Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fridevsi_ala

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ŞABANI ŞERİFİN FAZİLETLERİ

Enes İbni Malik (RA) dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Resulullah (S.A.V) şöyle buyurmuştur.
Şaban benim ayımdır,kim Şaban ayına değer verirse,muhakkak-ki o benim emrime önem vermiş olur.

Benim emrimi büyük tutanaise,ben kıyamat günü öncü bir kurtarıcı ve iyi bir hazırlık olurum..
Kaynak : Beyhaki,Fedailü- Evkat-Suyüti,Ed Dürrü- Mensur

Şaban ı Şerif-in üstünlügünü belirten bir çok hadis-i şerif mevcuttur.Bazılarını zikredecek olursak:

H.Ş : İbni Abbas (RA) rivayetle, Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu
Receb,ALLAH-u TEALA-nın ayıdır.Şa-ban benim ayımdır.Ramazan ise ümmetimin ayıdır..
Kaynak : Acluni , Keşful Hafö , abdulladir Geylani  El Ğunye

H.Ş : Enes İbni Malik (RA) den rivayet edilen bir hadisi şerifte Resulullah (S.A.V) şöyle buyurmuştur.
Recebin,diğer aylardan üstünlüğü ,KA-AN-ın diğer kelamlardan üstünlüğü gibidir.

Şa Banın diğer aylardan üstünlüğü ise,benim diğer Peygamberlerden üstünlüğüm gibidir.
Ramazanın diğer aylardan üstünlüğü de, ALLA-u TEALA-nı,yarattıklarına karşı olan üstünlüğü gibidir.
Kaynak : Abdulladir Geylani,El Ğünye

Ebu Umame El Bahili (RA) dan rivayet edildigine göre; Şaban- Şerif girdiginde Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu;
Nefislerinizi Şaban için temizleyin ve onda niyetlerinizi ğüzel yapın.Çünkü

ALLAH-u TEALA,beni size karşı üstün kıldığı gibi,Şaban- da diğer aylardan üstün kılmıştır.
Kaynak : Ahmet İbni Hicazi,Tühfetü-l İhvan

Şa-ban-u Şerif Hakkında Alimlerin Sözleri

Ebu Bekr el-Verrak el-Belhi (RA) şöyle demiştir;
Receb ayı ekim ayı , Şaban ayı ekim ulama ayı , Ramazan ayı ise ekimin hasat ayıdır
Receb ayı rüzgar gibi , Şaban ayı bulut gibi , Ramazan ayı ise yağmur gibidir

Zünnün-u Mısri (RA) şöyle buyurmuştur;
Receb günahları bırakmak , şaban ibadetlere gönelmek , Ramazan ise dereceler beklentisine girmek içindir
Günahları bırakmayan,ibadetlere yönelmeyen ve mertebelere heveslenmeyen kimse,boş işlerle uğraşanlardandır

Ulemadan biri şöyle buyurmuştur;
Receb-i Şerif bedenin tamizligi,şaba-ı Şerif kalbin arındırılması,Ramazan-ı Şerif ise Ruhun pak olması içindir
Receb-i Şerifte Beden,Şa-ban-ı Şerifte de kalp taharete kavuşmazsa,Ramazan-ı Şerif-te ruh nasıl aklanıp pak olabilir
Kaynak : Şihabuddin Ahmed El Feşni , Tuhfetü- İhvan

H.Ş : Her kim Şaban ayına değer verir,onda ALLAHu TEALAdan sakınırsa,taatıyla amel eder ve nefsini günahlardan tutarsa,ALLAH-u TEALA onun günahlarını bağışlar ve o sene vuku bulacak tüm belalardan ve hastalıklardan kendisini emin kılar..

Şa-ban- Şerifin Oruçlarının Fazileti

Bir gün oruç ;
Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu ;
Kim Şaban- ayından bir gün oruç tutarsa,ALLAH-u TEALA onun cesedini cehenneme haram kılar
Cennetlerde Yusuf (AS) komşu olur,ALLAH ona Eyyüb ve Davut (AS)ın sevaplarını verir (Safüri)

Üç gün oruç ;
H.Ş ; Şaban,Cehennemden bir kalkandır.Bana kavuşmak isteyen,üç günde olsa oruç tutsun.
H.Ş ; Ramazan ayının orucu için , Şaban orucu ile bedenlerinizi temizleyin

