Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

SABAH NAMAZINA KALKABİLİYORMUSUNUZ?

• Sabah namazına devamlı kalkabiliyorum

Kullanılan: 0 0.0%
  • sabah namazına ara sıra kalkabiliyorum

• sabah namazına kalkamıyorum

• Kullanılan toplam oy
    0

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Evet arkadaşlar sabah namazına kalkabiliyormuyuz.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Tabi ki..
Allah Şeytan'a uydurmasın

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ALLAH'a sukur..

genelde namazdan sonra uyurum ..
ama erken yattigimdada kalkabiliyorum ..

erken yatmamda cok nadir oluyor..

rabbim namazlarimizi dularimizi kabul eylesin ..Amin..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Kalkıyorum hatta bu aralar bazen kalkmama bile gerek kalmıyor locale başladım bi geceleri onunla ugraşıyorum =)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ORiJiNAL YAZARI : onur
Kalkıyorum hatta bu aralar bazen kalkmama bile gerek kalmıyor locale başladım bi geceleri onunla ugraşıyorum =)

ne demek o anlamadım

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : ExELaNcE
ORiJiNAL YAZARI : onur

ne demek o anlamadım
Bu sitenin bilgisayara kurulmuş hali diyebiliriz localhost =)

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Çok şükür kalkıyorum.. kaçırmamaya dikkat ediyorum ..

Cündüb İbni Süfyân radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin."

Müslim, Mesâcid 261-262. Ayrıca bk. Tirmizî, Salât 51, Fiten 6; İbni Mâce, Fiten 6

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
güncelleme

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
senede birkaç kez kaçırıyorum.ALLAH cc bizleri af etsin.

RABBİM namazımızı hakıyla eda eden kullarından eylesin.

Hz. Peygamber sabah ve ikindi namazlarına diğer namazlardan daha çok önem vermiş ve bunların hiç bir zaman kaçırılmamasını tavsiye buyurmuşlardır. Ancak bu, diğer namazların önemsiz olduğu anlamına da gelmez. Bir hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor: "... Güneşin doğuşundan ve barışından evvelki namazların hiç birisinden alakonmamak elinizden gelirse, (bunu yapmaya) çalışınız". Bir başka hadiste de şöyle buyuruluyor: "Bir grup melek geceleyin, diğer bir, grup da gündüz ard arda size gelirler ve aranızda kalırlar. Bunlar sabah ile ikindi namazlarında buluştuktan sonra (gündüz) aranızda kalmış olanlar semaya çıkarlar. Rableri kullarının halini en iyi bilen olduğu halde meleklere "Kullarımı ne halde bıraktınız?" diye sorar. Onlar da "onları namaz kılarken bıraktık, zaten namaz kılarken bulmuştuk" cevabını verirler; Biriniz ikindi namazından bir secdeyi gün batmadan evvel yetiştirecek olursa, namazını tamamlasın. Sabah namazından da bir secdeyi gün doğmadan yetiştirecek olursa, namazını tamamlasın" (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, II, 494-500).

İki rekât sünneti: Peygamber Efendimiz sabah namazının sünnetine diğer sünnetlerden daha çok önem vermiş ve bunun terkedilmemesini istemiştir: Düşman süvarisi kovalasa bile sabah namazının iki rekât sünnetini terketmeyin " (Sünen-i Ebu Davud, II, 301). Bu önemden dolayıdır ki, diğer namazların sünnetleri kaza olarak kılınamazken, sabah namazının sünneti güneş doğduktan sonra kaza edilebilmektedir. Ancak başka bir hadiste ise cemaat farza durduktan sonra sünnetin terkedilmesi istenerek cemaatin önemi vurgulanıyor:" Farza kametlendikten sonra, farzdan başka namaz kılınmaz" (Sünen-i Ebû Davud, II, 305).

Üst Alt