Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
saddam_yargi4_200.jpg
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargılanmasına başlandı.

Saddam Hüseyin, yargılandı ı mahkeme salonuna elinde Kur'an-ı Kerim ile girerek kendisine gösterilen bölüme oturdu.

"Yüzyılın Duruşması" olarak nitelen dava nedeniyle hakim karşısına çıkarılan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, hakimin mahkemenin prosedürü gere i "ismini, mesle ini ve yaşını" sorması üzerine yanıt vermemekte ısrar etti. "Ne size yetki veren kurumları tanıyorum, ne de yalan üzerine kurulu hiçbir şeyi" diyerek direnen Saddam, hakimden kendi kimli ini açıklamasını istedi.

Mahkeme hakimi ve Saddam Hüseyin arasında geçen diyalogun bir bölümü şu şekilde:

Hakim: "Sayın Saddam, şu an Irak A ır Ceza Mahkemesi'ndesiniz. Bu mahkeme özel bir mahkemedir ve sizi yargılamak üzere kurulmuştur. Şimdi kimlik tespitinizi yapaca ız. Lütfen kim oldu unuzu ve yaşınızı söyler misiniz?"

Saddam: "Beni siz çok iyi tanıyorsunuz. Benim kim oldu umu biliyorsunuz. Kimli imle ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Bu soruya yazılı olarak yanıt verdim ve bunu size gönderdiler. İnsanlar yazılı mektuplardan korkuyorlar galiba. Hiçbirinize nefret beslemiyorum. Özellikle Irak halkına çok büyük bir saygım var. Bu sorunuzu yanıtlamayı reddediyorum. Bu meşru bir mahkeme de ildir. Ben anayasal haklarımı savunmak istiyorum. Herhangi bir şekilde devam etmeyece im. Bu mahkemenin olumsuz yönlerinden biri şu; ben size bu yetkiyi kimin verdi ini bilmiyorum. Bunların hepsi bir adaletsizlik örne idir diye düşünüyorum."

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
her seyi mahvetti o kadar masum insanlar oldu o nun yuzunden...

simdi sov yapsa ne olur....

Üst Alt