Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
TÜRKİYEDE BİLİM ADINA BİR ŞEYLER YAPMASI GEREKENLER NEDEN DAHA ÇOK SİYASET YAPIYOR.BARİ PARTİ OLSUNLAR DEGİL Mİ?

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
bu adamların isi gücü siyaset yapmak.. ulkede huzur adina ne eksikse YÖK eksiltmiştir..

zaman gazetesinde HARETTİN AÇIKGÖZ 'ün degimiyle" Cumhuriyetçiyim, laikim, istedi imi yaparım! .. Bugün bir apartman kapıcısının yanıma yaklaşarak bana şunları söylemesi beni çok şaşırttı. Kapıcı aynen şöyle diyordu: Abi eger hükümet 3 Ekimde müzakere tarihi almamış olsaydı bu YÖK suni bir rejim tartışması ile bu hükümeti devirirdi? Bir kahkaha attım ve yok canım daha neler, diyerek yanından ayrıldım. Yok canım daha neler.."
YÖK daha neler demeye kalmadan bu YÖK PARTİSİ Turkiyeyi kirli emellerine Kurban etmek istemiştir tüm darbelerin öncesinde.. muhalefet partilerinin yapamadıklarını kendileri yapmak istiyor .. VE YİNE Aynı senaryoo.. ama bu halk yemez bu numaraları... gitsinler SADDAMA avukatlık yapsınlar turkiye onlara az geliyor...
"

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
YÖKün çevresinde toplanıp hareket eden rektörler kendi yolsuzlukları oldu u için bunu yapıyorlarsa yanlış yapıyorlar. Bir rektör suçlandı diye Cumhuriyet elden gidecekse gitsin o zaman. YÖKün yargıyı taraflı göstermesi bu ülkeyi bitirmek anlamına gelir. Mahkemenin karar vermesini beklemek yerine sert çıkışlar yapılmasını çok yanlış buluyorum. Yargı Türkiyede olmazsa olmaz bir kurumdur.

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
SABAH GAZETESİ KARİKATÜRİSTİ SALİH MEMECAN DA BUNU GÜZEL ANLATMIŞ.SADDAMIN MAHKEMEDEKİ HALİNE BİR BALON ÇİZİP ONA HİTABEN -BENİ REKTÖRLER SAVUNSUN DEMİŞ.ADAMLAR BU ÜLKEDE KENDİLERİNİ HER BİR ŞEY ZANNEDİYOR.YANİ DOKUNULMAZ OLDUKLARINI ZANNEDİYORLAR AMA MİLLET DE UYANDI ARTIK

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
'Yurtdışına gönderilen, ancak irticai faaliyetler gerekçesiyle 28 Şubat sürecinde ilişi i kesilen akademisyenlerin üniversitelere dönüşünü' sa layacak tasarı, TBMM'ye getiriliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in ö retim üyeli inden çıkarılmasıyla tırmanan gerilim, gelecek hafta Meclis'e taşınacak.

Hükümet, Meclis tatile girmeden komisyonlardan geçmesine ra men tepkiler nedeniyle bekletilen, "yurtdışına gönderilen, ancak irticai faaliyetler gerekçesiyle özellikle 28 Şubat döneminde ilişi i kesilen akademisyenlerin üniversitelere dönüşünü" sa layacak tasarıyı yeniden gündemine aldı. YÖK'e misilleme olarak TBMM Genel Kurulu'na getirecek "2. torba yasa" olarak adlandırılan kamu alacaklarının silinmesine ilişkin tasarıya, YÖK'ün görüşü alınmadan eklenen düzenlemenin en geç 27 Ekim'de Genel Kurul'da kabul edilmesi planlanıyor. Yasa de işikli i için Meclis'te gece mesaisi de yapılacak.

Tasarıya göre, yüksek lisans amacıyla yurtdışına gönderilen akademisyen adaylarından, "süre içerisinde ö renimlerini tamamlamayanlar, çeşitli nedenlerle Türkiye'ye ça rılanlar, istifa edenler ve mecburi hizmete başlamayıp çekilmiş sayılanlara" af geliyor.

