Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
karar.jpg

Türkiye'de başörtüsü yasağı üniversitelerde hâlâ sürerken, Kıbrıs Rum kesiminde bir ilkokul öğrencisinin okula başörtüsüyle gitmesine izin verdi.

Gerekçe: Din özgürlüğü ve anayasanın verdiği haklar!
Türkiye'de başörtüsü yasağı üniversitelerde hâlâ sürerken, Kıbrıs Rum kesiminde bir ilkokul öğrencisinin okula başörtüsüyle gitmesine “din özgürlüğü engellenemez” gerekçesiyle izin verildi.

Rum Alithia gazetesinin haberine göre, Avrupa'dan gelen bir ailenin çocuğunun, eğitim aldığı okula başörtüsüyle gitmesi ülkede tartışma yarattı.

Rum ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Milletvekili Kiriakos Haciyannis, söz konusu öğrencinin durumunu gündeme getirerek, hükümetin resmî politikası hakkında bilgi istedi.

Rum Eğitim Bakanı Andreas Dimitriu ise bir açıklama yaparak, üniformalara okulların karar verdiğini, dinî inançların da anayasa tarafından koruma altına alındığını söyledi. Kıbrıs Rum yönetiminin dinî özgürlüğe saygı duyduğunu da belirten Dimitriu, bakanlığının tüm öğrencilerin insan haklarını korumakla yükümlü olduğunu, bu yüzden Haciyannis'e vereceği yanıtın, “dinî hoşgörünün tartışmaya açık olmadığı ve ebeveynlerin çocuklarını inançlarına göre yetiştirme haklarının ellerinden alınamayacağı” şeklinde olacağını kaydetti.

timeturk

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Aynı din özgürlüğü bizdede var hemde ülkenin sözde %99u müslüman olan bir halk böyle bir yasağa maruz kalıyor.İslam'a sahip olmayanlar İslam'ın şartlarına bizden daha saygılılar !! Üzüntü verici.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allahın izni ile çok yakın zamanda bizim ülkemizde de böyle bir sorun kalmayacak.Ben inanıyorum.Çünkü baş örtüsünden okadar madur olunduki bu konuda okadar dualar edildi.İnşaAllah bu zulüm en kısa zamanda bitecek.

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
inşaALLAH ALLAH razı olsun..

Üst Alt