Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zambak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir tüccar iflâs etmiş, bütün malını ve servetini kaybetmişti. Üstüne üstlük bir de gırtla ına kadar borca batmıştı. Ödeme imkânı da bulamıyordu. Kime müracaat ettiyse geri çevriliyor, hangi kapıyı çaldıysa yüzüne kapanıyordu. Çaresizlik içinde kıvranan bu zavallı adamca ız Ravzai Mutahhara'ya gelerek orada namaz kıldı. Bu a ır borç yükünden kurtulabilmek için dua etti. Peygamber Efendimizin hürmetine bu maddî sıkıntılarını gidersin diye Allah'a niyazda bulundu. Orada öylece yalvarıp yakararak dua ederken uyuyakaldı. Rüyasında Peygamber Efendimizi gördü. Hemen ellerini öptü, durumunu arz etti ve Efendimizden yardım istedi.

Peygamber Efendimiz ona:

"Falan yere git! Orada çok zengin bir tüccar var, ona benden selâm söyle, senin sıkıntını gidersin, sana 100 altın versin," buyurdu. Bunun üzerine adam Efendimize:

"Ya Resûlallah! Ben o kimseye selâmınızı iletirim ve bana 100 altın vermesini emretti inizi söylerim, fakat bana inanmazsa elimden ne gelir?" dedi. Efendimiz:

"Merak etme inanması için sana bir belge verece im. Şöyle ki: O kimse her gün mutlaka bana yüz salâvatı şerife okumayı vird edinmişti. Fakat dün gece salâvat okumayı unuttu. Ona hatırlat da bu akşam salâvat getirmeyi unutmasın." buyurdu.

Adam uykusundan sevinç ve heyecanla uyandı. 'Bu gördü üm rüyada mutlaka bir hayır vardır.' diye düşünüp Efendimizin rüyasında ona söyledi i zengin adamı aradı. Sora sora bu adamın evini ö rendi ve kapısını çaldı. Kapı açıldı, işte aradı ı zengin adam karşısındaydı. Zengin adamın elinde bir elek, her tarafı saman içindeydi. Me er samanın içine yanlışlıkla bir altın düşürmüş ve onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Zengin adamın bu hâlini görünce zavallı adamın ümitleri yıkılmıştı. Öyle ya, bir altın için samanlı ın altını üstüne getiren bir adam hiç kendisine yüz altın verir miydi? Ama ne olursa olsun üzerinde bir emanet vardı, bu emaneti sahibine tevdi etmeli, Resûlullah'ın selâmını ona iletmeliydi. Bu arada zengin adam da bu gelen yabancının kim oldu unu, niçin geldi ini açıklamasını bekliyordu. O da durumu anlattı:

"Resûlullah'ı rüyamda gördüm, sana selâm söyledi. Ayrıca ben müflis bir kimseyim, çok borçlarım oldu u için bana da yüz altın vermeni emretti," dedi. Bunun üzerine adam elindeki ele i yere bırakıp:

"Senin do ru söyledi ini ben nereden bileyim?" dedi. Adam Resûlullah'ın verdi i belgeyi beyan ederek dedi ki:

"Efendim, bana inanmayaca ınız ihtimalini Fahri Kainat Efendimize ifade etti imde buyurdular ki: "Siz her gece Efendimize yüz salâvatı şerife okuyormuşsunuz, ama dün gece unutmuş, okumamışsınız. Bu gece okumayı unutmayın."

Adam şöyle bir düşündü; her gün yüz salâvat getirdi ini kimse bilmiyordu ve gerçekten de dün salâvat getirememişti. Samanı elekten geçireyim diye telâş eden salâvat getirmeyi unutmuştu. Böylece kapıdaki adamın do ru söyledi ini anlayınca, bu durum öylesine hoşuna gitti ki, koskoca Muhammed Mustafa kendisine selâm söylemişti, bu ne büyük bir şerefti. Resûlullah'ın gönderdi i bu selâmı tekrar tekrar duymak istiyordu. Onun için adama:

"Peygamber Efendimiz sana ne söylemişti?" diye sordu. Adam:

"Ona benden selâm söyle, sana 100 altın versin buyurdu," dedi. Zengin adam tekrar:

"Resûlullah sana ne dedi?" diye sordu. Adam yine aynı cevabı verdi. Zengin adam tam yedi defa "Resûlullah sana ne dedi, bir daha söyle." diye tekrar tekrar sorup, Efendimizin kendisine gönderdi i selâmı tekrarlattı. Tabiî selâmı getiren adam, zengin tüccarın kendisiyle dalga geçti ini sanarak paradan iyice ümit kesiyordu ki, zengin tüccar:

"Hakkını helâl et! Ben Resûlullahın bana olan selâmını duymak için yedi kere tekrarlattım. Şimdi sana Efendimizin her selâmı için 100 altın verece im. Yedi defa tekrarlattı ıma göre, 700 altın eder," dedi ve altınları verdi

Selam Ve Dua İle&

H

hayrunisa

Guest
Rabbim o güzeller güzeli rüyada görmeyi ve onunla birlikte olmayı nasip etsin.
binlerce salat ve selam nebiler sultanına olsun.

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Hikmetlerle dolu bir yazı; Aslında pek ala her müslüman günde yüz salavat getirebilir,, Aman ha yüz altın için degil tabii, Efendimizin şefaati için.. Rabbim onun şefaatından mahrum bırakmasın bizi..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı KIRIKMIZRAP
Hikmetlerle dolu bir yazı; Aslında pek ala her müslüman günde yüz salavat getirebilir,, Aman ha yüz altın için degil tabii, Efendimizin şefaati için.. Rabbim onun şefaatından mahrum bırakmasın bizi..

AMİNNN AMİNNN

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
vatandaşın biri elinden geldigince hergün Sallallahü Aleyhi Vesselem'e, belli sayıda salavat getirmeyi vird edinmişti. Birgün dili dönemeyecek kadar çok hasta oldugu için salavatı ihmal etti ve öylece uyuya kaldı.Rüyasında "Neden salavat çekmedin bugün" diye soruldu ona.. "Hastayım" cevabını verdi. "Hastalıktan tüm vücudun çürüse ve sadece dilin kalsa, gene de salavatı ihmal etme. Bilseniz salavatda sizler için ne nimetler, ne hayrlar var, işi gücü bırakır hep salavat çekerdiniz. Hadi , uyan da salavatını çek ve öyle uyu" denmiş kendisine..

Arkadşımızın aktarmış oldugu bu güzel yazıyı okuyunca ve de bir arkadaşımın bizatihi yaşadıgı , yukarıdaki rüyayı anımsadıgımda bu insanlar gibi bizlerde seçilen olamadıgımızı düşünür üzülürüm.

Allah cümlemizin diline Salavatı şerifeleri pelsenk eylesin.

Allah'ım ! kalplerin tabibi ve ilacı, bedenlerin afiyet ve şifası , gözlerin nuru ve ışıgı olan Efendimiz Muhammed'e "Sallallahü Aleyhi Vesselem" , onun Al ve ashabına milyon kere salat ve selam eyle ..Amin

Ü

üsame

Guest
Orjinal Yazarı hayrunisa
Rabbim o güzeller güzeli rüyada görmeyi ve onunla birlikte olmayı nasip etsin.
binlerce salat ve selam nebiler sultanına olsun.

Amın Amın

Üst Alt