Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Deli-Divane

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Günün Hadis-i Şerifi : "Ummetimden bir takim kimseler, ismini degistirerek sarabi(alkollu icecekleri) icecekler. Bu esnada baskalari ucunda (yanlarinda) calgilar calinacak ve sarkici kadinlar olacak. Iste onun icin Allah onlari yere batiracak ve aralarindan bazilarinin sekli maymuna ve domuza cevrilecek."

bu hadisi serifte ummetimden bir takim kimseler ve bu esnada baskalari diye geçen kismi tam olarak anlayaamdim iki ayri gruptan mi bahsediyor acaba ...yardimci olabilirmisiniz facebook sayfamda paylasmistim arkadaslarda sorunca cevap veremedim...ve insanlar kendi isimlerinimi degistiriyolar yoksa içkilerin isimlernimi :unsure:

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
içtikleri şeyin isimleri kasıt edilen kardeşim.. ama kaynağı belli olmayan (ravisi) metinleri lütfen yayınlamayınız..
ortalıkta birsürü hadis diye geçen ama mevzu(uydurma) olduğu bilinen metin dolaşıyor ne yazıkki.. usulüne uygun olarak Ravisi belli olanları özellikle hasen(doğru güvenilir hadis) ve mütevatir (buda edillei şeriyenin ikincisinin şubesi olduğundan) hadisleri alıp onları yaygınlaştırmak usule uygun olan olur...

Hadis konusundaki bu hassas elzem açıklamadan sonra yine sorduğunuz metne dönecek olursak (ki benzer bir metni bende okumuştum ama onda da ne yazıkki Ravi(rivayet eden demek) yoktu)

burada Allah'ın Rasulü içilen şeyin isminin ne olursa olsun, nasıl adlandırılırsa adlandırılsın niyetin illede yasak olanın içilmesi olduğunu ve bunu hoş ve masum göstermek adına isimlendirmenin değiştirildiğine dikkat çekmiş görünüyor..

Çünki; günümüzde ne var canım Kuranda da şarap kelimesi geçiyor,
cennettede şarap var burada içilmesi neden yasak olsun la başlayarak..

yok aslan sütü yok diş ağrısına ağrı kesici yok kansızlığa ilaç şeklinde Kurandaki cumartesi ashabının yasağı delme eyilimi ve eylemleri gibi girişim ve söylemlerle içilmesi ve bunun mazur gösterilme çabalarını hepimiz görüyoruz ne yazıkki...

ikinci bölümde çalgıcıların eşliğinde anlamında ifade yer almış. Onların eşliğinde de şarkıcı kadınlar olacak denmiş.
yine okuduğum benzer bir metinde Allah Rasulü kıyamet alameti olarak tavsif etmişti çalgıcı kadınların türemesini.. ondan sebep sanırım buradada dikkati ayrıca çekmiş ve tekit manasında(kuvvetlendirme) ifadeye ilave etmiş.

Tabiki en doğrusunu Allah bilir ben bilgim ve anlayışım oranında yardımcı olmaya çalıştım umarım aklındakilere ışık olmuştur kardeşim

selam Hakka tabi olanlara olsun şefaatte Efendimizin sünneti adına ihtimam sahiplerine inş...

Deli-Divane

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
tesekkur ederim açiklamaniz için...dun gunun hadsii serifi olarak yayinlanmis burdan alinti yapmistim...Allah(c.c) razi olsun...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
hemsom hosgeldin:sevindik:
özlettin kendini:lac:

Deli-Divane

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
hemsom hosgeldin:sevindik:
özlettin kendini:lac:
hos buldum hemson Allah razi olsun hala hatirliyo olabilmen ne guzell çok mutlu ettin benii :)))
bu hemson çok saf yaf biraz netten uzak kaldim sonra forumun ismini unuttum :Smiley (74):ve bir gun tesadufen konu ararken siteye geldimm:)))hatirladimm uyeligimi sansim varmiski sifremide hatirladimm :)))

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun inş konunuzu taşıdım hadislere ...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
hos buldum hemson Allah razi olsun hala hatirliyo olabilmen ne guzell çok mutlu ettin benii :)))
bu hemson çok saf yaf biraz netten uzak kaldim sonra forumun ismini unuttum :Smiley (74):ve bir gun tesadufen konu ararken siteye geldimm:)))hatirladimm uyeligimi sansim varmiski sifremide hatirladimm :)))

ayipsin hemsom gönlümüze girenleri unutmayipz birdaha..:sevindik:
ah akilllim ALlah seni netmesin emi:buba::buba:
demekki kismetinde geri dönmek varmis:Smiley (74)::Smiley (74):

Üst Alt