Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

tılsımı_kainat

duygusal realist

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
evet kardeşlerim içimizde risalei nur okuyan kardeşler yada dinleyenler yada duyanlar risalei nurlardaki en beğendikleri yerleri buraya yazsın inşaallah

BİR KÖY MUHTARSIZ OLMAZ BİR İĞNE USTASIZ OLMAZ SAHİPSİZ OLAMAZ BİR HARF KATİPSİZ OLAMAZ BİLİYORSUN NASIL OLUYORKİ NİHAYET DERCEDE MUNTAZAM ŞU MEMLEKET HAKİMSİZ OLUR?
selametle kalın CANLAR...

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Bütün yıldızları elinde tutmayan,birtek zerreye Rab olamaz.(Sözler sh:591)

Her kim hayat-ı fâniyeyi esas maksad yapsa, zâhiren bir cennet içinde olsa da, mânen cehennemdedir. Ve her kim, hayat-ı bâkiyeye ciddî müteveccih ise, saadet-i dâreyne mazhardır. Dünyası ne kadar fenâ ve sıkıntılı olsa da, dünyasını Cennetin intizar salonu hükmünde gördüğü için, hoş görür, tahammül eder, sabır içinde şükreder

Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır..

Hazırlanınız;başka,daimi bir memlekete gideceksiniz.Öyle bir memleket ki,bu memleket ona nisbeten bir zindan hükmündedir.
(Sözler sh:58)

En çok etkilendiklerim bunlar...Ama Risale-i Nurun bütün cümleleri ve kelimeleri ve hatta harflerinde ayrı bir sır ve güzellik var...İnsan okudukça kendini açıklıyo yani...teşekkürler vesile olduğunuz için kardeşcim..selametle..dua ile...sevgilerimle... =)

tılsımı_kainat

duygusal realist

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
işte bu şiddetli ölüm ile hilkatbayılırkainat yayılır ,hilkatin yağı ayranı birbirinden ayrılır.cehennem meddesiyle asiretiyle bir tarafa çekilir

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
EY AHİRET KARDEŞLERİM ve ey hizmet-i Kur'aniyede arkadaşlarım! Bilirsiniz ve biliniz:

Bu dünyada, hususan uhrevi hizmetlerde en mühim bir esas, en büyük bir kuvvet, en makbul bir şefaatçi, en metin bir nokta-i istinad, en kısa bir tarik-i hakikat, en makbul bir duâ-i mânevî, en kerametli bir vesile-i makasıd, en yüksek bir haslet, en sâfi bir ubudiyet, ihlastır.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
hepsi birbirinden kıymetli hepsi birbirinden nur lu kelimeler

ama aklımdan silinmeyen tek şey...

EY KENDİNİ BİLEN İNSAN KENDİNİ OKU

YOKSA CAMİD VE HAYVAN HÜKMÜNDE

İNSAN OLMA İHTİMALİN VAR...

selamunaleyküm

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
DÖRDÜNCÜ DEVA: Ey şekvacı hasta! Senin hakkın şekva değil şükürdür, sabırdır. Çünki senin vücudun ve âza ve cihazatın, senin mülkün değildir. Sen onları yapmamışsın, başka tezgâhlardan satın almamışsın. Demek başkasının mülküdür. Onların mâliki, mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Yirmialtıncı Söz'de denildiği gibi, meselâ gâyet zengin, gâyet mâhir bir san'atkâr; güzel san'atını, kıymetdar servetini göstermek için, miskin bir adama modellik vazifesini gördürmek maksadıyla, bir ücrete mukabil, bir saatçik zamanda, murassa ve gâyet san'atlı diktiği bir gömleği, bir hulleyi o fakire giydirir.

