Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Resulullahtan bizzat
ö renmeye geldim
ŞOsmanlı Sultanlarından I. Mahmut, Medine'yi Münevvere'ye Peygamber Efendimizi ziyarete gitmişti. Kâinatin Efendisi'ni ziyaret esnasında, orada muhafızlık yapan Haci Beşir A a'dan bilgi almak amacıyla sordu:
"Haremi Serif'te kaldı ın zaman zarfında herhangi fevkalâde bir hâdise ile karsılastın mı?" Padişahtan gelen bu sual üzerine Beşir A a başından geçen bir hâdiseyi anlatır:
"Ravzayı Mutahhara'daki Cibril kapısı bazı geceler seher vakti açılır; fakat içeri kimsenin girdi ini görmezdim. Bir defasında kararımı verdim. Her gece sabaha kadar uyanık kalacak, ne pahasına olursa olsun, gelenin kim oldu unu ö renecektim. Bekledi im anı yakaladım. Bir gece kapı yine açıldı. Hemen kapıya kosştum. İçeri bir zat girdi. Kim oldu unu sordum. Bana, KonyaHadımlı oldu unu ve isminin Muhammed oldu unu söyledi.
"Ziyaretinin sebebi nedir?" diye sordum. Bana Birgivî Hazretlerinin "Tarikatı Muhammediyye" isimli kitabını şerh etti ini, şüphe etti i bazı yerleri Resûlullah'tan bizzat ö renmeye geldi ini söyledi. Kendisini odama götürdüm. Bir müddet kaldiktan sonra izin isteyerek ayrıldı. Ben, sabah namazından sonra yine odama şeref vermesini rica ettim. "Memleketimde imamlik vazifem var. Bana izin ver." dedi ve ayrılıp gitti. Bundan sonra da bu hâdise devam etti. Ara siıra gelir, her geldi inde de muhakkak görüsürdük.
Sultan I. Mahmut, Medine'den İstanbul'a döner. Yanında Beşir A a'yi da getirmiştir. Beşir A a'dan dinledi i hâdiseyi bizzat do rulamak istemektedir. Sultan I. Mahmut, sarayda bir toplantı tertipler. Bu toplantıya memleketin önde gelen âlimleri davet edilir. Davet edilenler arasında Hadımlı Muhammed Efendi de bulunmaktadır. Âlimler kararlaştırılan zamanda İstanbul'da toplanırlar. Toplantıya Beşir A a da katılmıstır. Sultan I. Mahmut Beşir A a'ya:
"Âlimlerin içinden bana Hadımlı Muhammed Efendi'yi bul." der.
Beşir A a Medine'de tanıştı ı, Hadımlı Muhammed Efendi'nin yanına gider, musafahalasırlar ve kendisini padişaha tanıtır.
Sultan I. Mahmut hâdiseden emin olmusştur. Orada bulunanlara da hâdise anlatılır ve âlimlerin meclisine mânevî bir hava hâkim olur. (2)

Üst Alt