Herhangi bi kul,Şaban ayında üç gün oruç tutarsa,iftarından önce de bana defalarca salavet okusa,mutlaka ALLAHu TEALA onun geçmiş günahlarını bağışlar.
Cibril bana bildirdiki ; Şüphesiz ALLAH-u TEALA bu ayda üç yüz rahmet kapısı açar (Safüri)

ilk ve son Perşembe oruçları
H.Ş ; Şaban-ın ilk ve son perşembesini oruçla geçireni,rahmeti ile cennete girdirmek,ALLAHu TEALA üzerine bir hak olur (Safüri)

Başında ortasında ve sonunda oruç
H.Ş ; Her kim Şa-ban-ın başından , ortasından ve sonundan üç gün oruç tutarsa,ALLAH-u TEALA ona yetmiş peygamber sevabı yazar , ALLAH-u TEALA-ya yetmiş sene ibadet etmiş gibi olur,O sene ölürse Şehit olarak ölür

H.Ş ; Eyyami Biyd Oruçları ( 13,14,15 günler )
Hz Ali (RA) Recebin onüçüncü günününorucu,üç bin sene oruç gibidir,ondördünün orucu üçbin sene gibidir
Onbeşinci günün orucu ise onüçbin seneye denktir.

Onbeşinci gece olan Beraat Orucu
H.Ş ; Cebrailin ve ALLAH-u TEALA-nın meleklerinin yedinci kat semadan dünya semasına inişleri,
Şa-banın yarı gecesinde gerçekleşir
O halde onun gününün orucuna ragbet edin,
Şaban-ın yarı gününü (Salih insanlar ve Cinlerle , Kuşlar,Yabanı hayvanlar,Yırtıcı hayvanlar,Davarlar,Denizlerin Balıkları ve yer yüzünün tüm Böcekleri bile oruçlu geçirir

Son Pazartesi Orucu ;

Abdullah (RA) rivayet
Her kim Şabanın son pazartesini oruçle geçirirse kendisi için günahları bağışlanır.

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ALLAH razi olsun kardesim

cok guzel paylasimdi ..
okumakta zorlukta ceksem ..yinede tesekurler..

yazilari alinti yapmadan once dil secenegini encoding bolumunden
turkce diline cevirirseni yukardaki sorun ortadan kalkmis olur..

tesekurler tekrardan ..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet çok hoş ve güzel bir paylaşımdı. Bu güzel ay hakkında bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz,Allah cc Razı olsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun yüreğine sağlık

MEVLAM istifade eden müminlerden etsin bizleri.

fridevsi_ala

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH C.C cumlenizden razı olsun INSAALLAH.

CIHAN kardes dil turkce baktım ayrıca bu yazı alıntı deil esim yazdı word de ve orada olan karısıklık noktalar ve vurgullerden ibaret bende farkettim aa yazı uzun oldugu icin yazıyı duzeltemedim baska siteye ekledigimde boyle sorun olmadı ayrıca burda neden bole oldu bilemiyorum yonetimden bir bakmasını rica etsem onlar noktaları silebilirlerse bu hayırlı bilgileri bende paylasmaktan mutluluk duydum Rabbim cumlenizi en hayırlı kullarından olmayı nasip etsin INSAALLAH selam ve dua ile

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fridevsi_ala
ALLAH C.C cumlenizden razı olsun INSAALLAH.

CIHAN kardes dil turkce baktım ayrıca bu yazı alıntı deil esim yazdı word de ve orada olan karısıklık noktalar ve vurgullerden ibaret bende farkettim aa yazı uzun oldugu icin yazıyı duzeltemedim baska siteye ekledigimde boyle sorun olmadı ayrıca burda neden bole oldu bilemiyorum yonetimden bir bakmasını rica etsem onlar noktaları silebilirlerse bu hayırlı bilgileri bende paylasmaktan mutluluk duydum Rabbim cumlenizi en hayırlı kullarından olmayı nasip etsin INSAALLAH selam ve dua ile

Canım konun düzelmiştir..

bu değerili bilgiler için Rabbim razı olsun..

Şaabanın faziletinden Rabbim bizleri mahrum etmesin inşaALLAHH

fridevsi_ala

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
amiiiin canım ALLAH sizlerdende razı olsun duzeltigin için rabbimde senin ahirette eksiklerini tamamlasın INSAALLAH.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ALlah razı olsun..
Allah hayır ile geçirmeyi cümlemize nasip etsin..

Üst Alt