Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
KRAL VE 4 EŞİ
Bir zamanlar büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış.kral en çok 4. eşini severmişbir dedigini iki etmezmiş,herşeyin en güzelini ve en iyisini ona verirmiş.Kral 3. eşinide severmiş.Bu güzelligin bir gün kendisini terk edecegindenkorktugu içinonu çok kıskanır ,üzerine titrermiş.
2. eşinide severmiş kral...kendisine herzaman iyi ve sabırlı davranan eşi,kralın nezamanbir derdi olsa daima yanında bulunur;meselesinin hallinde ona destek olurmuş.
Kraliçe 1.eşiymiş karalın...onu en çok ve karşılık beklemedenseven,sa lı ına ve hükümdarlıgınaen büyük katkıyı saglayan bu eşiolmasına ragmenkral 1. eşini sevmez,onunla ilgilenmezmiş.
Bir gün kral ölümcül bir hastalıga yakalanmış. Yakında ölecegini anladıgı ve öldükten sonra yapayanlız kalmaktan çok korktugu için eşlerinden hangisinin ölüm yanlızlıgınnı kendisiyle paylaşmak istedigini merak etmiş.
En cok sevdigi 4. eşine ölüm yolculugunda kendisine eşlik etmek isteyip istemedigini sordugunda aldıgı cevap kalbine bıçak gibi saplanmış:
_Mümkün degil!
''Hayatım boyunca seni sevdim. Benimle beraber ölmeyi kabul edermisin?''sorusuna 3. eşi de''Hayır hayat çok güzel!sen ölün ce ben yeniden evlenecegim!'' karşılıgını vermiş.Kralbirkere daha yıkılmış bu cevap üzerine...
''Hep sıkıntımda yanımda olan,bana yardım eden sensin.Ölüncede benimle beraber olurmusun?''talebine 2. eşinden de şu cevabı almış:
_Bu problem için birşey yapamam!Olsa olsa sana mezara kadar eşlik eder,güzelbir cenaza töreni yaptırır ve yasını tutarım!
Büyük bir hayal kırıklıgı yaşayan kral,1. eşinin sesi ile irkildi:
_Nereye gidersen git,seninle olurum,seni takip ederim!
''Ah!'' diye inleyen kral şöyşe devam etmiş:
_Hayatta hepimiz 4 eşliyiz aslında....4.eşimiz vücudumuz...Onun güzel görünmesi içinne kadar zaman,kaynak ve gayret harcasak harcayalım;öldügümüzde bizi terkedecektir.
3. eşimiz,sahip oldugumuz servetimiz ve statümüzdür.Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır.
2. eş, ailemiz ve dostlarımızdır.Bütün sıkıntılarımızı paylaştıgımız bu kişilerinev son yapabilecekleri şey,bu dünyadan bizleri gözü yaşlı ugurlamak olacaktır.
1. eş ise RUHUMUZ VE AMELLERİMİZDİR,bizimle gelir.........

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Çok güzel bir yazı.Teşekkürler.Konuda açarmış, aman aman :)

Üst Alt