Onun üstünde işler ve vaziyetler verir. Harika envâ-ı san'atını göstermek için keser, değiştirir, uzaltır, kısaltır. Acaba şu ücretli miskin adam, o zata dese: "Bana zahmet veriyorsun, eğilip kalkmakla verdiğin vaziyetten bana sıkıntı veriyorsun, beni güzelleştiren bu gömleği kesip kısaltmakla güzelliğimi bozuyorsun" demeye hak kazanabilir mi? Merhametsizlik, insafsızlık ettin diyebilir mi? İşte aynen bu misal gibi, Sâni-i Zülcelâl sana ey hasta! Göz, kulak, akıl, kalb gibi nuranî duygularla murassa olarak giydirdiği cisim gömleğini, Esmâ-i hüsnasının nakışlarını göstermek için, çok hâlât içinde seni çevirir ve çok vaziyetlerde seni değiştirir.

Dünyayı ve ondaki mahlukatı mana-i harfiyle sev mana-i ismiyle sevme; "Ne kadar güzel yapılmış" de "Ne kadar güzeldir." deme ve kalbin batınına başka muhabbetlerin girmesine meydan verme. Çünkü batını kalp ayine-i samed'dir ve O'na mahsustur.

Faniyim fani olanı istemem.

Acizim aciz olanı istemem.

Ruhumu rahmana teslim eyledim gayr istemem.

İsterim fakat bir yar-ı baki isterim.

Zerreyim fakat şems-i sermed isterim.

Hiç ender hiçim fakat bu mevcudatı umumen isterim.

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Osmanlının Av­ru­pay­­la hamile olduğunu ve öyle bir hükûmet doğuracağı, Av­­rupanın da İslâmiyetle hamile olduğunu ve bir İslâm devle­ti doğuracağı"
bölümü çok hoşuma gitti gerçek oluyor bence...

NEŞV-Ü NEMA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
bunu başka bir sitede görmüştüm hoşuma gitti başka sitelerdede yaydım
acaba içinizde hiç risalei nur okuyan varmı varsa nasıl bir sonuç çıkarmış risalelerden
kim bilir belki de bir kişininde olsa risale okumasına sebep olabiliriz
selametle kardeşler...

EVET KIYMETLİ KARDEŞİM.. RİSALE İ NURLARI DÜNYA OKUYOR..
BURADA OKUYANI RABBİM AHİRETTE YALNIZ BIRAKMIYACAK İNŞALLAH..
RİSALELER BİZE RABBİMİZİ OKUTUYOR..
TANITIYOR.. BİLDİRİYOR.. SEVDİRİYOR.. KUR'AN I DAHA GÜZEL ANLAMAMIZA VESİLE OLUYOR.. İMANIMIZI TAKLİDDEN TAHKİKE TERAKKİ ETTİRİYOR..
Size teşekkür ediyorum güzel kardeşim..

NEŞV-Ü NEMA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
BAZEN OLUR Kİ, ATEŞ SUDAN DAHA İYİ TEMİZLER...İşarat-ül İcaz
Cenab ı Hak bize rahmetiyle muamele etsin.. inşallah.. AMİN
Buna muhtacız..

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
rabbim razı ve hosnut olsun kardeşim okumaya çalişiyoruz insaAllah üniversitedeyken ataist ,teist vb teistler ... arkadaslarimiz oldu hala dua ederim büyük bir hayra vesile oldular beni nurlarla tanışmama vesile oldular saka gibi ama degil ...:)

Kuan-i Kerim kitabimizin iman ile ilgili ayetlerin tefsiri olduğundan dolayii olmayani imana getiriyor ..imani olanında imanını kuvvetlendiriyor okudukça... ilk önce iman eksikliğinin büyük bir yarasi sinirden kurtuldum ilk cezbeden şeyi elime aldikça gülümsüyordum almam kafi sinirimi yorgunluğumu gönül darlığımı herseyimi tamir di ve yaralı olan namazımı ve özellikle basörtümü nurlarla kazandım hamdolsun çok şükür .. akıldan ibaret olmadığımızdan akıl anlamasa nefis anliyor ruhun anliyor aklin kalbin nefsin her uzvun imanla nurlanacaği çok güzel kitaplar Nurlar imandaki yaralara çok güzel merhem ...
...

selametle kal kardeşim

Üst Alt