Adamın biri Ariflerden Sehl-i Tüsteriye k.s.;
" Rızık nedir?diye sordu Sehl k.s.
" Gerçek rızık insana hayat veren hiç ölmeyen ve hep hayatta kalan Allah'tır c.c. "dedi soruyu soran
" Ben sana insanı ayakta tutan şeyi soruyorum" dedi Sehl;
" İnsanı ayakta tutan şey ilimdir" dedi adam;
" Ben sana insanın gıdasını sordum" dedi Sehl;
" Asıl gida zikirdir" dedi soran şahış;
" Ben sana cesedin yiyeceğini soruyorum" deyince Hazret;
" Cesetten sana ne?sen onu ilk olarak onu Yaratan Yüce Zata bırak O işin sonundada Ona sahip çıkar vücudun hastalandığında onu yapan ustasına havale et!Bilmiyormusun bir sanat eseri arızalandığında onu ustasına götürürler oda onu tamir eder"
Sehl b.Abdullah-ı Tüsteri k.s.demiştirki;
" Eğer kul Allahtan c.c. kendisine rızık vermemesini istese Allah onun bu duası nı kabul etmez ve ona " Ey cahil kulum!Ben seni yarattım artık ebediyyen rızkını vermek bana aittir"buyurur.
Ebu Talib el-Mekki kutül-Kulub
Y.Demirkıran
" Rızık nedir?diye sordu Sehl k.s.
" Gerçek rızık insana hayat veren hiç ölmeyen ve hep hayatta kalan Allah'tır c.c. "dedi soruyu soran
" Ben sana insanı ayakta tutan şeyi soruyorum" dedi Sehl;
" İnsanı ayakta tutan şey ilimdir" dedi adam;
" Ben sana insanın gıdasını sordum" dedi Sehl;
" Asıl gida zikirdir" dedi soran şahış;
" Ben sana cesedin yiyeceğini soruyorum" deyince Hazret;
" Cesetten sana ne?sen onu ilk olarak onu Yaratan Yüce Zata bırak O işin sonundada Ona sahip çıkar vücudun hastalandığında onu yapan ustasına havale et!Bilmiyormusun bir sanat eseri arızalandığında onu ustasına götürürler oda onu tamir eder"
Sehl b.Abdullah-ı Tüsteri k.s.demiştirki;
" Eğer kul Allahtan c.c. kendisine rızık vermemesini istese Allah onun bu duası nı kabul etmez ve ona " Ey cahil kulum!Ben seni yarattım artık ebediyyen rızkını vermek bana aittir"buyurur.
Ebu Talib el-Mekki kutül-Kulub
Y.Demirkıran