Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Yıllar önce köyün birine bir imam görevlendirilmişti. Gençti ve yeni evliydi. Gayretli ve çalışkandı. İnsanları namazla buluşturmak için çaba sarf eden samimi bir insandı.
Fakat ne kadar çabalasa da köyün erkeklerini, camiye cemaate çekmeyi başaramamıştı. Belki de yazın yoğun dönemi olduğu için cuma haricinde insanlar gitmiyordu.
Kapı kapı dolaştı, olmadı. İşlerinde yardımcı olmayı teklif etti, olmadı. Namazın hikmetlerinden bahsetti, yine olmadı...
Bir sabah köy, sala sesiyle uyandı. Herkes merakla kimin öldüğünü soruyor, ama kimse bilmiyordu.
Tarlaya , bağa, bahçeye gitmeye hazırlanan köylü, soluğu camide aldı. Herkes imamın salayı bitirip çıkmasını bekliyordu.
Nihayet imem gözüktü. Biri atıldı hemen:
-Hoca kim öldü Allah aşkına? Kimsenin haberi yok, ismini de söylemedin...
O zamana kadar cemaati kapıpda göremeyn imam, öfkeyle bağırdı
-Kim olacak? Sizin ruhunuz ölmüş, onun için okudum salayı...Şayet ölmemiş olsaydı, dört aydır buradayadım, sabah namazına bir tek Allah'ın kulu gelip te saf durmadı. Ruhunuza Fatiha okuyun , ruhunuza!
Kimseye bakmadan geçti gitti. Herkes şaşkınlıkla birbirine bakıyordu.
Köy halkı bu olaydan sonra çok etkilendi. Sabah namazına da, diğer vakit namazlarına da devam edenler yavaş yavaş çoğaldı.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Sizin ruhunuz ölmüş, onun için okudum salayı...Şayet ölmemiş olsaydı, dört aydır buradayadım, sabah namazına bir tek ALLAH'ın kulu gelip te saf durmadı. Ruhunuza Fatiha okuyun , ruhunuza!

güzel paylaşımın için ALLAH razı olsun..

RABBİM ruhlarımızı onun emirlerinden en önemli birisi olan namazla canlandıran kullarından etsin cümlemizi.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Çok güzel bir yöntem e başvurmuş imam.. güzel bir paylaşimdi.. Rabbim razı olsun..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Aslinda bi salayı bütün camilerimizde okumamız lazım.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
RABBİM ruhlarımızı ve kalplerimizi diri tutmamızı nasip etsin İNŞALLAH.

sude

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Cann kardeşim rabbim razı olsun..
Rabbim ruhu ve kalbi kapalı eylemesin..selametle

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
RABBİM ruhlarımızı onun emirlerinden en önemli birisi olan namazla canlandıran kullarından etsin cümlemizi.

amın amın amınnn

cok guzel bır kıssaydı...saol canncagzımm

Üst Alt