAH...

Üst Alt