Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nca düzenlenen "adalet" endeksli 8. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılan Filipinlerin Mindanau Özerk Bölgesi Yüksek Öğretim Konseyi başkanı Prof. Dr. Nora Şerif, aslı Türkçe olan, ancak tercümelerinden okuma imkânı bulduğu Risâle-i Nurlar'ı mütalaa ettiğinde mest olur; ruh, kalb, akıl ve hissiyâtını öyle doyuma ulaştırdığını, bu hakikatlere yediden yetmişe herkesin ihtiyacı olduğunu hissedince vakit geçirilmeden üniversitelerde okutulması gerektiğini düşünür ve yetkililere teklif sunar, bunu tebliğini sunduğu esnada dile getirip, "Ben kendi sorumluluğumda olan üniversitelerde bunu gerçekleştirmek için teklif sundum" der ve dünyanın değişik ülkelerinden 90 kadar tebliğcinin katıldığı, birçok ilim adamı ve öğretim üyelerinin içinde bulunduğu topluluğa seslenerek, "Bütün üniversiteler bunu yapabilir ve yapmalıdır" demeyi de bir vecibe bilir.

Gerçi bugün el-Ezher Üniversitesinin bazı bölümlerinde olduğu gibi bir kısım dünya üniversitelerinde Risâle-i Nurlar okutuluyor, talebe ve öğretim üyelerince istifade ediliyor. Ancak bu gerçekleşirse geniş bir tarzda okutulmuş olacak.

Buna insanlığın ne kadar ihtiyacı var.

İnsanlığın diyorum. Sadece Müslümanlar değil, bütün insanlık muhtaç bu hakikatlere. Çünkü onulmaz yaralarla yaralı, içinden çıkılmaz dertlerle muztarip; terör, yoksulluk, ahlâksızlık gibi sıkıntılar içinde kıvranmakta; barış arıyor, huzur arıyor, mutluluk arıyor.

Rahmeti sonsuz Rabbimiz, asırların insanlarına olduğu gibi çağımızın mânen hasta insanları için de Kur'ân'ı şifâ kaynağı olarak göndermiş. Büyük bir maneviyât doktoru olan Bediüzzaman Said Nursî de, her derdin devâsı bulunan Kur'ân eczanesinden derlediği ilâçları asrın hastalıklı insanlarına sunuyor. Bu ilâçları kullandığında dertlerinden kurtulan milyonlarca insan var. Onun için de dört elle sarılıyor, tekrar tekrar okuma ihtiyacı hissediyorlar.

İşte bu ihtiyacı öncelikle hisseden ilim adamlarından birisi Prof. Dr. Nora Şerif.

Üstad, ölüp gitsin diye tek başına konulduğu Afyon hapishanesindeki sobasız altmış kişilik koğuşta, bir ara fırsatını bulup yanına gelen sadık talebesi Zübeyir Gündüzalp'a, "Bu hakikatleri bütün dünyaya ilân edeceğim" demişti ve bugün ediyor.

Yine Üstad, Tarihçe-i Hayat'ta yer aldığı ve bir kısım talebelerine açıkça müjdelediği gibi, "Risale-i Nurlar radyolardan okunacak" demişti. Bugün okunuyor.

Hemşehrimiz muhterem ağabeyimiz Abdurrahman Çiçek, Üstadı ziyarete gittiğinde, "Kardeşlerim, gün gelecek Risâle-i Nurlar okullarda okunacak" demiş. Bugün talebelerinden öğretim üyelerine kadar herkes okuyor. Ders kitabı olarak da okutulacak inşaallah.

Çünkü bu hakikatlere insanlığın hava ve su kadar ihtiyacı var.

(Şaban Döğen )

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
kesinlikle hakikatlere insanlığın hava ve su kadar ihtiyacı var.
o yüzden bencede bu özel kitaplar hakikatler okullardada okutulmalı...
Allah razı olsun abimm ;)

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Risaleler gerçekten şu an çoğu öğrenci tarafından okunuyor ve akıllarındaki soruları cevaplıyor. Allah razı olsun Katre abi

tılsımı_kainat

duygusal realist

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
evet risalei nurlara insanlık muhtaç ama insanlarda ahirzzaman alametlerinden dolayı olan ne istedeiğini bilememe sorunu oldukça çok bunun aşılması içinse dün akşam kendi aleminde bu sorunu düşündüm annemi babamı sevdiklerimi kardeşlerimi herkesi öncelikle ailemi düşündüğüm için cevaben şunu hissttim enaniyet çökertilecek çünkü aile içinde samimiyet olduğuı için itirazlar vede karışklıklar bir hayli çok olacak anne baba buna karşı ise vede bu hizmeti anlatan benim gibi toy ise karşıdan alacağı tepkiler oldukça ağır olabilir bunu aşabilmek için ise "ben bunu ailemin vede sevdiklerimin selameti için yapıyorum onların bu selamete ulaşması için bu tür şeyler çok olacak " eğer ben bunu kendime söyleyebiliyor vede yapabiliyorsam artık gerisi zor çünkü efendimöizin dediği gibi
-asıl cihad nefis ile olan cihaddır
evet kardeşlerim aile devletin yapı taşıdır ailesi düzgün olmayan bir devletin düzgün olması beklenemez öncelikle ailemiz eğer kendi ailemize bu hizmeti gerçek manada anlatabilirsek gerisi ip öküğü gibi gelir
ama şunuda unutmayalım ki
-ATEŞE KENDİ RIZASI İLE GİDENE MERHAMET ETMEK ZULUMDUR
selamretle kalın kardeşlerim

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abi...Bu kitaplar gün gelecek okullarda okutulacak inşallah bu konuda çok umutluyum...Ve o günleri sabırsızlıkla bekliyorum..Ve dua ediyorum...Çünkü denildiği gibi bu kitaplar bir eczane hükmünde ve günümüz hastalıkları malum...İnsanlar bunalım yaşıyolar özelliklede gençlerimiz...Bu devirde en iyi ilaç Kur'an ve Kur'anı en iyi biçimde anlatan Risale-i Nur'dur...selametle... :)

tılsımı_kainat

duygusal realist

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
dün kanal d de izlediğim 32. gün programında islamiyetin ne kadar büyük bir yol aldığını gördüm ama içlerinden zaman gazetesinin yazarı olan Ali Bulaç vede diğer araştırmacı vede profösörlerin bir bayan hariç konuşmaları okadar kati vede kesindi ki artık risalei nur okumayan gençliğin ünüversite mezunu olsa dahi islamiyetin yanında okadar acınacak durumda kalıyorki doğrusu acıdım...
evet kardeşler risalei nur okunmalı vede okutulmalı ufukların açılması için

selametle

... .......O ŞİMDİ ASKER.............

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Buarada bırakın Risale-i Nurlardaki iman hakikatlerini bazı yerlerde dinsizlik anlatılıyor. Hatta bununla ilgili Üstad'ın güzel bir hatırası var.

Bir gün Kastamonuda talebelerden birkaç genç Üstad ı ziyaret ederler. Ziyarette Üstad'a şikayette bulunurlar. Bize Halıkımızı tanıttır, muallimlerimiz Allah'tan bahsetmiyorlar diye. Üstad onlara şu cevabı verir:

-Sizin okuduğunuz fenlerden her fen, kendi lisan-ı mahsusuyla mütemadiyen Allah'tan bahsedip Halıkı tanıttırıyorlar.

Muallimleri değil, onları dinleyiniz.

Üst Alt