Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Cenab-i Hak buyuruyor...

"Allah, sadakat gösterenleri, sadakatleri sebebiyle mükafatlandiracaktir…" (Ahzab, 24)

Rasulullah (sav) buyurdular...

"Sidk, insani iyilige, iyilik de cennete götürür... Kisi, dogru söylemeye devam ettikce, sonunda siddiklardan olur... Yalan, kisiyi fücura, fücur da cehenneme götürür... Kisi yalan söylemeye devam ettikce, sonunda Allah indinde yalancilardan yazilir..." (Buhari, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103-105)

Ebu Süfyan (ra), müslüman olmadan önce, Islam düsmanlarinin önde gelenlerinden biriydi... Bir zamanlar, ticaret icin gittigi bir yerde, Bizans Krali Herakliyus ile uzun bir konusma yapmisti... Ebu Süfyan (ra), o konusmayi naklederken söyle der...

…Herakliyus bana..

"–Peygamberlik iddiasinda bulunmazdan evvel, O'nu hic yalancilikla itham etmis miydiniz?" diye sordu...

"–Hayir!" dedim.

"–Hic sözünde durmadigi olur muydu?" dedi...

"–Hayir! Verdigi sözü muhakkak tutar, ancak biz simdi O'nunla bir müddet antlasma halindeyiz... Bu müddet zarfinda ne yapacagini bilmiyoruz!" dedim... O'nu kötülemek icin araya sokusturacak bundan baska bir söz bulamadim!..

"–O zat size neleri emrediyor?" diye sordu...

Ben de..

"–O "Yalniz Allah'a kulluk ediniz, O'na hicbir seyi ortak kosmayiniz, atalarinizin iman ettiklerini söyledikleri seyleri terk ediniz..." Diyor ve bize namaz kilmayi, sadakati, iffetli yasamayi ve akraba ile ilgilenmeyi emrediyor..." dedim…

Herakliyus söyle dedi...

"–Ben sana, bu iddiasindan önce O'nu hic yalanla itham ettiniz mi, diye sordum, sen, hayir, dedin... Böylece anladim ki O, ne insanlara ne de Allah'a yalan söyleyecek biri degildir...

Hic sözünde durmadigi oldu mu, diye sordum, hayir, dedin... Peygamberler de böyledir, sözlerinden asla dönmezler…"

Herakliyus tekrar...

"–Size ne emrediyor?" diye sordu...

"–Sadece Allah'a kulluk, namaz, zekat, sadakat, iffetli yasamak ve sula-i rahim..." dedim... Bunun üzerine Herakliyus söyle dedi...

"–Eger bu dediklerin dogru ise O zat, cok yakin bir zamanda su ayaklarimin bastigi yerlere bile hakim olacaktir…"

(Buhari, Bed'ü'l-Vahy, 6; Müslim, Cihad, 74)

Son düzenleme:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah agbi tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Üst Alt