Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
huzunou0.jpg

Sabır;
''Acıya, zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya uğrayanın telaş ve feryat etmeden, her şeyin Cenâbı Allah'tan geldiğinin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir. İman sahibi; Cenâbı Allah'a sığınıp tevekkül ederek her türlü ıztıraplara isyan etmeden katlanır ve sonunda ise mutlaka Cenâbı Hakk'ın vereceği en iyi karar ile esenliğe kavuşacağını bilir. Kalem 68/48: " Rabbinin hüküm vermesi için sabret..."

Bize denen bu sabır, sabrediyoruz, inşallah herşey güzel olsun &

Sizce sabretmenin kişilere yani bizlere faydası nedir.?Bu yazıyı okuyan (abla,abi,kardeş,) en son sabrının sınırlarına ne zaman geldin...

Ve şunu sormak istiyorum;

Sabretmenin faydasını en son ne zaman gördünüz...

Konu ile alakalı konuyu nerden yakalamak istiyorsanız yakalayabilirsiniz...

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
Nur-ı aynım, iki gözüm, bildin mi neydi sabır?

sabır deyince aklıma eyyüb peygamber gelir..gün içersinde okadar çok şeye sabır gösteriyorumki hangisini anlatıyım.ama biliyorum sabırla ve yavaş yavaş gelecegiz biyerlere...

Sabrımızın ve aşkımızın artması dua sıyla.

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
Bedende baS ne ise,

imanda da sabIr ayIdIr.

BaSssIz beden olmayacaGI gibi,

sabIrsIz da iman olmaz.

sseeniyye

aciz üye

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
"peygamber efendimiz (sav) hz. Ebubekir efendimizle mekkeden medineye hicret ederlerken
Sevr mağarasına vardıklarında, içeriye önce Hz. Sıddıyk girmiş; yeri temizleyip düzeltmiş ve izarını yırtarak parçalarıyla delikleri kapamış, ancak bu hazırlıkları bitirdikten sonra Allah Resülünü içeriye almışlardı
Hz. Peygamber, bir müddet sonra mübarek başlarını Sıddık-ı Ekberin dizine dayayarak uyudukları sırada bir delikten yılan geldiğini gören Hz. Ebubekir efendimiz, hemen ayağını o deliğe tıkadı. Allah Resulünü uyandırmadı. Ne var ki; ayağını yılanın ısırmasının acısıyla gözünden gelen yaşlar, Allah Resulünün mübarek yanaklarına damlayınca, uyanmak durumunda kaldılar ve;
-Niçin ağlıyorsun ya Ebubekir?diye sordu Allah Resulü.
-Ağlamıyorum ya Resulullah! Ayağımı bir yılan soktu. Onun acısı gözümü yaşarttı, cevabını alınca Hz. Peygamber gülümseyerek;
-Ayağını çek de içeri girsin, buyurdular.
Yılan içeri girince , Allah Resulü onunla konuşmaya başladı;
-Benim arkadaşımın ayağını niçin ısırdın; söyle bakalım?,deyince yılan ;
- Nasıl ısırmayayım ya Resulullah ! Allah bana senin bu mağaraya geleceğini kaç yıl evvel bildirdi. Ben senelerdir senin cemalini görmek için bu mağarada bekliyorum. Onun için en yakın arkadaşın bile buna mani olsa , onu ısırırım diyerek dile getirdi...

sabır...

sabır...

sabır...

ALLAH ebeden razı olsun...
sabredenlerden eylesin...

esila

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
1hafta önce bir hadise geldi başıma ağladım ama Yüce rabbimizze içten yalvardım dua ettim sabrettim şu anda çözümlendi çok şükür herşeyin başı sabır hayat bir imtihan sabır ve dua bu imtihanın kazandıran tarafı...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
"Sabır, ölçüdür." "Sabır, savunma aracıdır." "Sabır, zaferdir ve sabırsızlık ise tehlikelidir.""Sabır, tatsız olaylarla savaşır.""Sabır, imanın başıdır.""Sabır, fakirliğin kalkanıdır.""Sabır, yakinin meyvesidir."Sabır, belayı azaltır.""Sabır, imanın meyvesidir.""Sabır, bela (ile savaşmak) için hazırlanmış güçtür.""Sabır, zaferin kefilidir.""Sabır, yardımın başıdır.""Sabır, belayı defeder.""Sabır, düşmanları yere serer.""Sabır, zararı en iyi def edendir.""Sabır, fakirliğin gücüdür"
Bunlarda Hz.Alinin veciz sözlerinden sadece bir kaçı
Paylaşımınız için Allah razı olsun kardeşim.

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Sabrın sonu selamettir, başarıdır. Sabır acıdır. Fakat sonucu tatlıdır. Hz. Peygamber (s.a.s); "Sabreden başarıya ulaşır' ; "Sabır başarının anahtarıdır"; "Sabır bir ışıktır"; "Sabır cennet hazinelerinden bir hazinedir"; "Sana sıkıntı veren şeylere karşı sabretmende bir çok hayır vardır" buyurarak sabrın faziletini anlatmıştır

Üst Alt