Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Ne Günahı Var?...

Bir gün, Ebû Bekr-i Şiblî; "Allah Allah!" deyip duruyordu. O sırada bir genç;
-"Niçin Lâ ilâhe illallah demiyorsun?" diye sordu.
Bunun üzerine Şiblî hazretleri derin bir ah çekerek:
- "(Lâ ilâhe) der de (illallah) diyemeden vefât ederim diye korkuyorum." dedi.

Bu sözler gence çok dokundu ve orada bir âh çekerek vefât etti. Bunun üzerine gencin yakınları ve vârisleri Ebû Bekr-i Şiblî'yi Halîfeye şikâyet ettiler. Halîfe:
-"Yâ Şiblî! Bunların dediklerine ne dersin?" deyince, Şiblî hazretleri:
-"Yâ Emîr-el-müminîn! O gencin rûhu, mukaddes olan Allahü Teâlânın cemâline kavuşmayı beklerken, aşk ateşinin bir kıvılcımıyla yanmış, her şeyden alâkasını kesmiş, tâkâtı son dereceye varmış, bu sözün neticesindeki güzellikte sıçrayan bir şimşek, onun canını çarpmış ve sonunda onun rûhu bir kuş gibi kafesinden uçup gitmiştir. Şiblî'nin bunda ne günahı var?" dedi. Bunun üzerine Halîfe:
-"Derhal bu zâtı evine gönderin. Kendimi öyle bir hâl kapladı ki, sanki divandan düşecekmiş gibi oluyorum." dedi

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Siz Kimsiniz?...

Bir gün bir topluluk Şiblî'yi (rahimehullahu) ziyarete gider. Ebu Bekir Şiblî:
-"Siz kimsiniz?" diye sorar. Gelenler:
-"Biz seni sevenleriz" diye, cevap verirler.

Bu sırada Şiblî yüzünü onlara döner, sonra onları taşlamaya başlar, adamlar Şiblî'den kaçarlar. Şıbli onları:
-"Benden niye kaçıyorsunuz, eğer gerçekten beni sevseydiniz, belâmdan kaçınmazdınız!..." diye azarlar. Arkasından sözlerine şöyle devam eder:

-"Muhabbet ehli, sevgi kadehinden içtiler, beldeler ve yeryüzü onlara dar geldi, Allah'ı hakkı ile bildiler, O'nun ululuk ve kudreti karşısında şaşkın kaldılar. O'nun sevgi kadehinden içtiler, O'nun ünsiyet denizinde boğuldular, yalnız O'na seslenmekten zevk alır oldular.

Arkasından şu beyti söyledi:

"Ey mevlâm! Sevgini hatırlamak sarhoş etti beni
Sen sarhoş olmayan hiç bir aşık gördün mü?"

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Yağma mı Var?...

İbrahim Havvas anlatıyor:

Bir kere aç bir halde Rey şehrine yaklaşmıştım. Buraya ulaşırsam şehrin tanınmışları bana yemek getirirler diye gönlümden geçti. Sonra yola koyuldum. Kötü bir iş gördüm, zabıtalık yaparak kötülüğü engellemek istedim. Bu yüzden bir sürü dayak yedim. Aç karnıma bu kadar dayak reva mı dedim. Sırrıma nida olundu ki:

- "Hani şehre varınca beni ağırlarlar ve yemem için yemekler getirirler diye temenni etmiştin ya, şimdi ye bakalım (dayağı)!" Bunun üzerine:

-İlahi, ben sana tevekkül ettim, dedim... Şöyle bir avaz geldi:

-Yeryüzünü mütevekkillerden temizleyen Allah'ı tesbih ve tenzih ederim! Hem Rey'deki anılmış kişilerin yemeklerine konma temennisi, hem de tevekkül; yağma mı var?

Kemahlı

Yasaklı Üye
Yasaklı
Aldığı Beğeniler
7
Takım
Galatasaray
Mühteşem paylaşımlar olmuş ALLAH razı olsun KARDEŞ..

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Hayır, Sevmem!...

Ebu Süleyman Darani hazretleri, saliha bir hanıma sordu:

-Ölümü sever misin?... Kadın cevap verdi:

-Hayır sevmem!.... Bu cevap üzerine sebebini soran Darani Hazretleri'ne saliha hanım cevap verdi:

-Birisine karşı bir kabahat işlesem, onun yüzüne bakmaya utanırım. Onu görmek istemem. Bu kadar günah içinde iken, günahlardan kurtulmadan, nasıl olur da Allahü teâlânın huzuruna çıkmayı sevebilirim?...

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Dava...

Havvas anlatıyor:

Vaktiyle çöllerde dolaştığım sıralarda gayet acıkmıştım. Yanıma gelen bir bedevi (çöl arabı):

-Ey obur! Senin yaptığın bu nedir? dedi.

-Nasıl olur, günler var ki ağzıma hiçbir şey almadım, dedim.

-Bilmez misin ki; dava, davacıların (ve sahtekarların) perdesi yırtar, dedi. Senin tevekkülle ne işin var? (Sen nerede, tevekkül nerede? Tevekkül aç kalma iddiasında bulunmaz.)

Üst Alt