Bu durumda olanlar, yasanın yürürlü e girdi i tarihten itibaren 3 ay içinde, eski kadrolarının bulundu u kurumlar öncelikli olmak üzere üniversitelere "ö retim elemanı" olarak atanacak. Atamada sınav şartı ve açıktan atamaya ilişkin sınırlamalar geçerli olmayacak. Üniversitelerin kadro taleplerine karşı çıkan Bakanlar Kurulu, böylece af kapsamına alınan akademisyenler için ö retim elemanı kadrolarında unvan ve derece de işikli i yapabilecek.

Yurtdışına gönderilip yüksek lisans e itimini başarıyla tamamlayamayanlar da boşta bırakılmayacak. Master e itimini bitirmeyenler, 3 ay içinde Devlet Personel Başkanlı ı'na başvurmaları halinde, yine sınav şartı aranmaksızın ve açıktan atamaya ilişkin sınırlamalara ba lı olmaksızın, memur kadrolarına atanacak. Devlet kayna ının tahsil edilmesi için bu kişilere çıkarılan borçların tahsilat işlemine de son verilecek.

'Kaliteyi düşürecek'

CHP milletvekilleri, komisyonlarda görüşüldü ü sırada düzenlemeye şu görüşlerle muhalefet şerhi koymuştu:"İricai veya bölücü faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye ça rılmış olanlar, bu tasarı yasalaştı ında üniversitelere ö retim üyesi olarak atanacak. Bu durum, sınava girerek ve kurallara uyarak atananlara karşı büyük bir haksızlıktır, çifte standarttır. Bu anlayışın, üniversitelerdeki ö retim üyesi kalitesini olumsuz etkileyece i açıktır."

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
BUNLARIN YASALARININ DEGİŞMEMESİ BİLE BİR MUAMMA.1982 ANAYASASI İLE KURULMUŞ VE SIKIŞTIGI ANDA CUMHURİYETE LAİKLİGE SIGINAN,ATATÜRKÜN VE DEVRİMLERİNİN YEGANE KORUYUCUSU OLDUGUNU DİLLENDİREN VE KENDİSİNE UYMAYANLARI HALK ÇOGUNLUGU İLE BİLE GELSE TEHDİT ETMEKTEN ÇEKİNMEYEN BİR ZAVALLILAR GURUBU.GEREKTİGİNDE BİR YARGIÇ VE AVUKAT VE SAVCI ROLÜNE BİLE GİREBİLİYOR...YOLSUZLUK ONLARA YAKIŞIYOR Kİ GAYET GÜZEL YAPIP ÖRTBAS EDEBİLİYORLAR

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Maximillian
SABAH GAZETESİ KARİKATÜRİSTİ SALİH MEMECAN DA BUNU GÜZEL ANLATMIŞ.SADDAMIN MAHKEMEDEKİ HALİNE BİR BALON ÇİZİP ONA HİTABEN -BENİ REKTÖRLER SAVUNSUN DEMİŞ.ADAMLAR BU ÜLKEDE KENDİLERİNİ HER BİR ŞEY ZANNEDİYOR.YANİ DOKUNULMAZ OLDUKLARINI ZANNEDİYORLAR AMA MİLLET DE UYANDI ARTIK

bende saddamı savunsunlar derken o karikatüre gönderme yaptim...

HUKUKA GÜVENMEYEN.........()....

H

hayrunisa

Guest
gün olur devran döner YÖKÜNDE SONU GELİR BİRGÜN. yök sonunu hazırlıyor. X(

muzdelife

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı Maximillian

A7AB39B0AF41114D85F3D502o.gif

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Bence milletin gözünde yök bitmiştir.(nekadar var oldugu da tartışılr ama)
fazlaca kaşınıyorlar son zamanlarda bir kaşıyan bulunur elbet az kaldı

Üst Alt