Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Her işin temeli güzel ahlaktır. Güzel ahlak salih amel daim iyi niyet güzel düşünceler ve tebessümle yoğrulmuş hakikatli kelam ve tefekkürdür.

- Sabah namazına güzel bir niyet üzere kalkarız rahmana hamd resulune salâvat getirir. Hemen dişlerimizi misvaklarız. Güzelce abdest alırız. Sukunetle abdestten sonra 3 ya da 7 defa kadir süresini. Yâda ihlâs ı okuruz. Sabah namazının sünnetini kısa sürelerle bitirdiksen sonra sünnetiyle farzı arasında “allahumme zeyyidna ilmen fihmen imanan ve Nuran’’ diye okuruz. En az 15 en fazla 100 defa. Daha sonra sabah namazını kılarız evde kalabalıksak cemaatle kılmaya çalışırız. Namazı orta sureleri okuyarak kılarız.
Tesbihat yaparız. 25 estağfirullahı tane tane söyleriz. Estağfir dil ile. Allah lahzasını damağa yapıştırır. Kalpten Allah deriz.
Sonra Lailaheilallah Muhammeden Resullah ı tane tane gözleri kapalı söyler. Her uzvu ile bunu hisseder. Hiç bir şey düşünmez. Her taraf sanki nur ile dolmuş kendini dahi hatırlamaz. En az beş dakika böyle yapar. Daha sonra gözlerini açar. En az üç sayfa çokça sevenler bir cüz Kuran-ı Kerim okurlar. Hafif sesli. Sonra 5 dakika ölümü teffekkür ederler. Sonunda ya rabbi senden başka bir şeyim yok her şeyim sensin derler. Ve ölüm tefekkürünü bitiriler.

- Sabah ile öğle arasında dileyen bir buçuk saat uyuyabilir. Sabah ile öğle arasında günlük işler itina ile hizmet ve Allah rızası için en güzel şekilde ve itina ile yapılır. Allah resulunun ruhuna hediyeten Allah rızası için namaz kılanlar bu aylarda daha samimi kılsınlar. Ve daha sadık olsunlar.
Tam saat 9-10 arasında müsaait olanlar. Duha namazını altı rekât olarak kılsın her iki rekât arasında üç sefer “ya rabbi bütün yaptığım günahlardan ben pişmanım inşallah bir daha ben yapmayacağım. Ve her şeyimle sana geldim ve efendim resullah s.a.v.şahidim olsun. Melekler şahidim olsun desin. Allah dostları şahidim olsun. Sonra “ ya rabbi ben senden razıyım her halde ve her durumda ben senden razıyım.” en az üç sefer desinler. Her iki rekâtta bir böyle yapsınlar.
- Öğle ile ikindi arası. Öğle namazı en güzel şekilde kılınır. Ve bu vakitte” euzu birahman en az 10 defa söylenir. Ardından rahmana kendisini nefsinin, şehvetinin, şeytanın ve deccalin fitne ve vesvesesinin şerrinden muhafaza olunması için niyaz edilir. Aile bireyleri aranır. Halleri sorulur. Derdi olan varsa derdi dinlenir. Hasta varsa ziyaret edilir.
- İkindi vakti vakti olanlar ikindi namazının ardından tesbih namazı kılsınlar olmayanlar yatsıdan sonra kılarlar. Vakti olanlar kabirleri ziyaret etsin. Erkekler için. Kızlar kabir ziyaret etmeyip ölülere dua buyursunlar.
Vakti olanlar en az üç sayfa. Sevenler bir cüz okusunlar. En az 10 dakika ölümü tefekkür etsinler.
İkindinin sonunda yemeklerini hamd üzere ve nur üzere yesinler.
- Akşam vakti. Akşam namazını vaktinde kılsın. Ümmeti muhammed. evvabin namazını aksatmasınlar. Namazdan sonra rabıtası olanlar rabıta yapsın. Olmayanlar. Namazdan sonra gözlerini kapatsınlar 25 estağfirullahı tane tane söylesinler. lailahe ialalh muhammederresullahı tane tane her tarafın nur ile dolduğunu düşünerek en az beş dakika söylesinler. Yâda lailahe illallah muhammedderresullah arapça lahzasının nur ile kendilerine yaklaştığını ve kalplerine yerleştiğini. Yavaş yavaş düşünsünler.25 estağfirullah ile gözlerini açsınlar. Kalplerinde bir ferahlama. Ilık bir şeyin içlerine aktığını ve içlerinde bir güzelliğin oluştuğunu bilmek doğru yaptığının samimi olduğunun belirtisidir.
Yatsı vaktine kadar fazla dünya kelamı, gülme halini oluşturacak bir hale gelmesinler yani dünyayı hatırlatacak bir şey konuşmasınlar. Akşam vaktinin hepsi ahiretten bir demettir bir hikmet ve hakikkattır. O sebeple vakti azdır ve kısıtlıdır.
- Yatsı vaktini biraz geciktirebilir. Ailenizle sohbet edebilir. Muhabbet edebilir. Her güzelliğe ermek için sorunlarınız aile içindeki dertlerinizi çözümler herkesin durgun bir akıl ve mutlu bir kalple yatması için sebebler bulursunuz. Muhakka o akşam yatmadan önce herkes mutlu olacak bir şeyler yapmalı.
- Mutlu olunca namaza dinç huzurlu ve mutlu olarak durunuz. Yavaş kılınız namazı.
- Yatmadan önce üç sayfa kuranı kerim okuyunuz ve yatana kadar ayetelkürsiyi okuyunuz yatakta. İyi niyet üzere yatınız.
- Gücü yetenler. 1,5 ya da üç saat sonra kalksınlar teheccüd namazını en az sekiz en fazla on iki rekât kılsınlar. Pazartesi, Perşembe ve kameri ayların 13-14-15 i oruç tutacak sadıklar bu zamanda niyet etsin. Kaza borcu olanlar iki rekât teheccüd ardından kaza kılsınlar. Teheccüd vakti namaz kuranı kerim salâvat ve tefekküre ayrılacak. Tefekkür allahu telayı hatırlatacak her şeyi düşünmek. İnsanın varlığını düşünmek. Tabiiatı düşünmek. Yıldızları düşünmek şeklinde olacak ve her tefekkrün sonu subhanallah. Sen her şeye kadirsin. Tek rabbimsin elhamdulillah denilim. İhlâs suresi manası düşünülerek okunacak. En az 100 defa okunacak.
Uykunuz bütün gün toplamı en fazla 6 saat olsun. Yeme içmeleriniz düzenli ve dua üzere olsun. Abdestli gezmeye riayet ediniz. Hep iyi düşünün. Her hale sabr edin.
Ramazan ayında fazladan tesbih namazları ikindi vakti ve sahura kalktığınız zaman kılınacak.

Son düzenleme:

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Rabbim bu mübarek ayarı hakkıyla eda eden şuurlu kullarından eylesin bizleri

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe